reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Cześć,

ja dziś pomalowałam włosy, mam teraz takie słoneczne, jasny brązik.. :)

dziewczyny a wy miałyście problemy z tarczycą też przed ciążą, czy się nabawiłyście w trakcie? Ja mam chyba naturalnie powiększoną tarczycę, wymiarowo, kiedyś miałam robione usg.. ale hormony miałam w normie.

mam teraz dawkę 25mg, usg wykazało przed ciążą 20ml więc endo stwierdził, ze powiększone ale wtedy nic nie zalecał, bo stwierdził, ze nie ma co od razu wrzucać leków, jak wyniki hormonów były w normie
Anty-TPO robię co 2 miechy ale sa w normie tzn. 12 a norma do 35 bodajże

mam teraz dawkę 25mg, usg wykazało przed ciążą 20ml więc endo stwierdził, ze powiększone ale wtedy nic nie zalecał, bo stwierdził, ze nie ma co od razu wrzucać leków, jak wyniki hormonów były w normie
Anty-TPO robię co 2 miechy ale sa w normie tzn. 12 a norma do 35 bodajże
Kurcze, naprawdę nie wiem co Ci doradzić, może dawka faktycznie za wysoka ,a może po prostu nie odpowiada Ci ten lek... Może powinna Ci letrox przepisać, a od kiedy tak się czujesz, tzn po ilu dniach od wzięcia leku?

Elifit u mnie została zdiagnozowana dwa lata temu i od dwóch lat się leczę, a teraz tak z biegiem czasu, zastanawiam się czy nie miałam tego świństwa dużo wcześniej, bo choleryczką byłam odkąd pamiętam, bardzo łatwo było można mnie wyprowadzić z równowagi, ale lekarze tłumaczyli ,ze to nerwica, a jednak mój młodszy syn ma także niedoczynność tarczycy ,tak więc nie wiem od kiedy tak naprawdę mam...

w sumie od 2 dni tak mam, na początku zaczęło się uderzeniem gorąca, bólem w klatce i wieczornym kołataniem serca, a wczoraj doszło do tego podenerwowanie :/ chyba zaryzykuję i zmniejszę dawkę do 12,5 mg a w poniedziałek i tak zadzwonię do endo żeby się skonsultować
bo w sumie z kołataniem idzie żyć, ale takie wieczne podenerwowanie jest masakryczne

Elifit ja od zawsze miałam powiększoną tarczycę, od małego ale wyniki były do tej pory książkowe, teraz troszkę Ft4 mi spadło i dlatego dostałąm euthyrox :/

w sumie od 2 dni tak mam, na początku zaczęło się uderzeniem gorąca, bólem w klatce i wieczornym kołataniem serca, a wczoraj doszło do tego podenerwowanie :/ chyba zaryzykuję i zmniejszę dawkę do 12,5 mg a w poniedziałek i tak zadzwonię do endo żeby się skonsultować
bo w sumie z kołataniem idzie żyć, ale takie wieczne podenerwowanie jest masakryczne

Elifit ja od zawsze miałam powiększoną tarczycę, od małego ale wyniki były do tej pory książkowe, teraz troszkę Ft4 mi spadło i dlatego dostałąm euthyrox :/
No ja bym dokładnie tak zrobiła, brałabym pól tabletki do czasu kontaktu z lekarzem, bo Twoje objawy bardziej przypominają za dużą dawkę niż jak za małą lub po prostu nie pasuje Ci ten lek... Najlepiej niech Cię ponownie skieruje na FT4 bądź zrób sobie prywatnie to będziesz mogła już iść do niej z wynikiem w reku, będzie to wszystko szybciej trwało, koszt takiego badania to ok 17zł bynajmniej u nas...

reklama
dzięki malutka, jesteś wielka :) zawsze co dwie głowy to nie jedna :)
a wszystkie badania robię i tak prywatnie, więc spoksik, powtórzę jak wrócę z Wisły, bo w przyszłym tygodniu się wybieramy :)

Elifit często: senność, wycofanie, niskie ciśnienie, sucha skóra, depresja i wiele innych ale czasem objawy niedoczynności przeplatają się z nadczynnośiowymi, ogólnie do kitu z tą tarczyca

Do góry