reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
jestem i ja :)
kolejny dzien ukropu ... nic oby do przodu :)
dzisiaj nawet jakis lepszy dzionek mam od rana :))

Ale cisza dziś tutaj...śpią wszystkie po tych późnowieczornych pogaduszkach?
Tutaj dziś strajk nauczycieli i moja w chacie siedzi. A ja jakaś taka rozmemłana się czuję, niby pogoda ładna to chyba nie ciśnienie...

ooo na sam koniec strajk robia ?? :)

Witam sie i ja

wczoraj trochę spanikowałam...całe popołudnie skurcze :zawstydzona/y:...polegiwałam i nic...wzięłam nospę...i nic....teraz jest oki...ale jak się znów powtórzy to jadę do szpitala...mój lekarz dzis ma dyżur...

Lenka ja też od czasu do czasu wyciągam moje wyniki z amniopunkcji...napisane tak że nic nie rozumiem i wkręcam się że może jednak cos tam jest nie tak a ja źle to zrozumiałam źle mi wytłumaczono itp :sorry:...

Przede mną jeszcze 2 echokardiogram 14.07...i wtedy się okaże czy maluch ma jednak niedomykalność zastawki trójdzielnej czy może już jest dobrze :zawstydzona/y:

no jak dzisiaj to samo bedzie to moze rzeczywiscie lepiej to sprawdzic ??
i nie czytaj tego w kolko :) napewno jest ok !!
i za serduszko tez trzymamy kciuki !!! :))

malutka ja to też mam spanie ostatnio - wczoraj np spałam do 11ej :szok::-D
ale co tam... trzeba się wysypiać, bo za parę miesięcy się to zmieni :rofl2:

no dokladnie z tego samego zalozenia wychodze hehe

Hej Kobitki,

U mnie dziś jakoś nijak, pogoda do bani i wogóle jakoś musze zacząć sie ogarniać bo w sobote jedziemy nad morze a mi się tak nie chceeeeeeeeeeeeeeeeee że szokkkkk........

no co ty nad morze ci sie jechac nie chce ?? !! fajnie bedzie oby tylko pogoda sie udala :))

Witam Was dziewczyny:)
Jestem tu nowa i też mam termin na październik (01.10.2011), jednak małe prawdopodobieństwo że do października wytrzymam gdyż w brzuszku buszuje dwójka maluchów:)
U mnie pogoda też nie najlepsza:-(, szaro buro i ponuro ale trzeba jakoś przetrzymać.
Pozdrawiam!!!

witaj u nas :) i kolejna mama blizniakow :) spodziewasz sie 2 chlopcow ?? :)) super

renia cześć:) to już mamy dwie mamy bliźniaków!

mam wyrzuty sumienia bo zjadłam całą czekoladę, ale normalnie oprzeć się nie mogłam tak chciałam słodkiego... i kolejny kg do przodu :(

mama z blizniakami juz 3 u nas :)
a co do czekolady to bez przesady kg napewno nie przytylas :))

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie:)
Jestem z okolić Żyrardowa:) a w brzuszku na 90% dwóch chłopców Kacper i Filip:) na 90% bo 100 będzie jak już ich zobaczę:)

Część Dziewczynki !!! :-p

pogaduchy były do późna widzę :-D
ja w pierwszej ciąży nie miałam rozstępów i niczego nie używałam więc
nic polecić nie mogę,
w pracy porobiły mi się delikatne żylaki na nogach
za to teraz rozstępy już widzę :zawstydzona/y: i dzięki za rady- bo się pod nie podłapię :-p

Rudsonku uważaj na siebie, odpoczywaj więcej ...
wiem że przy małym Dziecku to nie możliwe ale w szpitalu
byś nie szalała z segregacją zabawek, itp...
Dbaj o Was ;-)

Malutka, Pysia ja bym spała w dzień, chodzę jak ćma
w nocy za cholere nie mogę się ułożyć,
wszystko mnie za bardzo boli, chodzę po mieszkaniu i się wkqurw... :wściekła/y:
bo wszyscy śpią a ja nie mogę :sorry:

Lenka, Monika, Elifit nie zamartwiajcie się na zapas,
będzię raz lepiej raz gorzej ale na pewno damy radę
bo jesteśmy kobitami i to sprytnymi :tak:
nie zawsze jest kolorowo ale wystarczy jedno spojrzenie
na Maleństwo i wszystko przechodzi, trza ogon podkulić i do przodu ...

Reniag
witam i gratuluję bliźniaków ;-)

My po południu jedziem do ginka,
nie wiem czemu ale nie mogę się doczekać tej wizyty :-p
Młoda w brzuchu się tak rozhulała, daje po żebrach :happy:
a pachwiny mnie tak bolą że czasem chodzić ciężko :baffled:

marti ooooj ile bym dała za 1 dzien nad morzem... ale może uda się jeszcze w sierpniu wyskoczyć z moim ślubnym :) ale już teraz życzę opalenizny, wypoczynku i duuuuzo jodu!

asionek
a kto jeszcze ma bliźniaki??
:) oby ten dzień cały był pomyślny kochana! a do kiedy urlop?

