reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Najlepiej wypytać mamę, babcię albo kobity ze strony taty jak rodziły i w jakich terminach, zazwyczaj jest to genetyczne. U mnie mama, babcia no i ja rodziłyśmy równo 2 tygodnie przed terminem więc tym razem spodziewam się powtórki.

reklama
chyba nie u wszystkich się to sprawdza.
Moja mama urodziła 2 wcześniaków które zmarły, a póżniej trójkę po terminie, z moją babcią (jedną i drugą) było podobnie, siostra urodziła tydzień po terminie, a ja - kto to wie?

no moja mama urodzila w 7 msc a potem mnie w 38 tyg ja wikule tez urodzilam w 38 tyg (bez 2 dni) ciekawe jak teraz bedzie;)
moja siostra za to urodzila dwojke dzieci jedno w 40 a drugie w 41 tyg... to chyba nie genetyczne he he ;)

U mnie zasadniczo chyba tez tendencje do przeterminowania dzieci (tyle ze moja mama urodzila nasza trojeczke jakos do 26 r zycia, wiec mloda i zdrowa byla:)
A dzieki mojemu przeterminowaniu rocznikowo jestem mlodsza niz powinnam byc hehe

W kazdym razie czesciowo te terminy to takie losy na loterii sa.... najwazniejsze ze kazdy wygrany:-D

Atram, ja jak na sofie zaleglam to wygodniejszego miejsca dla mnie nie ma i sie ruszyc nie moge;/ Musze sobie oficjalnie kopa na rozped sprzedac i w koncu jakies prakno zrobic, ogarnac chalupe i w kuchni podzialac bo juz totalna niemoc mnie ogarnela...
I w sumie pomijajac kolejny dzien upalu, to mi daje w kosc bol piety przy chodzeniu, a nawet nie wiem czy to ma zwiazek z ciaza, ale zanim rozchodze, to kuleje wiec nie mam weny do ruszania tylka:tak:...

reklama
atram to odpoczywaj

moja mama nas po terminie albo w terminie, moja siostra dwa razy po terminie.. zobaczymy :)

zabieram się do prania materaca, życzcie mi powodzenia!

Ostatnia edycja:
Do góry