reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

no trochę długa ta przerwa ale to wszystko zależy od twojego lekarza, skoro on uważa że można robić takie długie przerwy w wizytach
ja mam wizyty regularnie co 3 tyg

reklama
Moj dzien lenia skonczyl sie o 18,jak kolega meza powiedzial ze wpadnie.
I nie mielismy wyjscia ,jedno za odkurzacz ,drugie za sciere,
Mysmy nawet dzisiaj nie gotowali tylko zabralismy dzieci do mc,a sami kebaba wrabalismy:tak:

Mi tez lekarka zabronila kapieli ,wlasnie ze wzgledu na infekcje (tylko prysznic),bo to wyjalawia cipensje.
Ja jako dziecko lezalam w szpitalu ,bo chcieli wycinac migdaly ,ale caly czas mialam zwiekszone OB i nie wiedzieli od czego.Dopiero moja babcia wpadla na pomysl ,ze moze wlasnie od infekcji jakiejs tam na dole .Bo ja jako dziecko regularnie bylam faszerowana antybiotykami,a to tez wyjalawia.
I sie okazalo ze to bylo to.
Dlatego jak macie coreczki tez najlepiej od malego nauczyc uzywania plynu do higieny intymnej.

A propo cipek,otolaryngolog mojej Julki po 4 antybiotyku z rzędu(infekcja ucha bakteryjna póżniej grzybicza)kazał jej aplikować na noc wielką łyżką jogurtu naturalnego.I jak na razie odpukać (puk puk)nie ma infekcji.

chyba najpóźniej dzisiaj się witam!

cały dzień na nogach... ja wręcz przeciwnie do Was- dostała kopa do roboty dzisiaj i posprzątałam i pomyłam okna, zakupy i te sprawy. Nawet mam już jutro zaplanowane i też nie będę próżnować

Małżonek uparł się na szkołę rodzenia już teraz ( chociaż wskazane są od 26 tygodnia a ja dopiero zacznę 23) i nie wspomnę, że jeszcze brzucha zabardzo nie mam więc nie wiem z czym do ludzi, pewnie mnie wybrechtają tam...jutro pierwsze zajęcia, zobaczymy...

Werka wiadomo, że to nie sprawa higieny nie martw się my- kobiety wiemy takie rzeczy tym bardziej że większość to przerabiała. Ja też miałam 100 tys razy infekcje, ale odpukać- w ciąży jeszcze nie mam. Ja też słyszałam, że warto spać bez bielizny wtedy ( chociaż przy tej globulce to wykluczone bo pewnie ją na noc wkładasz), no i w dzień też w miare możliwości po mieszkaniu bez bielizny i w przewietrzonych pomieszczeniach. Poza tym przetrwaj do porodu potem wyleczysz to świństwo porządnie.

zgadzam sie że facet też musi sie leczyć :tak:

ja dziś zrobiłam chili con carne, takie łagodne i teraz z małżem leniuc.hujemy..
a wczoraj bułki jagodzianki, przymierzam się do zrobienia tego ciasta orgazm :)
i ty to nazywasz leniem? wszystko oddam za jagodzianke
a co to za ciasto orgazm? bo mi ostatnio tych klasycznych brakuje to moze chociaz ciastem sie pociesze

ja znowu botwine gotuje, przywiozlam sobie z PL, jak wariatka jechalam z zielskiem
Karolina a ty w koncu pojadlas sobie?

Ata mnie nie boli kosc ogonowa tylko lonowa, nawet musze sposobem z lozka wstawac bo za bardzo nie moge nog rozkladac

Klementinkaja dorwalam botwine tutaj w Kauflandzie!Rzucilam sie na nia jak wariatka.:-D

Moj m. stwierdzil ze ma ochote na jakas Paste i wlasnie pojechal do reala kupic co tam potrzebuje.Takze bedzie wyzerka na noc.:eek:

Chcialam synusiowi sciac wlosy zeby wygladal Cool ,a wyglada jak pozal sie boze .A nie pozwolil sobie poprawic .Tak go koles asymetrycznie scial.Chyba w nocy jak bedzie spal mu poprawie z jednej strony.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Werka wiadomo, że to nie sprawa higieny nie martw się my- kobiety wiemy takie rzeczy tym bardziej że większość to przerabiała. Ja też miałam 100 tys razy infekcje, ale odpukać- w ciąży jeszcze nie mam. Ja też słyszałam, że warto spać bez bielizny wtedy ( chociaż przy tej globulce to wykluczone bo pewnie ją na noc wkładasz), no i w dzień też w miare możliwości po mieszkaniu bez bielizny i w przewietrzonych pomieszczeniach. Poza tym przetrwaj do porodu potem wyleczysz to świństwo porządnie.

Ewa hahaha bez majtek to raczej nie pochodze po domu. Ale spie bez. Glubulke wczoraj wsadzilam rano i czulam caly dzien jak mnie odkarza wsrodku...

Do góry