reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Pani Murkoff w książce w oczekiwaniu na dziecko radzi:
aby zapobiec nudnościom:
-przed snem zjedz lekkostrawny posiłek,
-jedz wcześnie rano
mdłości może wywoływać pusty żołądek , a więc posiłki częste zbilansowane i uwaga małe, znaczy ("nie do pełna") gdyż przejedzenie też wywołuje nudnośći
-imbir - czyli np. herbatka imbirowa, herbatniki imbirowe...
Tych porad jest jeszcze trochę głównie radzi eksperymentować z potrawami ich temperaturą i sic! unikać potraw których zapach smak wywołuje mdłości ( też odkrycie)

Ja jak odczuwałam nie tyle mdłości bo takowych nie posiadałam, tylko taki dyskomfort (raczej słabszy stopień nudności, nie wiem jak to określić) to piłam herbatę miętową.

edyta też napisała o imbirze więc coś w tym jest

o i jeszcze jedno wyczytałam - rano nie zrywać się z łóżka tylko chwilkę poleżeć :-)

jeszcze raz podkreślam właściwości wit B6 ale to po konsultacji z lekarzem lub farmaceutą

Ostatnia edycja:
reklama
ale to jest jakaś masakra piłą mechaniczną.....bleeeeeee...... ja już schudłam 5 kg.... wszystko mi śmierdzi....ketchup octem.... ciasto proszkiem do pieczenia...a niedaj boże perfumy męskie....wrrrrrrr

oj biedna jestes :( ja schudlam wtedy ponad 7 kg :szok:
nawet na opakowania patrzec nie moglam .... to jest masakra masz racje !!
poczekaj jeszcze chwile i jak bedzie zle idz do lekarza , przypisze ci specjalne tabletki wlasnie w sytuacjach jak twoja , czyli awaryjnej , na mega mdlosci i wymioty
niestety , ale raczej nic z tych porad co sa na nacie nie pomoze :(
one sa dobre , ale w normalnych mdlosciach , a z tego co piszesz ty juz masz poczatki tych patologicznych ... dbaj o siebie i pij duzo !!!! najwazniejsze nie odwodnic sie

ja tez teraz mam stracha zebym znowu tak nie miala , bo wspomoinam to jako koszmar :( tylko kibel i spanie ...

slodkich snow :)

sliczna piosenka :)
dla ciezarowek http://www.youtube.com/watch?v=qqdudFMZBec

Ostatnia edycja:
Dzien dobry kobietki :)
Od rana mam super nastrój;) Wczoraj wieczorem ryczałam a dzis radość :)
Jejuś nawet nie chce wspominać moich mdłości i wymiotów !!!
Nic nie pomagało a naprawde wyczytałam i robiłam wszystko co radziły dziewczyny z forum , wstawałam siadałam na łóżku i jadłam kawałek bułki i leżałam jeszcze pare minut dopiero wstawałam ale i tak od razu do kibelka leciałam !!! Migdały imbir itd nic nie pomagało, wiec sie męczyłam i już!!!
Wiec jak bede w ciąży i znów sie zacznie to uwierzcie mi wykończę sie !!!!!!!! A do tej pory nie moge patrzec na niebieski Lenor i perfumy Perceive !!!!!!!!!

Wstawać dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!!!

Yustynia
- jak sie czujesz?/????? wyspana ?????????

Wyspana, wyspana i trochę energii nawet mam :szok:
Ale wczoraj filmu z mężem nie byłam już w stanie oglądać, zresztą on tez szybko padł, bo w domu drugi etat przy remoncie odpracował :tak:

Witam się

Od 7 ostro robotam...u mnie samopoczusie całkiem nieźle ;-)...Z Domelem juz miałam mdłości...

Jedyne co mi coś sygnalizuje to głód...juz zjadłam cały zapas jedzonka...zazwyczaj w pracy jadam koło południa atu dziś o 8 już jestem bez paszy :crazy:

W pierwszej ciąży przytyłam prawie 30kg!!!!!!!!!!!!!!! :szok::szok: teraz nie zapowiada sie inaczej masakra!!!!!...ale wszystko spadło w 3 miesiące :tak::tak:

Jak remont to i sił brak, wiadomo !!!! Nas czeka na wiosne urządzanie pokoiku tak na cacy dla Jasia, bo jak zaciąże to trzeba bedzie miejce zrobić i dla maleństwa :) W salonie tez sie zrobi coś, pomaluje i może sie strzeli wielką naklejke na scianę,
A Wy taki jakis mały remoncik macie czy taki juz większy ???????????

witajcie

oj ja tez wspominam straszne mdlosci ale podejrzewam ze od tabeltek duphaston na podtrzymanie ciazy bo zaraz od ich odstawienia wszystko przeszło...pomagały mi herbatki imbirowe

Rudson- ja przytyłam 25 kg i tez szybko zlecialo, tylko skora na brzuchu została brzydka

oki uciekam kochane bo mnie choroba rozlozyła :/

buziaki

mamuśka23 remont na całego, gipsowanie, malowanie tego co jeszcze nie było wykończone + teraz pokoik dla dziecka mam nadzieję, czyli wszystko bo na razie goły beton na podłodze i gips na ścianach, a tam gdzie było malowane jakieś dwa lata temu to na nowo bo śliczne smugi czarne mam nad kaloryferami - no i najpierw obudowa na kaloryfery bo to masakra jest

Rudson ja też już wszystko "pochłonęłam" :-) ale idę na pocztę to sobie coś dokupię, marzy mi się bułeczka i do tego taka sałatka warzywna mmmm....

reklama
cześć!

Współczuję Wam z tymi mdłościami :-( Cieszę się, że takich nie miałam. Moja mama mówiła mi, że jej pomagało zjedzenie choćby sucharka zaraz po przebudzeniu. Koniecznie przed wstaniem z łóżka.

Kuruj się Mikusia ;-)

Do góry