reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Cześć grubaski :-)
Powiedzcie mi czy Wy też tak puchniecie?
Strasznie dziś cała spuchłam, nogi, ręce ,że nawet mi kostek nie widać i pięści nie mogę zacisnąć, a nawet i twarz...:-( W poprzednich ciążach to mi tylko nogi spuchły, a teraz cała, nie wiem co jest, ta pogoda? A Wy jak się czujecie?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.
Ja mialam noc do fiuta ,sorry za wyrazenie.Najpierw mi odbilo i sprzatalm chalupe(O23 -szorowalam np lazienke).Polozylam sie spac o pierwszej i ni hu hu nie moglam zasnac ,potem do wyra wbil sie Masio ,a godzine po nim Siasio on chyba ma jakis sensor jak tylko przez sen wyczuje ze brata nie ma to sie budzi i idzie szukac!!!
W koncu o piatej poszlam na sofe do duzego i tak czuwalam do rana.A pozniej zaliczylam cztery urzedy:baffled: z czterema roznymi sprawami !!!!!!!!!Medal mi dac tu prosze!
A jak powiedzialam mojemu ze sie dzisiaj kiepsko czuje po nieprzespanej nocy,to mi kut..zlamany powiedzial ze jak chcialam do Holandi na trzy dni to mi dziwnie nic nie bylo.Szybko sie opamietal i przeprosil ,ale i tak rznelam obrazona primadonne:-p

Karola,uwielbiam twoje posty babo:)))))
u mnie młodą bolał brzuszek i też od 2 do 4 nie spałam...

noi gra wstępna zmiodem...ho ho ho tego jeszcze nie próbowałam:)))))

Jagmar dobrze ze juz zdrowiejesz. Smaka na pierogi mi narobilas...
Malutka ja nie puchne cale szczescie, ale tu upalow nie ma, wiec moze dlatego. Pij duzo mleka i jedz jajka. Pomaga

jagmar podzielila bys sie :-)
malutka mi strasznie rece puchna a najbardziej prawa a nogi tylko troszke..
dziewczyny z was to sie mozna tak usmiac gra wstepna miod hehe wariatki:-D

Hek Dziewuszki!

U nas weekend tez spokojnie minal, parki i place zabaw to u nas obowiazkowe, bo innaczej dziecina w domu z nudow daje popalic:/
No i sie doczekalam, ze moj malz mi wszystkie okienka pomyl, jeszcze tylko zaloze firanke w jednym pokoju i spokoj na rok hehe (mamy takie dzikie okna ze zeby je umyc trzeba z ram wyjac, wiec rzadko to niestety robimy, bo ja sama nawet wyciagne ale za chiny nie wsadze z powrotem, wiec musze sie zdac na R:tak:)
No ale wreszcie mieszkanie przejrzalo na oczy ze tak sie wyraze:D

Ja z hemoroidami tez mam problemy, no i leczenia raczej sobie nie mozna odpuscic, bo ponoc one moga bardzo bolec, ze nawet trudno usiasc;/ No i ja coprawda o miodzie nie slyszalam, ale moze cos w tym jest bo ja to traktuje mascia z propolisu, ale nie wiem czy ja mozna gdzies kupic, bo ja mam od taty ktory sam ja robi:) W kazdym razie dziala cuda i jest w 100% naturalna...
I u mnie przyczyna to raczej nie tyle zaparcia, ale pewnie przy ciazy jest jakis ucisk, a poza tym ciaza nie ciaza, ja potrafie po 2 razy dziennie sie wyprozniac, wiec ten moj zadek juz wymeczony bywa;-)

