reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

elifit
bo faceci nigdy nie umieją porządnie wydatków rozplanować.

werka
Twój też taki maniak motoryzacyjny?
u mojego też auto zawsze na 1 miejscu jeśli chodzi o wydatki;/

mere
łaaaaaaał 10h jazdy to na week sie nawet nie opłaca, bo ledwo dojedziesz a już musisz wracać... faktycznie mam sporo bliżej, ale i tak raczej odpuścimy.

mariolcia
dzięki kochana, mam nadzieje że bedzie udany.
A Tobie życze powodzenia i cierpliwości, miejmy nadzieje że szczera rozmowa wam wyjaśni sprawę. Poza tym jeśli jest 7 lat starszy to i tak jest w wieku mojego małża więc wcale super dojrzały nie będzie jeszcze :p luzik kochana

ja mam taką świnię że konia z kopytami bym zjadła... musze sie opanować bo zbankrutuję na jedzenie:D

reklama
Ah, oh nie tylko wy dziewczyny macie problemy z facetami. Moj czasem nie jest lepszy...
Pogryzlam sie z nim wczoraj na temat kupowania wyprawki dla dziecka. Ze za wczesnie. Ze oszczedzamy na samochod. Mi wiekszy samochod wcale nie jest potrzebny. On bogwie jaki chce, najlepiej max 2letni. I do tego vana... Krew mnie zalewa, co ma wanienka za 8f do samochodu za 8tys funtow??? Normalnie krew mnie zalewa...

Biore sie dziewuszki do gotowania waszych przepisow.
SALATKE GYROS, i ORGAZM!!!
To dlugo byliscie grzeczni:-)
Mariolcia moj jest odemnie 11 lat starszy ,a gdybym mu wczorej nie przywalila rura od odkurzacza to bynawet nie wpadl na pomysl zeby sam odkurzyc.
A pozatym wychodze z zalozenie ze faceci generalnie sa poprostu wygodni ,dlaczego ma sie starac jezeli ty nic nie mowisz ,ze tobie cos nie pasuje.
Twojego tescia sama bym chetnie wziela w obroty i go ustawila jak nalezy.(wy mlode mamy wzbudzacie we mnie instynkt obronny)

A jemu moze sie wydaje ze skoro ty jestes mlodsza ,to tym samym on ma silniejsza pozycje w zwiazku.
Moj jest stary ,ale jak rykne porzadnie to chodzi jak w zegarku.Ale niestety krotko.Czyli trzeba znowu zrobic zadyme.

Co jest z Malutka jeszcze dzisiaj sie nie meldowala?

Ja mam po raz pierwszy taki duzy brzuch na tymetapie ciazy i to wcaleiejest zabawne.Po nocy bola biodra ,po spacerach plecy ,a jakpoloze sie .,to nie umiem wstac.A bardzo mnie boli wewnetrzna strona ud.
Chodze jak kaczka i ludzie sa zszokowani ze mam jeszcze trzy miechy .
Nie wyobrazam sobie.

malutka zapewne odpoczywa i dobrze... ale fajnie gdyby coś zameldowała, bo faktycznie trochę smutnawo bez niej i zaczynamy się martwić... MALUTKAAA jesteś?? :)

karolina
no to faktycznie to w ogóle nie jest śmieszne;/ musi być Ci ciężko... ale gdzieś czytałam ( nie wiem na ile to jest prawdą) że brzuch w drugiej czy trzeciej ciąży zawsze jest większy niż w poprzedniej i szybciej rośnie niż w pierwszej... chociaż wychodziłoby na to że mamy 7 dziecka to już w 2 powinny mieć taki jak my teraz heh...
może zapisz się w miarę możliwości na jakieś ćwiczenia dla ciężarnych joga czy coś, albo na basen? wzmocnisz mięśnie, wypoczniesz i miejmy nadzieje odczujesz jakąś tam ulgę?

Elifit
heheh ptasie mleczko zrobie nastepnym razem to ledwo co mi sie udalo, ze wylewa mi sie brzegami...

