Jagmar - współczuję, co za kraj popiep rzonyu mnie jest KTG prywatnie za 80,00 zeta z opisem ginekologa
![]()
Z tą przychodnią to jest tak, że trzeba się do niej zgłosić do 9 rano żeby się zapisać do kolejki. Problem polega na tym, że mogę dostać przydział na ktg np. na 12-13h albo nawet później. I co ja wtedy będę robić od tej 9? bo powrót 30 km do domu to jednak nie najlepszy pomysł. U teściów panuje grypa więc na pewno tam nie pojadę. A dodatkowe 30 km to wychodzi tak jakbym poszła na badanie prywatnie. U mnie na szczęście kosztuje 50 zł. Trudno się mówi będziemy musieli zapłacić bo nie będę blokować M całego dnia. W końcu czas to pieniądz. Jutro pojadę i załatwię całą sprawę szybko. W czwartek i tak mam wizytę u lekarki to ktg mi zrobi a później to mam nadzieję, że urodzę.
Justyś dasz sobie radę, nie martw się na zapas. A z tym jedzeniem to może tak być, że mały ma silną potrzebę ssaniaHej mamuśki
U Nas z dnia na dzień coraz lepiej, ja czuję się bardziej sprawna i zaczynam kumać co młody ma na myśli płacząc w niebo głosyWiem jedno nie lubi zmainy pieluchy, rozbierania się do golaska i kąpieli !!! Ja zbliża się 19ta to ja cała już w nerwach jestem, bo wiem że będzie płacz straszebny, a potrafi się księciunio wydrzeć- po mamie
Normuję mu się już dzień i noc bo na początku było z tym ciężko.
Najgorsze jest że jak jest głodny to je cycka, za chwilę drugiego, potem znów i tak na przemian, czy to oznacza że on się nie najada moim pokarmem???
I często kicha, ale mówią że to normalne że się oczyszcza!?
A i moja mama załapała mega katar i zostaję tydzień sama((( m wraca 11października, mam nadzieje że damy sobie rade!!!
hehe może to nie przepowiadaczeW końcu jeszcze nie mamy chętnej na dziś :-)
Ja jestem chętna i gotowa
Jak dzisiaj nie dostanę chociaż jednego porządnego skurczu to zaprzestaje działań mających przyspieszyć poród. Byłam dzisiaj na spacerze z Zosią i wiozłam ją wózkiem, który razem z zawartością waży ponad 25kg. Zmachałam się jak 150. Po obiedzie byłyśmy w ogrodzie i przez ponad 2h kucałam przy piaskownicy a w między czasie kołysałam biodrami. Na koniec bawiłam się z młodą w uciekano i biegałam za nią po ogrodzie. Wczoraj podczas filmu skakałam na piłce i robiłam różne dziwne figury. Jestem zmęczona bo przez całą ciążę się obijałam i moja aktywność wynosiła 0.
Werka nie powinno się chodzić w biustonoszach z drutami karmiąc![]()
Dokładnie odradzają noszenia fiszbinowych biustonoszy bo mogą powodować ucisk i blokować kanaliki. Przez to częściej dochodzi do stanów zapalnych albo zastojów. Ja mam same miękkie staniki. Na szczęście cycki mam małe więc nie mam problemu z obwisłościami.