reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Mariolcia chyba nie ma przeciwwskazań bo to działa powierzchniowo. Zapomniałam o tym zupełnie a nogi przydało by się podkolorować delikatnie i subtelnie bo blade w porównaniu z ramionami i rękami.

reklama
a ja mam pytanie, używacie balsamów brązujących teraz ?:zawstydzona/y:

Ja na początku ciąży zgłębiałam poważnie temat bo zawsze chodziłam opalona, czarne włoski i jakoś nie mogłam siebie wyobrazić w innej wersji. PO konsultacji z dwoma lekarzami i przeczytaniu tysiąca forum na ten temat : można, pod warunkiem, że preparat ten zawiera substancje o nazwie "dihydro coś tam coś tam" w składzie :) Nie jest ona wchłaniana przez tkanki podskórne, zatrzymuje ją skóra. Z najczęściej polecanych produktów jest linia Ziaja Sopot. Też jej używałam do niedawna ale musiałam zastąpić preparatami antyrozstępowymi 2 x dziennie. Ale efekt był ;]

mileczka, ten składnik ma skrót DHA, właśnie wyczytałam w internecie że musi on być zawarty w preparacie :-)
no ja na siebie też patrzeć nie mogę, taka biała jestem... aż się źle z tym czuję, na około wszyscy brązowi, opaleni... byłam dzisiaj w rossmanie, ale nie widziałam takich balsamów.
był właśnie z Ziaji sopor, ale tylko balsam

A ja w tym roku to sie nawet trochę opaliłam. W zeszłym roku jak mała miała 4-5 miesięcy to nie było mowy o opalaniu bo z takim małym dzieckiem na słońcu raczej siedzieć nie można a poza tym przy takim cyckajacym dziecku czasu brak więc chodziłam biała jak mąka. Teraz jestem lekko zabrązowiona ale brzuchala i plecy mam blade ;)

Mariolcia chyba nie ma przeciwwskazań bo to działa powierzchniowo. Zapomniałam o tym zupełnie a nogi przydało by się podkolorować delikatnie i subtelnie bo blade w porównaniu z ramionami i rękami.
nawet w gazecie m jak mama napisali, że można, polecali nawet Lirene z dodatkiem kawy, co mnie zdziwiło, bo ogólnie kosmetyki w składzie, których jest kawa powinno się na czas ciąży ponoć odłożyć, ale to też gdzieś czytałam i nie wiem czy jest sprawdzone, może ta teoria jest przereklamowana, ja w każdym bądź razie używałam, jedyne co ponoć samoopalaczy nie polecają w ciąży

Dorze, że jest tu sporo mądrzejszych ode mnie forumowiczek :) jakoś nie sądziłam, że balsamy brązujące (nie typowe samoopalacze) mogą szkodzić.

hejka mamuśki....nie dam rady was nadrobić....jestem padnieta cały dzień u mamy a potem zakupy z mężem...bllleee
coś mało się tu pokazuję ostatnio.....ale naprawię mój błąd:p

czuję się lepiej....chociaż jest mi już bardzo ciężko...sapię strasznie...za dużo chodzić nie mogę...bo szybko się męczę...ciężko się oddycha...chodzę jak kaczka...ale dam radę...:)

a wy jak tam?? też tak ciężko wam?? czy jeszcze śmigacie...:)

co jest z malutką bo nie doczytałam??

Ostatnia edycja:
reklama
-Witam,
DZiękujemy pieknie e-ciotką za życzenia urodzinowe!!!!!
Ja dzisiaj szalałam w sklepach,Julke parzyły pieniądze,które dostała na urodziny,a przy okazji zrobiłam kilka zakupów dla "Kropka".
No i chyba przesadziłam,bo brzuch napina sie i boli,platfusy spuchły,więc leże i odpoczywam chilkę z Wami.
Tak sie wczoraj cieszyłam z pogody,że w miarę temperaturka,a tu dzisiaj znów przypierdzieliło upałem.NOBEL DLA WYNALAZCY KLIMATYZACJI!!!
Mariolcia- super,że z mężem już lepiej,oby teraz jego rodzina zrozumiała,że robi zle!!
Sivi-no to faktycznie uparty dzieciaczek,ale niespodzianki dzisiaj są w modzie.Mój natomiast od razu pokazał płeć,a nie chciał dał zbadać kręgosłupa.
Wiecie co hormony szaleją u mnie bardziej niż na początku ciązy.Płakac mi sie chce z byle powodu,wczoraj poryczałam się na reklami telewizyjnej,dzisiaj w sklepie,zrobiłam obciach dziewczyną.Nie chcę beczeć,ale nie potrafię tego powstrzymać.Boże jaks nienormalna jestem rozczula mnie prawie wszystko.Też tak macie??

Do góry