pysia a skąd jesteś? Nie ważne bliżej czy dalej- marti nas zabiera to jedziemy do warszawy i zalapiemy się, jakbyy co namiot i śpiwór mam :D

monysia a w którym miejscu te żylaki masz? bolą Cię od tego nogi?
i czemu nie możesz się ułożyć do snu? brzuszek Ci przeszkadza?
I nic dziwnego że się cieszysz z wizyty w końcu znowu zobaczysz pociechę :) ja jutro jadę i też już się doczekać nie mogę! chociaż skierowanie na glukozę mnie czeka... ale ja tak myślę, że skoro ja potrafie zjeśc tyle słodyczy to ta glukoza to będzie sama przyjemność dla mnie haha

nie pocieszajcie mnie, ja ostatnio mam taką świnię, że opanować się nie mogę.
A powiedzcie jecie od czasu do czasu chipsy? ja wczoraj zjadłam i pół dnia mnie muliło.... w urz ędzie gminy leciałam do wc bo myślałam że zwymiotuję;/

stałam też na rynku w Swarzędzu i rozmawiałam przez tel ( miałam obcisły t-shirt, a jednak brzuszek już widoczny) i podchodzi do mnie młody koleś i pyta, czy mam papierosa;/
spojrzałam i sie pytam "żartuje pan chyba? widzi pan w jakim jestem stanie..." i pogładziłam sie po brzuszku, a koleś taki meeeeeeega zdziwiony "TO PANI NIE PALI TAAAAA?" no myślałam że rypne hehehe.

Ostatnia edycja:
Ewa Banak- ten burak pewnie nawet nie pomyślał ze w ciąży sie nie pali :eek: i myślał własnie tylko a może ma jednak fajkę ....???

Ja mam 16.07 wizytę wiec gdzies za tydzień czeka mnie glukoza, mocz, morfologia ale glukoza mnie nie przeraża juz raz robilam takie badanie idzie przezyć nie ma co się smakować w tym wypic i tyle...

asionek
a kto jeszcze ma bliźniaki??

wiem że Rabbit ma w brzuszku bliźniaki w brzuszku

Ewa
nie wiem czy od żylaków mnie nogi bolą bo mam krzywy kręgosłup
i zawsze było że od tego krzywego kręgosłupa mnie bolały,
jeszcze jak byłam dzieckiem ...
a żylaki mi się porobiły nad i pod kolanami po bokach i na tyle nóg ...
no i właśnie od tego że chyba że mnie tak bolą nogi, kręgosłup, pachwiny
nie mogę już zasnąć, normalnie aż dziś w nocy myślałam że będę płakać,
magnez wzięłam, apapkę wzięłam a tu nic nie pomaga, boli i boli ...

A z tym papierosem to beż komentarza :baffled:

monysia a ja mnie plecki i pachwiny bola od tego ze spie na boku. No taka mordenga dla mnie spanie na lewym, jaskami sie obkladam ale to nic nie daje. Wole spac na brzuszku, zabronione! Na plecach tez! A ja nieraz tak bym sie chciala wyprostowac, ale jak tylko sie poloze pleckach to kopniaki z kazdej strony!

Marti ja bylam glukoze w poniedzialek. I mi bardzo smakowala, ze zapytalam czy wiecej nie dostane do domu! Zrobilo mi sie nieziemsko przyjemnie i sennie. Siedzialam kolo wiatraczka, wialo i wialo a ja ziewalam czekajac 2,5h :-)
zazdroszcze wyjazdu nad morze. Ja tez dawno nie bylam nad Polskim, chyba ostatni raz w 2005r.
a tak to gory, moj M pochodzi z Opolskiego przu granicy Czeskiej. Ale ma blisko fajne jeziorka!

Nie raz sie nie dziwie ze komus sie nie chce jechac przez cala polske, bo raz ze to duzy koszt a drugi wybrac sie autem po polskich drogach... Totalna porazka i jeszcze upal?!

reklama
Rabbit ma bliźniaki to wiem na pewno, dlatego mówię, że druga jest renia, a kto trzeci? bo jakoś mi to umknęło...

monysia kurcze! to musisz faktycznie być obolała... jak już nawet nie pomagają tabletki. całe szczęście że to już bliżej niż dalej rozwiązania... a może spróbuj właśnie z tą poduszką spać i nie patrz dzien czy noc, chce Ci się to śpij i tyle, bo jak można się tak nie wysypiać.... masakra:(

marti
no chyba nie wiedział, bo wyglądał na zszokowanego heh...

a co do tych wymiotów to męczyło mnie wczoraj pół dnia ale nie zwymiotowałam. Na w/w kupiłam w aptece Gaviscon- można brać w ciąży i to jest na problemy z trawieniem, mdłości itp, więc warto mieć w apteczce :) chociaż nie przetestowałam- udało mi się wczoraj przetrwać.

A poszliśmy też na zajęcia w SR i kąpaliśmy dzidziole, ale śmiesznie było. Ja prawie jednemu kręgosłup złamałam, no ale trening czyni mistrza :-) nawet mój M chciał wykąpać, położne były w szoku, że taki chętny facet heh.

Polskie drogi to masakra, zwłaszcza nadmorskie;/ rok temu całą drogę mieliśmy całkiem niezłą, bo akurat np trójka krajowa w dobrym stanie jest, ale nad samym morzem to po prostu poracha... dlatego co 3, nooo max 4 lata w naszym aucie trzeba będzie zawieszenie wymieniać;/ za 1,5 tys. ;/

Ostatnia edycja:
Do góry