reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Mere nie czytaj głupot w necie itd bo bedziesz do piatku siedziec i ryczec ze np masz raka, wiem ze sie boisz, ale nie popadaj w paranoje , jest dobrze !!!!!!!!!! myśl pozytywnie !!!!!!!!!!!! :):):) Do piątku szybko zleci zobaczysz :):):) Ale pod warunkiem ze nie bedziesz ciągle o tym myślec :)głowa do góry skarbie :*

reklama
POROZMAWIAŁAM Z SIOSTRĄ I STWIERDZIŁA, ŻE TO WIDAĆ, ŻE JESTEM W CIĄŻY, BO JESTEM NIEZNOŚNA:-) Chociaż to dla mnie nie jest argument, bo ja zawsze taka jestem, no ale powiedziała, że to się nasiliło (małpa jedna:-D)

Dzięki dziewczyny, macie rację:)

POROZMAWIAŁAM Z SIOSTRĄ I STWIERDZIŁA, ŻE TO WIDAĆ, ŻE JESTEM W CIĄŻY, BO JESTEM NIEZNOŚNA:-) Chociaż to dla mnie nie jest argument, bo ja zawsze taka jestem, no ale powiedziała, że to się nasiliło (małpa jedna:-D)

:-D:-D to ja Ci życzę , żebyś była jeszcze bardziej nieznośna to te hormony ciążowe hehe

Nie ma za co , w końcu tutaj jesteśmy nie tylko w chwilach radości ale także zeby pomóc wysłuchać itd :)

Moja pierwsza wizyta u lekarza:
- cisnienie zmierzone
- badania na tokso nie bedzie bo rutynowo nie robia i stwierdzila niskie ryzyko
- zaszczepili mnie na swinska grype
- wizyta u poloznej za 4 tygodnie
- USG w 12 tygodniu ciazy
- dostalam ksiazeczki i broszurki o ciazy
i tyle...

nie moge spac, wszystko mnie budzi w nocy (wszystko czyli kot i maz), a wczesniej nie mialam problemow ze snem... jestem wykonczona i plakac mi sie chce, a jutro prowadze calodzienne szkolenie - jeszcze sie na srodku porycze :-(

A kto ci powiedzial ze na toxo nie robia??? przeciez na takie badania kieruje polozna a nie GP !!!!! Ja mialam robione rutynowo...

Czas się wziąć za sprzątanie, strasznego mam lenia ostatnio, jednak jak człowiek siedzi w domu, to gnuśnieje, dobrze, że jutro jadę do koleżanki:)
To do napisania

reklama
Hihihi, nie wiem dlaczego w kalendarzu chińskim mam 26 lat, ale to mi nie przeszkadza:-D Wyszedł mi chłopak, czyli chyba zgodnie z moimi przeczuciami.

Asionek, cieszę się, że nie jestem sama:happy2:

Ja się właśnie martwię, że może beta wykazała stężenie hcg, bo mam jakąś chorobę...dopóki nie zobaczę pęcherzyka, nie uwierzę, że jestem w ciąży...

Słuchajcie, wyjaśniło się coś z Pysią? Gdzie ona jest?

hehe ja tez o dwa lata mlodsza jestem wedlog nich :)

a nie mialas badan robionych po poronieniu ??
z Pysia to nie wiem , chyba sie nic nie wyjasnilo ...

Asionku to ja musialam nie zauwazyc tego posta :sorry2:

A to ile po terminie @ robila testy ???? z wynikiem negatywnym ?????

Mnie zastanawia to bardzo poniewaz nigdy nie spozniala mi sie @ a jak zaczelismy starac sie w tym cyklu to @ nie mam juz 5 dzien :szok: mozna oszalec z tej niepewnosci :wściekła/y::wściekła/y:

u niej jakos bardzo dlugo to trwalo .... nie powiem ci dokladnie,, ale to nie byla kwiestia dni , ale tyg. :) takze do tej pory z mama sie smiejemy jakie miala przejscia :)
5 dni to juz sporo , ja nawet tylu teraz nie mam ;)
moze kup ten test digital ?? one sa drogie , ale wykrywaja ciaze juz od 1 tyg. :) i sa bardzo czule

Mnie wyszły bakterie w moczu:szok:, ale beta wyszła dodatnia, to znaczy że mnie nie zaburzyły wyniku? O matko, właśnie gdzieś przeczytałam, że po poronieniach, jak nie ma łyżeczkowania, to hcg może być wysokie:

"Poziom betaHCG powinien spaść do zera, w przeciągu kilku tygodni po poronieniu na tak wczesnym etapie ciąży. Jeśli nie spada, to jest to zawsze niepokojący objaw. Może świadczyć o poważnym powikłaniu ciąży, jakim jest ciążowa choroba trofoblastyczna, która w swej najgroźniejszej formie - raka kosmówki (kosmówczaka) może doprowadzić do śmierci."

Ja chyba oszaleję... ten cykl zaczęłam krwawieniem w 21. dniu cyklu i dlatego wtedy myślałam, że może jestem w ciąży albo poroniłam (sorki za moje nerwy)

przestan ja tez lyzeczkowania nie mialam :)
ale jak zaczelam ronic to poszlam na bete i pozniej po dwoch dniach tez , zeby sprawdzic czy spada prawidlowo , bo to dosc wazne jest , pozniej jeszcze mialam kontrole u gina , cyto i inne badania i usg i wszystko bylo dobrze , takze bez przesady ja sie nie martwie :)
i ty tez lepiej nie nakrecaj sie na takie straszne rzeczy !!!
chociaz wiem , ze ciezko .... sama budze sie i wydaje mi sie , ze w ciazy nie jestem :szok:
to chyba normalne i dopoki nie zobacze fasolki na usg to tak bedzie ....a pozniej znowu inne powody dojda do zmartwienia hehe
chyba tak juz jest , ze odkad zajedzie sie w ciaze to juz jestes mamusia i bedziesz sie juz zawsze martwic o swoje malenstwo :)

ide obiadek robic :)

Do góry