Malutka, witaj przede wszystkim! Mi sie tez juz puchniecie zdarza, ale najczesciej od upalu i jak sie zmecze chodzeniem, ostatnio w markecie mi rece az zaczely dretwiec przez to , no i na wszelki wypadek pozbylam sie juz obraczki , bo srednio mi sie podoba ja na sile zdzierac z palca:-)
Karolina faceci sa wredni i bez serca;-) I jeszcze kobiety nie umia docenic! Trzeba bylo jego po tych urzedach przegnac:D
Werka na widzisz jak te dzieciaki juz w brzuchu wystawiaja nasza cierpliwosc na probe! Mojemu tez sie zdarza totalne lenistwo a ja panikuje wtedy, bo zazwyczaj czesto jest aktywny...
Elifit, no to super ze w koncu na swoje idziecie!:D Ciekawe co Ci sie bedzie snilo w nowym domku:D

Dobra uciekam narazie mloda do przedszkola wyszykowac i R spodni do pracy poszukac bo gdzies robocze jeansy zapodzial:wściekła/y:

kuzwa dziewczyny jaki ja płaczek jestem to szok :wściekła/y: przy byle sprzeczce płaczę.. jak się nie wypłaczę to mi stoi w gardle

ja też o byle co płacze ech te hormony ;-) będzie dobrze,
teraz nie masz siły latać i uzupełniać łakoci do lodówki ...

Rabbit - dzięki Twojej diecie + naparowi z pokrzywy mam już minus 2 kg :tak: muszę chyba już do końca ciąży tego się trzymać...

cóż to za dietka? nie mogę znaleźć

Rudson nie przesadzaj... zawsze mozna to uznac za element gry wstepnej :-D

:-D padnę ze śmiechu :-D

No i wylądowałam z Młodą u lekarza,
i zapalenie oskrzeli, więc jutrzejszą wycieczkę
w przedszkolu ma z głowy ...
co chwila jej się krew z nosa puszcza, nawet na spaniu ...
robimy jutro morfologię,
mamy też skierowanie do alergologa bo te wszystkie
ciągłe chorowania pewnie są przez alergię,
zresztą co ja się dziwię jak M alergik, jego
Ojciec był astmatykiem i jego brat i bratankowie też alergicy ...

Cześć grubaski :-)
Powiedzcie mi czy Wy też tak puchniecie?
Strasznie dziś cała spuchłam, nogi, ręce ,że nawet mi kostek nie widać i pięści nie mogę zacisnąć, a nawet i twarz...:-( W poprzednich ciążach to mi tylko nogi spuchły, a teraz cała, nie wiem co jest, ta pogoda? A Wy jak się czujecie?

Grubaski??? Jakie grubaski??? he???? My nie jesteśmy grube ale ciężko nad tyn pracujemy. Ja np. pracuje na moją grubość lodami:).
Tak w ogóle to cześć :).

Ja jeszcze puchnąć nie zaczęłam i mam nadzieję, że mnie to ominie. Poprzednio puchłam na całości po 30 tygodniu. Teraz pomimo tych upałów jakoś się trzymam.

monysia zdrowia dla córci.

Hej jestem i ja po dlugiej nieobecnosci. Urlop sie udal, pogoda piekna jak nie nad polskim morzem! Takze rewelacja, teraz juz tylko bedziemy czekac na maluszka :-)

Lece troche nadrobic was chociaz wszystkiego chyba nie da rady!

Dzięki dziewczyny, aż mi trochę ulżyło :-D
Jutro mam wizytę połówkową u gina więc na pewno poruszę ten temat :tak:
A piszę grubaski, bo po mnie to już od początku ciąży widać strasznie :-D W trzecim miesiącu jak byłam to każdy myślał ,że to już z szósty miesiąc :szok::-D

reklama
sylwia - ja piję pokrzywę bo strasznie zbieram wodę i po 3 dawkach zeszło mi przez noc 2 kg :tak: więc to raczej na obrzęki niż odchudzanie, malutka spróbuj może Ci też pomorze na obrzęki

monysia - 3 jajka dziennie, litr mleka i 100 g białego mięsa no i ja do tego dorzuciłam tą pokrzywę i woda fajnie ze mnie zeszła, nie mam spuchniętego ryja :-) bo wyglądałam rano jak menel po całonocnym chlaniu :-p

Ostatnia edycja:
Do góry