reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

ilonka26 moze dlatego, ze ja do malych nie naleze i stres i wogole:-p
Rudson lez grzecznie i sie nie martw :tak: ponoc norma jest jakos do 165/min spokojnie. Moje ma ok 136-150 i tez sie stresuje:zawstydzona/y:

Dziewczyny prawda to, ze Acard w III trym trzeba odstawic??

reklama
hej kobitki

leżakuje pod kroplówką z magnezu...idzie już 3h i 1/3 zeszła :szok::szok:

poza tym martwi mnie to że dla odmiany mój mały szaleje jak opętany od wczoraj...kopie bez przystanku ...już się martwie o niego :zawstydzona/y:...poza tym jak mierzą tętno to jemu to serducho strasznie szybko bije :sorry:... wali na całego nawet ok 160/min :zawstydzona/y:

Leżę na porodówce bo ginekologia w remoncie...7 kobitek na sali - 3 z dzidziolami co sie dzirają a 3 "przenoszone" i ja jedna outsider :-p

kroplowki z reguly ida wolno :/
a czemu martwisz sie , ze za duzo sie rusza ?? kurcze moj tez szlaje ... nigdy nie myslalma , ze to cos zlego

ilonka26 moze dlatego, ze ja do malych nie naleze i stres i wogole:-p
Rudson lez grzecznie i sie nie martw :tak: ponoc norma jest jakos do 165/min spokojnie. Moje ma ok 136-150 i tez sie stresuje:zawstydzona/y:

Dziewczyny prawda to, ze Acard w III trym trzeba odstawic??
no w III trzeba odstawić, żebyś się nie wykrwawiła przy porodzie :) bo to lek rozrzedzający krew :) ale to pewnie gin ci powie kiedy odstawić

witam się i ja i zmykam, bo za raz jedziemy do Wisły, oczywiście za dobrze by było jakby brzuch nie zaczął boleć i przez to stres, aj byle do porodu
to se ponarzekałam , więc znikam

Rudson- nie martwi sie napewno wszystko bedzie dobrze z dzidza
mileczka- a od czego CIE noga boli??
dziewczynki ja coś spać nie mogę ostatnio tak mnie brzuch boli pod wieczór i w nocy normalnie ie mogę się na bok przekręcić ale moj gin na ostatnie wizycie mowił że to normalne na moje nie ale ja się nie znam...

Witajcie kochane
Nie piszę tak często bo po co bede wadzić Wam moimi głupotami, macie swoje ciążowe tematy :) czytam Was codziennie - nie myślcie sobie :)))))))))))))))
Wpadłam aby napisać ze dziś dostałam w koncu @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Niesamowicie sie cieszę , wazne ze juz jest, i nie stoje juz w miejscu tylko idę do przodu juz :) w środę pójdę na kontrolę jeszczę i po te skierowania na badania a potem jeszcze 2 cykle i do roboty, ;))))))) Jesli bedzie dobrze ze czekamy do konca roku na staranki, mysle ze 3 pełne cykle wystarczą tym bardziej ze jednak tym razem sama poroniłam !!!!!!!!!!
Miłego dnia słońca :*********************
Standardowo proszę pogłaskać brzuszki :**************

A nawet nie wiem od czego ;] Może stopy nie radzą sobie z moją dodatkową masą :) A do tego jeszcze u mnie od rana taki upał że hej!

Ilona24 dziękujemy bardzo i cieszymy sie razem z Tobą :)! Teraz tylko do przodu! :)

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane
U nas dziś piękna pogoda, tak jak obiecała Werka, ale co mi po tym jak ja niestety leżę...
Kurcze od tego leżenia nawalają mnie plecy jeszcze bardziej, że ciężko mi teraz nawet siedzieć... Wczoraj wieczorem jak mój wyszedł na nockę, to weszłam tu do Was na chwilę, ale tyle od przedwczoraj naprodukowałyście ,że skończyło się na tym ,że nadrobiłam tylko wątek główny i już nie miałam siły nic napisać tak mnie plecy bolą...
Za to dziś mój śpi ,a ja wstałam na kawkę i postanowiłam w końcu coś napisać
Byłam wczoraj na badaniach: morfologia, mocz, toksoplazma, FT3,FT4,TSH no i oczywiście smaczna glukoza Wstać musiałam już o szóstej, bo 6:46 autobus do labolatorium, tam sobie poczekałam w kolejce i 7:45 pierwsze pobranie krwi, a o 9:45 ostatnie kłucie, a jak na złość autobus powrotny dopiero o 10:46 Nie macie pojęcia jaka wczoraj wróciłam padnięta, aż się śmiałam ,że chyba pierwszy raz nie będę protestować ,że muszę leżeć Po powrocie napiłam się kawy, ale niestety musiałam ją pić w łóżku
Za to teraz mam chwilkę laby, alby chwilkę sobie posiedzieć tu z Wami i na spokojnie wypić kawę tak jak się należy Jutro moje kochanie ma wolne więc pewno nawet nie zajrzę do Was
Muszę Wam powiedzieć ,że od wtorku od czasu wizyty u gina mały cały czas tańcuje po całym brzuchu jak to było do tej pory, może już jest ok? zobaczymy co mi gin we wtorek powie..

