reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Kupię młodej taki wózek BARDZO ŁADNY WÓZEK DLA LALEK WIKLINA POLECAM!!! (1778375564) - Aukcje internetowe Allegro
i mam nadzieję, że prędzej czy później będzie się nim bawić. No i lalę oczywiście muszę wyszukać.
Zapytałam się dzisiaj mojej mamy kiedy zaczęłam bawić się lalkami a ona na to, że ja raczej nie lubiłam lalek. Zdziwiłam się jak nie wiem co, bo pamiętam do dziś, że marzyłam o lalce bobasie z otwieranymi oczami ale nigdy jej nie dostałam. Na co mama się zdziwiła i stwierdziła, ze pewnie nic im nie powiedziałam o lalce. Ejjejeje jak to nie nawet pamiętam jak mnie przekonywali, że lepsze są misie :(. Taka wyrwa na psychice mi po tym została

jagmar moja siostra miala roczek jak dostala pierwsza lale, mysle ze to odpowiedni wiek.
Nat wszystkiego naj dla coreczki

nie mam sil odpisac reszcie. jakis dol mnie dopadl

jagmar ja za to marzyłam o barbi i też nigdy nie dostałam, za to bobasy miałam dwa. Teraz nie mogę się doczekać kiedy swojej córeczce będę kupowała lale, bo tych chłopięcych zabawek to już mam dosyć. Ale się zastanawiam czy ona będzie chciała sie bawić lalkami przy moich chłopakach, jak się napatrzy na te gry komputerowe,szczelanki i inne takie męskie zabawy.
No ale póki co to sama za niedługo będe mieć lale(tak jak wy wszystkie)żywą, i będe sie nią bawić dowoli i oby ta zabawa była tylko przyjemna.:-)

jagmar wózek wypaśny :-) To się z mamą nie dogadałyście. Za naszych czasów to był raczej deficyt na takie zabawki jak bobasy czy barbie. Albo ich nie było, tylko w Pewexie albo były tak drogie że pół wypłaty trzeba byłoby na nie wydać, nie to co teraz. Ja mam schiz z Barbiami do tego czasu, miałam 2, ale tak bardzo marzyłam o nich że teraz można powiedzieć mam kolekcje, 16 bodajże, połową bawi się córa, reszta na wystawie :-D

A co do koszuli do porodu, to ja kupiłam sobie czarną, więc ją i potem wykorzystam :-) bo fajna jest i szkoda byłoby mi ją wyrzucić

Szkoda, że nie znalazłam jeszcze godnej lalki, która nie kosztuje majątek.

jewcia moja znajoma ma dwóch synów a córeczka jest bardzo dziewczęca i laleczkami chętnie się bawi i komputer nie robi na niej wielkiego wrażenia.

To marzenie już się spełniło. Miałam dwie barbie z ale to jak byłam już troszkę starsza czyli na początku podstawówki. Nawet pamiętam jak z tatą przemierzyłam pół miasta w poszukiwaniu tej jedynej. Rodzice mieli znajomych Japończyków i oni też mi lalkę barbie przywieźli takimi z wielkimi oczami :).

Ostatnia edycja:
Hej!
Ale sie rozpisalyscie dzisiaj!:)
Nat ode mnie tez serdeczne zyczenia dla malej jubilatki! I wspolczuje przygotowywac imprezke w taki upal ( a zawsze wydawalo mi sie ze to fajnie miec urodziny w wakacje, a nie zima jak ja mam:/)
Jagmar, moja tez sie lalkami praktycznie nie bawi, ale corcia siorki jak miala 1.5 roku dostala w pakiecie z wozeczkiem i zachwycona ta zabawka... Mysle ze jak sie dzidzia w domu pojawi to ogolnie zainteresowanie takimi zabawkami u naszych dzieci moze wzrosnac. A ten wozeczek do ktorego podalas link to chyba jakis czas temu kolezanka z grudniowek swojej mlodszej corci kupila i chyba mala zadowolona byla:)
I tak sobie przypomnialam, to u nas boom na lalki przypadl dosc pozno, bo w podstawowce... Rozkladalysmy z sasiadkami koce na korytarzu i sie tam bawillysmy (albo na trawie latem:)) Ale teraz dzieci sie szybciej starzeja od nas i obciach w wieku 10 czy 12 lat z lalka smigac;)
U nas laleczki za grosze mozna kupic... mi sie udalo taka fajna dostac, niby zwykly bobas, ale skora lali rozami pachnie i to od kilku lat tez napach nie wietrzeje:)

No i nie wiem co jeszcze mialm napisac... ide podczytac co tam u Rabbit, bo jeszcze do tego watku nie dotarlam dzisiaj:)
U nas dzisiaj babski dzien, bo R ekstra do pracy poszedl i to chyba do wieczora, wiec urzedujemy same... Dobrze ze upalu nie ma, ale ciepelko owszem, w kazdym razie jutro ma sie ochlodzic, ze wzgledu na ten huragan Irene, mam nadzieje ze nie bedzie za bardzo wialo:/

No wlasnie zastanawialam sie czy nie moge sobie kupic takiej koszulki rozpinanej tylko u gory, bo ich na allegro pelno i za grosze a nie 30 euro na paskudztwo wydawac.. Bo tam podobno kaza rozpinana od dolu do gory, a jak nie to zakladaja zielona peleryne co masz dupe na wierzchu i mi kaza w tym spacerowac po korytarzu :szok: Ja rozumiem ze rodze i wogole, ale srednio mi sie widzi gola dupa swiecic na pol szpitala :zawstydzona/y:

reklama
Ivi, ale te szpitalne koszule tez mozna sobie wmiare dobrze zawiazac, ze tylka nie bedzie widac... ja tam sie nie cykalam, swoja koszule ubralam dopiero na drugi dzien po porodzie zeby sie lepiej czuc, a tak to w szpitalnych smigalam... Ale fakt, ze mialam osobna sale, lazienke, wiec nie musialam sie za bardzo publicznie pokazywac;)

Mileczka u mnie lekarka wyznaczyla termin cc w 39 tyg (przy czym wg mnie to tak naprawde ciaza o tydzien starsza, wiec praktytcznie 40 tydz wypadnie, chyba ze mlody sie zacznie wczesniej pchac na swiat:))
Tyle ze u mnie ta decyzja o cc zapadla praktycznie na poczatku ciazy, a dokladny termin dostalam juz kilka tyg temu (jakos zaraz po 30 tyg), ale tu na pewno zalezy z jakich powodow jest cc planowana:)

Rabbit, no to jednak w dobrym momencie trafilas do tego szpitala! Trzymam za Was mocno kciuki!!!!

Do góry