reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Boże jaki ja mam dziś humor..... Nerwy , nerwy, nerwy. Wszystko mnie drażni. Wszystko. Coś komuś dziś zrobie na pewno. Dobrze, że męża nie ma w domu bo lepiej żeby dziecko miało ojca ;] Z siostrą młodszą nie moge sie dogadać, pląta sie siasiułką po domu i rzuca mi pogardliwe spojrzenia. A tylko prosiłam żeby w domu nie paliła bo mi przeszkadza....:dry: Strasznie mnie nosi.... Strasznie.
Rzuc siostrze pogardliwego kapcia :-D ewentualnie pogardliwie sprzedaj jej kopniaka w pupsztala :-D

reklama
Atram a na suwaczku masz 39t 4 d :nerd: To jak to jest? Przyznaj sie, ze nie chcialo ci sie zmieniac suwaczka leniwcu :-p

nie wiem dlaczego tak jest, od tej samej daty liczy mi suwak i one, a jednak one wskazaly mi date 5 pazdziernika
z polski od gina mam na 8

Witajcie dziewuszki:))

u nas jakos sie unormowalo. Wkoncu mam troche czasu na napisanie. Malutka najedzona, i wlasnie lula sobie...
Mielismy problem z karmieniem napoczatku, strasznie bolaly mnie sutki, do tego guzy mi sie robily, probowalam odciagac pokarm ( bolesne jak cholercia)Do tego doszedl jest stan podgoraczkowy u mnie i brak apetytu...
No ale wkoncu Laura unormowala mi pokarm, i juz jest wspaniale. Piersi sa miekke, ja sie nie stresuje i nie cierpie...
Kapiel dla niej stala sie przyjemna, opracowalam juz sztuke milego kapania!!

No i malutka przybiera ladnie na wadze...
Mala ma duze gazy, no ale nie placze wiec pewnie kolek nie ma. Ja prawie nic nie jem. wogole jakos apetytu nie mam. Tylko chlebek z maselkiem i herbatke z mlekiem.
Czuje ze waga mi bardzo spadla, chyba przez ten stres z piersiami...

Takze dziewczyny nie przejmujcie sie waga, szybko mozna zgubic kilogramy...

bardzo sie ciesze, ze juz lepiej u ciebie
<tuli>

Cytryna wlasnie niedawno wrocilam
strandardowo mocz, cisnienie iiiiiii sprawdzila mi szyjke
powiem tak, nie chce wiedziec jak boli porod jak badanie szyjki tak niepierdziela....

powiedziala ze mlody juz dosc nisko jest ale szyjka jeszcze trzyma , wiec do tyg moze sie jeszcze nic nie wydarzyc, ale nie powiedziane ze to sie nie zmieni za dzien lub dwa

i co jeszcze... dostalam skierowanie na skan (w piatek ide)
zeby okreslic jaki mlody jest duzy

wiec jestem w lekkim szoku

teraz sie ide polozyc , bo sie czuje jak kupa troche

Atram to juz wszystko jasne. Wszedzie licza jak se chca.. Mi od 15 stycznia suwaczki wszelkiego rodzaju wyliczaja porod 22.10. a lekarz uparcie twierdzi ze 23.10. :-( A mnie sie cos zdaje ze normalnie zaraz bede sie musiala do listopadowek zapisac :-D:-D

atram mialas juz wizyte?

Moja byla standardowa.... czyli dalej nic nie wiem. Mam kolejna na 41 tydzien, wtedy mi w koncu ktos sprawdzi szyjke.... i umowia mnie wtedy na wywolywanie, polozna powiedziala ze na pewno przed koncem 42 tyg urodze, w zaleznosci od tego co tam wyjdzie przy ogladaniu szyjki to zaczna wywolywac szybciej (jesli twarda, dluga i zamknieta) lub pozniej - jesli sa juz w niej jakies zmiany.

Z dobrych wiadomosci to to ze hemoglobina mi skoczyla do 12.3 wiec juz nie mam anemii.

Kurcze tez tak w niepewnosci cie trzymaja :dry: generalnie powiedziala co wiedziala, Wiadomo ze przed koncem 42 tc to kazda z nas urodzi.

nie wiem dlaczego tak jest, od tej samej daty liczy mi suwak i one, a jednak one wskazaly mi date 5 pazdziernika
z polski od gina mam na 8

Cytryna wlasnie niedawno wrocilam
strandardowo mocz, cisnienie iiiiiii sprawdzila mi szyjke
powiem tak, nie chce wiedziec jak boli porod jak badanie szyjki tak niepierdziela....

powiedziala ze mlody juz dosc nisko jest ale szyjka jeszcze trzyma , wiec do tyg moze sie jeszcze nic nie wydarzyc, ale nie powiedziane ze to sie nie zmieni za dzien lub dwa

i co jeszcze... dostalam skierowanie na skan (w piatek ide)
zeby okreslic jaki mlody jest duzy

Suwaczek ci chyba pokazuje tak jak polski gin wyliczyl. Fajnie ze masz badanie w pt, ja sie jutro dowiem jaki moj jest mniej wiecej.
Moze ci ta polozna jakis masaz szyjki robila? Nie wiem mnie nic nie boli przy badaniu, moze ci cos tam pogmyrala dodatkowo ;-)

Ewa ja też mam niestety jakiegoś muchomora i dlatego ta nystatyna bleeeeee

:-D wyobrazilam sobie tego muchomora hehe

Kingolinka nic nie wiemy na razie, Milka nie dawala znac takrze dalej trzymamy kciuki!

napisalam do Milki, moze odpisze.
ja wlasnie po wizycie u poloznej. opisze co i jak na odpowiednim dziale.

edit. Milka lezy i czeka na wyniki. nadal nie rodzi ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry