reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Chłodny front ma przyjść dzisiaj i od jutro ok 20 st C jupi

też się cieszę :tak::-p

Hej kobietki! Ja myślałam,że wejde na bb i trochę wam ponarzekam, jak mi tu żle z tego gorąca, jeszcze mieszkam na poddaszu, więc mam jak w piekarniku, ale widze że wszystkie solidarnie cierpimy. Wczoraj was tylko podczytywałam, ale pisać już nie dałam rady, nawet obiadu nie robiłam,dzieci na suchym prowiancie, a M dopiero na kolacje zrobił tosty. W nocy na szczęście jeszcze dobrze sypiam, ale w dzień nie mogę chodzić bo zaraz mnie boli w kroczu i powinnam też leżeć, ale jakoś mi to średnio wychodzi.Dobrze że jesteście dziewczynki. Z wami jest łatwiej przechodzić to wszystko.

ja też na poddaszu, wiem co czujesz
my mamy w mieszkaniu 32 stopnie :eek:
trzymaj się ;-)

hej kobietki
ja to chyba uzależniona od bb jestem bo zamiast na weselicho się szykować to czytam co nowego naskrobałyście:-D
u nas tak jak chyba wszędzie dzisiaj straszny upał, o 7.30 było 27 (w cieniu) a teraz to nawet nie sprawdzam ile żeby się nie załamać.
Siedzę sobie z fryzurką na głowie, stopami w lodowatej wodzie i czytam BB. Dzisiaj jak się obudziłam to już byłam spuchnięta:szok:

na szczęście sala ma być klimatyzowana, no i wesele jest w górach więc może temperatura odczuwalna będzie niższa.
Jutro zapowiadają 20 st więć poprawiny powinnam przetrwać:)

Miłego weselicha życzę :tak: tylko nie narozrabiaj w tańcu :-p
ja niestety też się budzę opuchnięta,
historia się powtarza widzę :sorry:

nie na wszystkich wydrukach jest podany termin, to zależy od tego czy podczas badania lekarz mierzył dziecko. Ja miałam usg w 11tc i wtedy dziecko mierzone nie było i na wydruku terminu nie było a ponoć termin z usg zrobionego w tym właćnie okresie jest najbardziej prawdopodobny:tak:

mi też tak mówił że w tym okresie się termin określa,
wtedy właśnie mi powiedział że mogę mieć
dzidzie na koniec września ale się nie nastawiam
bo przy Milenie też tak było a dotrwałam ...

Dziewczyny kiedy Wasze córki zaczęły bawić się lalkami? Zastanawiam się czy nie kupić młodej lalki bobasa i wózeczka ale ona chyba jeszcze niekumata jest. Tak sobie pomyślałam, że jak sie bobo w domu pojawi to pewnie będzie chciała mamusię naśladować i może powinna mieć swój wózeczek i lale.

pewnie będzie chciała naśladować,
może się przydać taka lala
Moje Milenka miała lalki w tym okresie, niby się tam coś bawiła,
coś woziła ale dopiero teraz to jest taka zabawa na całego w Mamusię :-p

Mam pytanie do was dziewczyny. U was w szpitalu tez wymagaja zebyscie mialy ze soba koszule nocne takie rozpinane od gory do dolu? Bo pierwsze ze mi ciezko taka znalezc, drugie ze jak znajde to sa przewstretne babcine a trzecie ze te paskudztwa kosztuja kupe kasy :wściekła/y: Jak bym malo wydatkow teraz miala.. Co mi zrobia jak zabiore ze soba takie nie rozpinane? Kto wie po co takie dziwne wymogi? Przeciez jak chca sie do brzuchola dostac to kieca do gory i heja ;-)

U nas koszula rozpinana u góry
a do porodu zwykła koszulka niby
ale ostatnio kazali mi się w koszulę normalnie ubrać ...
nie zabrudziła się przy porodzie tylko gdy zemdlałam
na sali do krwi na własne łóżko gdy chciałam wstać ...

Kobitki jestem w 9 okienku
!!!!!!!!! jupi

gratulację Kochana :-D

Nat Wszystkiego Dobrego dla Córuchny !!!

Rabbitku trzymaj się dzielnie !!!

Ja się dzisiaj nadreptałam cały dzień,
M wrócił z nocki z gorączką i wszystko było na mojej głowie ...
niestety nic nie posprzątałam, na niedzielę będzie syf w chałupie :sorry:
ale za to będzie ciasto i swojski chlebek :laugh2:
piorę i piorę ale kto to poprasuje to ja nie wiem :sorry:

reklama
no i po imprezie wkoncu o 9 wszyscy sobie pojechali ale chyba ostatni raz zapraszalam dzieci z rodzicami nastepnym razem powiem ze tylko dla dzieci wiec niech przywioza dzieci i spadaja do domu i o 20 odebrac.... dzieci grzeczniejsze od tatusiow i mamusiow zaczeli tak gadac jakby przyjechali na nie wiem co ze piwa zimnego nie mam a to sledzia bym zjadl i wogole a jakzapraszalam mowilam robie ciacha i babeczki dla dzieci a my mozeby sobie co najwyzej przy kawce posiedziec bo nie mam sil ani kasy na nie wiem jakie imprezy:( ale za to maz kochany sam wszystko posprzatal jakposzlam z psem i pozmywal ja tylko wskoczylam do wanienki sie troche w chlodnej wodzie pomoczyc;)

