reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

[FONT=&quot]jagmar odnośnie przechowywania wanienki to mam taki sam problem, nie mam gdzie. Widziałam ostatnio składane wanienki więc mało miejsca zajmują, ale to za drogie i nie wiem czy praktyczne i wygodne, wiec będę się męczyła ze zwykłą.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Ja już wróciłam z zakupów – kupiłam klapeczki:-D. Ale upał jest niesamowity, teraz ubrałam się w strój kąpielowy i siedzę w stroju w domu.[/FONT]
[FONT=&quot]Zrobiłam już ciasto naleśnikowe na krokiety a teraz odpoczywam:-).[/FONT]
[FONT=&quot]Mam nadzieje że nie będzie większych upałów niż dzisiaj – 28 w cieniu - masakra:szok:[/FONT]

reklama
Ja już się się żegnam na dzisiaj, ajj bo zaraz do mamy jadę... a wieczorkiem szwagierki namówiły mnie i męża na grilla na wsi... a że chce mi się grillowanej kiełbaski to się skusiłam. Jutro może wstąpię do was wieczorem.

miłych weekendów.
Trzymajcie się :-)

Dziendoberek!
Dzisiaj zarzadzamy mycie okien, a mloda do babci wysylamy na caly dzionek, wiec dziecina nie bedzie w domu kiblowac i wrecz jest mega szczesliwa, ze sie nas pozbedzie (a babcia pewnie bedzie caly dzien za nia z jedzeniem biegac:-))

Pysia, ja tak sobie mysle ze z tym czosnkiem to tez nie tyle o sama alergie chodzi, tylko o to ze zasadzniczo jest ciezkostrawny, zwlaszcza w wiekszych ilosciach i jak ktos sie po nim zle czuje nie powinien naduzywac (ja na przyklad ze wzgledu na problemy z watroba unikam duzych ilosci czosnku, ale nie rezygnuje z niego obsolutnie, zwlaszcza w razie przeziebienia:)
No i zreszta przeciez wielkim alergenem jest maslo orzechowe ( nie mylic z nutella), a w diecie cukrzycowej mialam przed pojsciem spac wszamac codziennie grzaneczke z tym maslem i moja dziecina nie ma na nic uczulenia.
No i ja sie trzymam raczej tego, zeby nie jesc tego co mi nie sluzylo nie bedac w ciazy, chociaz zadnych alergii nie mam.

I u nas w szpitalu jak u Klementinki kazali karmiacej matce wszystko jest. Tu nie ma takiego pojecia jak dieta w trakcie karmienia...

Mariolcia, wiem ze sa osoby, ktore nie wyobrazaja sobie zeby choc raz w tygodniu sie nie pomooczyc w wannie, jesli do takich osob nie nalezycie, to ja bym sie zdecydowala na sam prysznic... A mamom zawsze mozecie powiedziec, ze to z mysla zeby na starosc nog nie zadzierac za mocno wchodzac do wanny:D Zreszta naprawde w razie jakiegos niedomagania do kabiny mozna takie specjalne krzeselko wsadzic i sie na siedzaco umyc:) A dziecku i tak nie trzeba duzo wody napuszczac do kapieli wiec brodzik w zupelnosci wystarczy:tak: No i nasza mala tez jest przyzwyczajona do szybkiej kapieli i nie czuje potrzeby zeby sie bawic w wannie i moczyc nadmiernie, wiec nie mamy problemu z wyciaganiem jej z wody:)

Jagmar, my tez nie za bardzo mamy w lazience miejsca na wanienke, ale dzieciaka przesadzimy do wanny jak tylko zacznie dobrze siedziec, wiec za dlugo sie nie bedziemy z ta wanienka meczyc:D

A ja wczoraj w koncu symboliczne pizamki dla bobo kupilam, bo juz troche wyrzuty sumienia mialam ze zaniedbuje dziecko:-D Tylko kompletnie zapomnialam na jaka rozmiarowke brac:szok: No i te 3 na noworodka wzielam ale reszte chyba bede na 3 m-ce kupowac ( u nas nie ma rozmiarow na wzrost)... Pamietam ze Kaya w szpitalu miala wlasnie taka pizamke na 3 m-ce i byla za duza, ale migiem do niej dorosla:)

Z alergia bywa różnie. Pamiętam, że w zeszłym roku zjadłam 4 truskawki bo piersią karmiłam i małą od razu wysypało. Natomiast op maśle orzechowym nic zupełnie jej nie było a przyznam się bez bicia, ze zjadłam najpierw parę łyżeczek na próbę a później cały słoik w 2 dni na takim głodzie słodkościowym byłam (wszystkie słodycze są z mlekiem). Do teraz na masło orzechowe patrzeć nie mogę.
lecę na ogródek chociaż na chwile nogi poopalać i fasolki doglądać bo ładnie rośnie. Muszę chwaściory powyrywać.

hmmm cos mi nie chce cytatow zalaczyc :/

w kazdym razie z tego co pamietam :)

Mariolcia nie ma za co :)

co do uczulen i czosnku i truskawego to jak juz dziewczyny pisaly ja tez jestem zdania , ze jesc trzeba wszystko ( nie pisze o osobach co wiedza , ze maja uczulenie na cos ) i podczas karmienia piersia tez nie przesadzac za bardzo
i tutaj rowniez lekarze nie szaleja na punkcie jakis diet specjalnych dla mamy i wydaje mi sie , ze to dobre podejscie :)

Jagmar ja mysle wlasnie nad ta wanienka , bo malo miejsca zajmuje i ogolnie wyglada praktycznie , a pozniej zawsze mozna ja odsprzedac :)
ale jeszcze mysle :)

Ja też myślę czy jej nie kupić, na szczęście mamy czas do października :)). Ja raczej sprzedawać nie będę bo mam 2 siostry i dostaną później wszystkie dziecięce graty. Wydaje mi się, że czasem można więcej wydać dla komfortu życia i użytkowania a zaoszczędzić na czymś innym.

ja też myślałam nad taką skladaną albo pompowaną....ale zostaje przy tych ktore mam:) a sie ich trochę uzbierało...u teściów jest wanienka biala zwykła ktora ma prawie 30 lat,trza było ją dokładnie wyszkorować,to samo u moich dziadkow- znalazła sie po nas:) a w domu miałam też biala którą kupiłam ze stelażem....
ale może jak mało miejsca to kupić z korkiem by potem sposzczać wodę do miski/wiaderka,żeby nie taszczyć z powrotem..

W zeszłym roku na allegro były baseniki o średnicy 60 cm za 9 zł. To było pod koniec sierpnia. Zgapiłam się i nie kupiłam a one świetnie nadawał by się na mini wannę a już na pewno na podróż.

reklama
Witam was,wrocilam przed paroma godzinami z Holandi ,ale troche to trwalo zanim was nadgonilam.
Dzisiaj przyszly mi ciuchy ciazowe ktore zamowilam chyba ze dwa miesiace temu i o nich juz zapomnalam :-D
Mam sajgon w domu ,a tu przed chwila wpadli znajomi i myslalam ze sie ze wstydu spale.

Ten makaron o ktorym pisalyscie nazywa sie "Frittata di Spagheti" we Wloszech .Makaron nie podsmazac ,tylko z rotrzepanym jajkiem zabeltac ,troche parmezanu ,przyprawy.
I to na calej patelni rownomiernie rozlozyc jak sie zetnie to na druga strone .A Wlosi na srodku ,klada lyche sosu Bolognese.

Do góry