reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
sylwia - ja piję pokrzywę bo strasznie zbieram wodę i po 3 dawkach zeszło mi przez noc 2 kg :tak: więc to raczej na obrzęki niż odchudzanie, malutka spróbuj może Ci też pomorze na obrzęki

monysia - 3 jajka dziennie, litr mleka i 100 g białego mięsa no i ja do tego dorzuciłam tą pokrzywę i woda fajnie ze mnie zeszła, nie mam spuchniętego ryja :-)
Dzięki, chyba też tak zrobię, kiedyś już taką kurację przeprowadzałam i trochę mi pomogło, choć w smaku to ohydne jak dla mnie :-D

Slyszalam o tej pokrzywie duzo, moja babcia bila sobie nogi pokrzywa latem bo miala straszne obrzeki, albo gotowala pokrzywe w garnku a potem ta woda plukala sobie wlosy i miala pozniej lsniace puszyste.

Ja tez mam obrzeki na nogach, szczegolnie wtedy jak dlugo chodze albo stoje w jednym miejscu. A jak juz upaly to nie moge wytrzymac.

laski tylko tej herbatki pokrzywowej mozna max 3xdziennie, tak mi polozna mowila

ja po malutku puchne, na razie tylko ciut rece i stopy ale jeszcze tragedii nie ma wiec nic z tym nie robie
z Jaskiem puchlam strasznie, nogi to mialam takie golonki, kostek nie bylo widac
szkoda ze nie wiedzialam o tej diecie

Werka a naturalnie rodzisz czy masz umówioną cesarke?
Ja w pierwszej ciąży przy robieniu wyprawki do szpitala sugerowałam się właśnie internetem i wyszła mi z tego mała walizka :-D pielegniarki się smiały ze mnie że się na wczasy chyba wybieram :-D ale w sumie się przydało, bo mała miała podwyższoną bilirubine i tydzień na obserwacji poleżałyśmy.

sivi - zamierzam rodzic naturalnie, a jak wyjdzie to nie wiem. A ty jak? 14czerwca mam spotkanie z polozna to pewnie bedziemy omawialy porod, znieczulenie. Slyszalam o gazie, ale byly rozne opinie. Rodzilas juz w Uk??

Nie, właśnie nie rodziłam, a wśród znajomych które tu się rozpakowywały znam tylko 1 która naturalnie rodziła (reszta cesarki umawiane) i właśnie mało wiem w tym temacie.Słyszałam tylko że po 3 godzinach po naturalnym się wychodzi jak jest ok.
Mam zamiar naturalnie ale jak wyjdzie to się właśnie okaże.

reklama
hmmm moja kolezanka tutaj urodzila corke, mowila ze bardzo szybko. pierwsze dziecko w 7h, i co o dziwo tutaj podobno nie rozcinaja krocza. Tutaj one cie kieruja i masz sie poloznej slychac. Kiedy mowi przec, przesz. Kiedy kaze ci przestawac, ty przestajesz. I wtedy unikasz pekniecia i szybciej do siebie dochodzisz...

Do góry