no i po imprezie wkoncu o 9 wszyscy sobie pojechali ale chyba ostatni raz zapraszalam dzieci z rodzicami nastepnym razem powiem ze tylko dla dzieci wiec niech przywioza dzieci i spadaja do domu i o 20 odebrac.... dzieci grzeczniejsze od tatusiow i mamusiow zaczeli tak gadac jakby przyjechali na nie wiem co ze piwa zimnego nie mam a to sledzia bym zjadl i wogole a jakzapraszalam mowilam robie ciacha i babeczki dla dzieci a my mozeby sobie co najwyzej przy kawce posiedziec bo nie mam sil ani kasy na nie wiem jakie imprezy:( ale za to maz kochany sam wszystko posprzatal jakposzlam z psem i pozmywal ja tylko wskoczylam do wanienki sie troche w chlodnej wodzie pomoczyc;)

taaak bo pewnie by chcieli narombani wyjść z imprezy dla Dzieci ...
a Ty nie dość że się nastoisz przy garach to jeszcze nie pasuje
pewnie że następnym razem zaproś tylko dzieciaki,
mniej roboty i mniej kłopotu, nie będziesz musiała patrzeć
co starym jeszcze uszykować żeby byli zadowoleni ...

Nat co za ludzie... na drugi raz faktycznie zapros tylko dzieciaczki. po co masz sie mordowac. i tak nie dogodzisz wszystkim. a Malej podobala sie imprezka?

taaak bo pewnie by chcieli narombani wyjść z imprezy dla Dzieci ...
a Ty nie dość że się nastoisz przy garach to jeszcze nie pasuje
pewnie że następnym razem zaproś tylko dzieciaki,
mniej roboty i mniej kłopotu, nie będziesz musiała patrzeć
co starym jeszcze uszykować żeby byli zadowoleni ...

Nat co za ludzie... na drugi raz faktycznie zapros tylko dzieciaczki. po co masz sie mordowac. i tak nie dogodzisz wszystkim. a Malej podobala sie imprezka?

no standard przyjezdzaja do dziecka a czekaja na alkohol NIE MA!!! a dzieci kochane nic nie marudzily tort bardzo smakowal nawet moja ryba zjadla kawalek torta i ciasta ktore zrobilam az byla w szoku bo ona nigdy ciast nie jada dzis pierwszy raz zjadla torta;) i bardzo chwalila moje ciacho jak milo chcociaz dzieci docenily;) a mala w brzuszku chyba troszke sie zaslodzila bo nawet nie kopie tylko sie kreci he he ;) dobranocka babeczki ja mykam do wyrka jestem padnieta a oczy same juz mi sie zamykaja....:surprised:

witam z rana;P
Dziewczyny zauwazylam u siebie cos dziwnego :/ Po nocy moje brodawki przybraly dziwny ksztalt i byly mocno wysuszone :O??? Czy to cos zlego??? Aaaaa
wiesz co mi tez sie takie dziwne zrobily zauwazylam to przed wczoraj wieczorem sa takie dziwnie wielkie wystajace i tez wlasnie takie jakby zeschniete ale z Wika wydaje mi sie ze tez tak mialam i poprostu nasze piersi przygotowyja sie do karmienia tak mysle .....

Nat ja zawsze robie urodziny dzieci bez rodzicow.Bo mi sie nie chce dwa razy wiecej roboty miec.
Sutki warto smarowac na tym etapie ciazy juz czyms(ja mam specjalna masc do sutek)zeby pozniej nie pekaly.I nie byly suche jak rodzynki.
Czekam na wozek ma dzisiaj przybyc(prezent)jak mi sie nie bedzie podobac to sie zachlastam.
Znam tylko firme ,a nie model -nienawidze takich sytuacji.
Ide dzieci obudzic ,bo nie chce jak oni przyjada zeby latali w pizamach.
Napisze wam pozniej jak wrazenia.

Rabbit trzymasz sie??

reklama
hej kobietki :)
melduje sie z kawka ,, pranie sie robi nastepne , zaraz zabiore sie za prasowanie poki jeszcze da sie dychac :)

masz racje nastepnym razem zrob dla dzieci tylko i koniec :)
a nie slychac jeszcze i ogladac niezadowolone mordki :/ ludzie to wstydu wsumie nie maja

Dziewczyny zauwazylam u siebie cos dziwnego :/ Po nocy moje brodawki przybraly dziwny ksztalt i byly mocno wysuszone :O??? Czy to cos zlego??? Aaaaa

yyy jak to dzinwy ksztalt ?? :)
ja swoje smaruje razem z brzuchem i oprocz tego , ze troszke urosly i sciemnialy to nic nie dzieje sie z nimi dzinwnego i oby tak zostalo hehe

Do góry