Ja cie krece dzisiaj naprawde zrozumialam ze jestem w ciazy. Jem ogorka konserwowego, i oblizuje miske po bitej smietanie z galaretka. I nagle mysle boze przeciez to takie smaczne...idiotka:-):-)

Ewa nie jest maniakiem, bo samcohod to dla niego rzecz materialna. I nie stawia go bogu dziei na pierwszym miejscu. Ale przegina troche z wyborem...
Ja sie ciagle zastanawiam po co nam 7os, przeciez ja rodze jedno dziecko a nie piatke...

Witajcie, znowu mnie długo nie było, ale miałam dużo zajęć na głowie.

Co do bólów, to czytałam że to normalne, kiedy ból się nie nasila i nie ma twardego brzucha. Mnie wczoraj coś podbrzusze ciągnęło, ale wyczytałam, że dziecko układa się w kanale miednicy i stąd takie uczucie rozpychania.

Mariolciaa - współczuję sytuacji z mężem, ale zgadzam się, że z mężczyznami, to trzeba kawę na ławę wyłożyć wszystko, bo oni faktycznie wielu rzeczy się nie domyślają:-)

Mój mąż ma jutro obronę i od tygodnia jest lekko wkurzający, ale przynajmniej o tym wie, że źle nie jest:-D

Trzymamy rodzinnie kciuki za obronę :D

ja narazie mleko pije na zgagę ale pomaga na 5 minut...może mężuś pojedzie do apteki coś kupić bo normalnie masakra...

O ile wiem to można reni - moja kolezanka cały trzeci trymestr brała inaczej nie przeżyła by doby haha

Ja dziś odebrałam wyniki i hemoglobine, hematokryt i erytrocyty mam poniżej normy, wydaję mi się że to lekka anemia jak myślicie ??
Cukrzycy nie widać :))

Ahhh faceci oni naprawdę są z innej planety- do nich trzeba bezpośrednio i dużymi literami- wiem to z własnego doświadczenia :D

Witam nową mamusię :)

Asionek-widzisz twoje dziecko kopie i wogole mój natomiast bardzo rzadko kopie wiec sie denerwuje ze coś jest nie tak:-(

moj tez ma dni ciszy ... w koncu dzieci tez moga byc zmeczone :)

a ja zrobiłam rewolucję w kwiatuszkach. Wywaliłam hiacynta, bo już usechł całkiem, ehh w ogóle mu coś od początku nie pasowało u nas...ani na oknie, ani na półce... wywaliłam też kaktusa... jednego kwiatuszka przesadziłam do większej doniczki, bo już mu się ciasno robiło, i zasadziłam nasionko cytrynki... ciekawe czy mi wyrośnie...:-)

:-)

pewnie wyrosnie :) ja kiedys chyba z 10 pestek wrzucilam , wszystkie urosly i mi szkoda bylo ich wywalic i same cytryny mialam hehe

Ah, oh nie tylko wy dziewczyny macie problemy z facetami. Moj czasem nie jest lepszy...
Pogryzlam sie z nim wczoraj na temat kupowania wyprawki dla dziecka. Ze za wczesnie. Ze oszczedzamy na samochod. Mi wiekszy samochod wcale nie jest potrzebny. On bogwie jaki chce, najlepiej max 2letni. I do tego vana... Krew mnie zalewa, co ma wanienka za 8f do samochodu za 8tys funtow??? Normalnie krew mnie zalewa...

hmm no rzeczywiscie , a kiedy masz kupowac ?? w pazdzierniku ?? teraz dzidzia najwazniejsza , a samochod na 2 miejscu powinin byc :)
moj sie nie wtraca :) ja kupuje , a on nawet pewnie nie wie co juz mamy ... tez mnie to wkurza troche , ale moze lepiej , ze nic nie mowi :)

ja mam taką świnię że konia z kopytami bym zjadła... musze sie opanować bo zbankrutuję na jedzenie:D

ja za to od jakiegos czasu nie mam wogole apetytu ... jem na sile i malo , bo czuje sie mega pelna ... najlepiej to mi wchodza platki z mlekiem hehe

