reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Czeeeeść.
Powrócilam do swojego domku po urlopie u rodziców. Przyjechali mnie odwiedzić 170 km z niepełnosprawnym dzieckiem- siostrą Kasią, ale dziś niestety wyjechali. Powiem wam że płacze już od dobrych 2 godzin. To było wielkie przeżyciE. Kasia ma 24 lata i przez jej chorobę ciężko było rodzicom się kiedykolwiek gdzieś wyrwać, a jeszcze ja mieszkam tam daleko... Wielki zaszczyt że byli u mnie, aż mi serce pęka, że tak krótko- bo tylko 3 dni. Na szczęście małż wrócił ale w tej chwili w pracy, a szkoda, bo potrzebuję teraz pocieszenia...
To okropne mieć rodzinę tak daleko i nie móc jej u siebie nigdy gościć.
Muszę sobiue jeszcze trochę poprzeżywać i w końcu dojdę do siebie.

sivi
Ja wiem że z braku wit. A u mnie się kiedyś robiły. I zawsze jak smaruję maścią z wit. A to schodzą.

rudson
tylko nie płacz. Trzymamy wszystkie kciukasy żeby wszystko było okey...

reklama
Ewa Banak ja slyszalam ze w ciazy wit A nie powinno sie przyjmowac bo moze powodowac powstawanie wad rozwojowych u dziecka.

Atram to ciebie bolaly zebra? Bo jak tak to dolaczam do klubu, mnie od kilku dni prawe boli strasznie, ulga tylko jak stoje albo leze na lewym boku ale ile mozna w jednej pozycji byc.

Ja dzis mega niewyspana jestem. O 6:30 obudzili mnie robotnicy za oknem bo sobie pogaduszki urzadzaja :wściekła/y: nie ma to jak sie ludziom pod oknami z rana wydzierac.

Ewa Banak ja slyszalam ze w ciazy wit A nie powinno sie przyjmowac bo moze powodowac powstawanie wad rozwojowych u dziecka.

nic o tym nie wiem, ale to dotyczy też uzytku zwnętrznego- tzn maści ?
ja uzywałam przed ciążą więc sama nie wiem. Trzeba poczytać.

Poza tym to prosze o pomoc, na rocznicę ślubu chcę w prezencie zamówić obraz na płótnie ze zdjęcia ślubnego mojego i małża. Wymiar ma być 100x70 cm więc nawet sporo, ale nie mogę się zdecydować, więc podpowiedzcie które na ścianę bardziej by się nadawało?

Załączniki

• x.jpg
    x.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 59
  • y.jpg
    y.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 67
Ewa Banak, może to kiepskie pocieszenie, ale pomyśl sobie, że te 170 km to nie koniec świata ;-)
Mnie z moimi rodzicami dzieli identyczna odległość, i wiesz co widujemy się średnio raz na 2 m-ce. Z racji tego, że mieszkamy w chałupince, to oni przyjeżdżają do nas (tak na 3 dni). Muszę przyznać, że do tej częstotliwości można się przyzwyczaić, nacieszymy się sobą, i nie zdążymy się sobą znudzić:-p
Jak Twoi rodzice raz się wyrwali, to teraz już pójdzie z górki, tym bardziej, że będzie powód:-)

To drugie bardziej standardowe - i ja pewnie takie rodzicom bym dala, choc mi sie pierwsze bardziej podoba :)

Zdecydowalam przesunac moj urlop i macierzynski o tydzien do przodu, jako ze praca wisi mi jeszcze nadgodziny (ktore moge wziasc jako wolne) to od jutra zostaja mi jeszcze tylko 4 tygodnie w pracy! Juz sie nie moge doczekac :-) moja motywacja jest mniejsza niz zero, a wczoraj, po nieprzespanej nocy to tylko dalam rade skupic sie na tym zeby nie przysnac...

Ewa Banak na pewno ciężko być oderwanym od najbliższych, pewnie tęskniłaś strasznie :( Musiałaś mocno przeżywać te odwiedziny. Badź dzielna i nastaw się, że już niedługo na pewno znów się zobaczycie. Tulimy mocno :* A co do zdjęcia to oba strasznie pozytywne :) Może to drugie... ;]?

nic o tym nie wiem, ale to dotyczy też uzytku zwnętrznego- tzn maści ?
ja uzywałam przed ciążą więc sama nie wiem. Trzeba poczytać.

Poza tym to prosze o pomoc, na rocznicę ślubu chcę w prezencie zamówić obraz na płótnie ze zdjęcia ślubnego mojego i małża. Wymiar ma być 100x70 cm więc nawet sporo, ale nie mogę się zdecydować, więc podpowiedzcie które na ścianę bardziej by się nadawało?

Dla mnie to jak patrzycie na wprost, też zrobiłam taki prezent ale mi klientka pastelami namalowała i też bardzo ładnie wyszło :) Jestem zadowolona!!

Moje dziecko prawie w ogóle nie śpi, cały czas czuje jak tam coś majstruje, a najbardziej jak ja zamierzam się do spania!! Śmiejemy się z m że będziemy mieli tak przesrane że szkoda gadać, tak nam da popalić w nocy haha :) Ale co tam ja już nie mogę się doczekać :D

Ewa to drugie, bo widać twarze. Fajny prezent, ja malowałam kuzynce na jej ślub, zawsze to oryginalniejsze od zdjęcia.
Właśnie Ewa a co do odległości od rodziny, to pomyśl sobie jakbyś miała ich oglądać 2 razy do roku (albo jak my teraz , zobaczymy się z rodziną po półtora roku)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewa - 170 km to nie tragedia, na pewno możecie się zmobilizować i częściej spotykać :tak: co mają powiedzieć dziewczyny które mieszkają od rodzin po 1000 km i więcej ;-)

jestem też za drugim zdjęciem bo widać dobrze Was oboje :tak:

Do góry