reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
moja parka szaleje...w brzusiu...przez to brzusio boli....ale wiecie ile ja jem...to jest jakaś masakra:/ ale co mam zrobić jak nawet nie chodzi o to że mam na coś ochotę....tylko mnie sssssiee głód...zezyroki małe:)

to jest najzwyklejszy lek na grzybice...i najtańszy....a resztę są po prostu preparaty które zawierają w składzie nystatyne albo inne podobne...ale koszt o wiele droższy....:) ja w ciąży brałam już raz...i spoko

Cześć dziołchy,

Siostra przyjechała nananana ;) i mi weselej. Zrobiłyśmy ptasie mleczko z kulinarnego wątku i czekamy aż się zsiądzie :) Zaraz będziemy włosy mi robić... mierzyłam sukienke, huraaaa jeszcze się mieszczę w sukienkę z cywilnego, a ślub siorki za 2 tygodnie! Czas leci!!

Wreszcie przepatrzyłam ubranka dla dida, już wiem co mam a co mam pokupować :)

Justyś współczuję, tulę :*

dziewczyny mam takie problemy jelitowe :zawstydzona/y::zawstydzona/y: takie że aż mi wstyd z ludźmi przebywać, znacie jakieś sposoby jak się pozbyć wzdęć i gazów??

Ostatnia edycja:
Cześć dziołchy,

Siostra przyjechała nananana ;) i mi weselej. Zrobiłyśmy ptasie mleczko z kulinarnego wątku i czekamy aż się zsiądzie :) Zaraz będziemy włosy mi robić... mierzyłam sukienke, huraaaa jeszcze się mieszczę w sukienkę z cywilnego, a ślub siorki za 2 tygodnie! Czas leci!!

dziewczyny mam takie problemy jelitowe :zawstydzona/y::zawstydzona/y: takie że aż mi wstyd z ludźmi przebywać, znacie jakieś sposoby jak się pozbyć wzdęć i gazów??

może herbatka koperkowa??

a ja mam taką zgagę, ze za raz czegoś dostanę :/ musze zarzucić sobie renni, bo umrę od tych kwasów :/

Jestem i ja :)
Mój m griluje z kolegami na tarasie a ja już 3ci odcinek chirurgów sobie zapodałam :D
Jutro jade po poduszkę rogala, bo dłużej nie dam rady:( Bolą mnie plecy, kość ogonowa, brzuch mi drętwieje tak dłużej nie pociągne:(

W piątek idziemy z m na sesję brzuszkową, mam taką koleżankę co ma studio, wiec liczymy że może nie policzy Nas jak za zboże ;-)

monika moja koleżanka rodziła sn z użyciem próżniociągu i z jej synkiem jest wszystko ok, myślę, że używa się tego raczej w ostateczności jak dziecko ugrzęźnie w kanale czy cuś, więc mam nadzieje, że nas ominie, a stan dziecka tak w zasadzie w tych metodach zależy od doświadczenia i umiejętności lekarza, więc panie Boże broń przed konowałami!!!

kasia tak jak pisałam wcześniej użycie próżniociągu jest ostatecznością jak dziecko się zakleszczy w kanale to jedyna opcja, bo na cc w takim wypadku jest już za późno i masz do wyboru albo próźniociąg albo śmierć dziecka, więc myślę, ze raczej odmówienie nie wchodziłoby w grę

:tak::tak::tak::tak: that is right :tak::tak:

a poza tym co wy kobity juz teraz zakładacie takie scenariusze!!!!

poza tym tak jak pisałam Domel to okaz zdrowia (no prócz serducha ale to nie ma związku z porodem) fizycznego i psychicznego :-D

na zakażenia grzybiczne i bakteryjne dobra jest nystatyna w tabletkach dopochwowych....ona jest bezpieczna...działa miejscowo...także nie przenika do łożyska...a poza tym jest skuteczna.....clotrimazol wchłania się w głąb skóry więc mniej bezpieczny i mniej skuteczny.....

jeden z bezpieczniejszych w ciąży - Pimafucin

a mnie coś gardło pobolewa myśliscie ze tamtum verde do ssania moge sobie zapodać?

:tak::tak::tak: można ale spray delikatniejszy. Ja póki co działam z szławią - pukam kilka razy dziennie pomaga

reklama
a nie można odmówić tego próżnociągu i zamiast tego zrobić cesarkę?
jak jest w kanale rodnym to juz za pozno na cesarke
teraz Rudson to mnie przerazilas.. ja w zasadzie powinnma miec cc,ale wolalabym naturalnie..lekarz zaproponowal,ze moge rodzic proznociagiem..zaczelam szperac w necie i sie przerazilam!!! moze juz lepiej ta cesarka... :/
jezeli ginek planuje uzycie proznociagu to wybralabym cesarke, vacum to ostatecznosc kiedy naprawde trzeba dziecko wyciagac

dziewczyny nie bojcie sie, trzeba myslec pozytywnie, damy rade wypchac maluchy
Rudson wspolczuje przejsc przy porodzie,nie wyobrazam sobie nie przec
Cześć dziołchy,

miescisz sie w normalna sukienke? wow
herbatka koperkowa jest gazopedna wiec chyba nie wskazana

Do góry