Ja mam po raz pierwszy taki duzy brzuch na tymetapie ciazy i to wcaleiejest zabawne.Po nocy bola biodra ,po spacerach plecy ,a jakpoloze sie .,to nie umiem wstac.A bardzo mnie boli wewnetrzna strona ud.
Chodze jak kaczka i ludzie sa zszokowani ze mam jeszcze trzy miechy .
Nie wyobrazam sobie.

no coraz gorzej bedziemy sie czuly ... ja juz widze zmiane na gorsze :/ mniej sil i energi , jakies dziwne bole , ciagniecia , wracajace zaparcia , gazy , ociezalosc no same super rzeczy :/
jakos damy rade :) wyjscia juz nie ma ;))

Miłka a kiedy jedziesz do Istebnej?? Ja jutro śmigam do Wisły :)

Rudson słońce, może i dobrze że jesteś w szpitalu, bo wiesz lepiej chuchać i dmuchać na siebie i bąbla. Cmokaski

Wandzilla ja też mam usg co wizytę + filmik, ale też chodzę prywatnie

Elifit ja cytologię miałam robiona w 3mc, a kłucia po bokach jest normalne, więc nie denerwuj się

Magda ale mega dawki bierzesz magnezu
shocked.gif
ja biorę 3x1 tbl/dobę ale 25mg Asmag B, dopiero jutro kupuję Asmag forte 50mg

malutka
leż i odpoczywaj, ja bym brała ten magnez tak jak ci gin kazał

mileczka ja tez już po farbowaniu włosów, teraz farby są bez amoniaku, więc spokojnie można zaszaleć :)

Ewa z tym bepanthenem to bez sensu, no ale jak chcesz to możesz smarować, zaszkodzić nie powinnaś, chociaż wszędzie bębnią żeby brodawek nie dotykać bo mogą wzmóc skurcze

rabbit no to git, że leżenie pomaga, a na zgagę, któwa mnie meczy jakieś 2 tygodnie biore renni, mi na razie pomaga

Mariolcia faceci tak juz mają, że nas nie rozumieją, ale ty nie płacz tylko staraj się z nim porozmawiać, wiem że może być ciężko bo faceci to ogólnie są z innej planety, ale dasz radę!! Czasem tak jak Asionek napisała trzeba faceta za ucho i postawić do pionu, ja tak z moim zrobiłam i teraz pyta się nawet jak chce się napić piwa :)

Justyś masz lekką anemię ale spokojnie, pewnie dostaniesz żelazo i będzie dobrze

dobrze, że mój chłop poszedł pojeździć na rowerze, bo miałam przynajmniej możliwość nadrobienia was :)
dziś skończyłam pakowanie, bo jutro śmigamy do wisły, w prawdzie na 3 dni ale zawsze coś :)
jedyne co mnie martwi, to od 2 dni mam takie dziwne uczucie choćby mi mała skakała po połowie szyjki, czy miałyście coś takiego?? niby nie jest cały czas, ale drażniące uczucie i jeszcze mam ostatnio jakoś więcej śluzu, martwić sie czy nie?? Brzuch nie boli i nie twardnieje. A może to na kości mi się po jednej stronie układa, sama nie wiem :/ niby szyjka była 2 tygodnie temu ok - 37mm ale wiecie co chwila, któraś z was przychodzi z wiadomoscią, ze musi leżeć i stresuję się juz :/
Przepraszam, ze was tak zamęczam

hej kobitki

leżakuje pod kroplówką z magnezu...idzie już 3h i 1/3 zeszła :szok::szok:

poza tym martwi mnie to że dla odmiany mój mały szaleje jak opętany od wczoraj...kopie bez przystanku ...już się martwie o niego :zawstydzona/y:...poza tym jak mierzą tętno to jemu to serducho strasznie szybko bije :sorry:... wali na całego nawet ok 160/min :zawstydzona/y:

Leżę na porodówce bo ginekologia w remoncie...7 kobitek na sali - 3 z dzidziolami co sie dzirają a 3 "przenoszone" i ja jedna outsider :-p

Rudson moja dzidzia od początku ciąży ma tętno 167/min i jest ok, więc tym się nie stresuj :)
o matko 3 godziny już kroplówa leci, no ale czego się nie robi dla dzidzia :) będzie dobrze!!

reklama
Do góry