Cze z rana, u mnie pada ;( a chciałam iść na targ.. oby przestało :tak:

mileczka a obrzęków nie masz? Mój kręgosłup tak se nie daje rady ;/
Dominika to co przeżywasz z brzuszkiem to normalka, ja tak mam niemal każdej nocy..
ilonka miłego wypoczynku!!
mamuśka/ilona jupijej!!! to teraz &&&&&&&&&&&&&&&&&& na fasolaka :)
Rudson leż, ciesz się że masz lapa.. ja nie miałam.. no i wesoło z tyloma didami :) Ja jak poszłam na położnictwo kolezanki z sali odwiedzić to nie mogłam się napatrzeć.. jeszcze kilka dni wcześniej leżały obrzuszałe a teraz im didy śpiochają ahhhhh :) chce ten październik już :)))

reklama
i jeszcze polecam ptasie mleczko.. furorę zrobiło :-D

Co do wyprawki, mój narzeka że non stop na allegro siedzę a przecież i tak w tym miesiącu nie kupię.. nagle mówi że trzeba się zapisać do spółdzielni (300zł) no to ja mu że wolę dziecku kupić.. on że w sierpniu - ja że w sierpniu mamy dwa wesela! i trzeba będzie do koperty włożyć.. i co? nie dam się zbyć, czekam do piątku na wypłatę i zaszalejemy z didem :tak:

przyszły mi pieluchy z linku malutkiej i Vanish hihih.. obczaje i zdam relację :)

edit:
pieluszki mini z cyferką "2" (od 3-6kg), z hurtowni .. zobaczymy jak się sprawdzą w październiku ;)
vanish troche puszka pognieciona, pewnie wina poczty. Ogólnie jestem zadowolona.
Moje też już wczoraj przyszły :tak: i jestem bardzo zadowolona :-D
To dlugo byliscie grzeczni:-)
Mariolcia moj jest odemnie 11 lat starszy ,a gdybym mu wczorej nie przywalila rura od odkurzacza to bynawet nie wpadl na pomysl zeby sam odkurzyc.
A pozatym wychodze z zalozenie ze faceci generalnie sa poprostu wygodni ,dlaczego ma sie starac jezeli ty nic nie mowisz ,ze tobie cos nie pasuje.
Twojego tescia sama bym chetnie wziela w obroty i go ustawila jak nalezy.(wy mlode mamy wzbudzacie we mnie instynkt obronny)

A jemu moze sie wydaje ze skoro ty jestes mlodsza ,to tym samym on ma silniejsza pozycje w zwiazku.
Moj jest stary ,ale jak rykne porzadnie to chodzi jak w zegarku.Ale niestety krotko.Czyli trzeba znowu zrobic zadyme.

Co jest z Malutka jeszcze dzisiaj sie nie meldowala?

Ja mam po raz pierwszy taki duzy brzuch na tymetapie ciazy i to wcaleiejest zabawne.Po nocy bola biodra ,po spacerach plecy ,a jakpoloze sie .,to nie umiem wstac.A bardzo mnie boli wewnetrzna strona ud.
Chodze jak kaczka i ludzie sa zszokowani ze mam jeszcze trzy miechy .
Nie wyobrazam sobie.
Dziękuję kochana za zainteresowanie, melduję się za to dziś ;-)
malutka zapewne odpoczywa i dobrze... ale fajnie gdyby coś zameldowała, bo faktycznie trochę smutnawo bez niej i zaczynamy się martwić... MALUTKAAA jesteś?? :)

karolina
no to faktycznie to w ogóle nie jest śmieszne;/ musi być Ci ciężko... ale gdzieś czytałam ( nie wiem na ile to jest prawdą) że brzuch w drugiej czy trzeciej ciąży zawsze jest większy niż w poprzedniej i szybciej rośnie niż w pierwszej... chociaż wychodziłoby na to że mamy 7 dziecka to już w 2 powinny mieć taki jak my teraz heh...
może zapisz się w miarę możliwości na jakieś ćwiczenia dla ciężarnych joga czy coś, albo na basen? wzmocnisz mięśnie, wypoczniesz i miejmy nadzieje odczujesz jakąś tam ulgę?
Dziś jestem ale tylko do czasu ,aż wypiję kawę bądź do póki moje kochanie się nie obudzi :-D
Kurcze ,aż mi go żal, wczoraj był przed nocką i musiał iść z pracy do pracy... Wstał rano, poczekał na pocztę, potem zakupy, sprzątanie i gotowanie, zrobił pyszne placki po cygańsku mniammmm... :-D I niestety, pozmywał po obiedzie i musiał się już szykować do pracy ,zawsze wychodzi koło 17 czyli ,aż godzinę wcześniej... Dziś wstanie i od nowa... Dobrze ,że jutro ma wolne i dopiero pojutrze na rano... On mi się zaora :szok:

Do góry