reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

hehe:) a ja dzis leniu****e wiec zrobie sobie makaron z jajeczkiem uwielbiam to jesc:):):

ja też to lubię :tak:zwłaszcza jak makaronu mi zostanie z jakiejś zupy :-D

Dziecko me tak daje popalić że o 3 ciej w nocy to mam oczy otwarte, po pęcherzu mi skacze i muszę biec do toalety.
Też tak sikacie często?? Ja co chwila...

ja też latam co chwila siusiu, już mnie to wkur...

kupiłam tą gofrownicę i właśnie zjadłam 6 gofrów z bitą, truskawkami i polewą truskawkową mniammmmmmm, ale ruszać się teraz nie mogę :(

mniam :-D tylko ze nie mam gofrownicy ale muszę se sprawić :tak:

Byliśmy dziś po obiadku na działce, trochę grzmiało ale jakoś się rozeszło ...
na krzaczku znowu było z 5l jagódek i trochę truskawek więc jutro znowu małe zaprawianko będzie

Jak narazie się żegnam bo M jakiś taki napalony siedzi :-p:-D
Dobrej nocki !!!

reklama
laski a jak jest z jedzeniem czosnku w ciazy? ja jestem przeziebiona wiec jem na potege. z ciekawosci poczytalam troche na ten temat w internecie i oczywiscie znalazlam sprzeczne informacje... wiec mozna czy nie mozna?

Monysia, tu tyle dziewczyn na przymusowej abstynencji, albo z libido oscylujacym w granicach "0".... Nieludzka jestes:)

Pysia, tez nie lubie jak mi puder splywa z geby... licze tylko na to ze wiecej sloneczka poprawi chociaz troszke kondycje skory, bo zime mielismy dluuuga i wyjatkowo ponura:)

A z tym czosnkiem, to nie wiem, ale ktoras z dziewczyn niedawno pisala ze jej lekarka byla na jakims sympozjum gdzie ponoc stwierdzono ze dieta przyszlej matki nie ma wplywu na ewentualne alergie u dziecka (poprawcie jesli sie myle)...
No i mi sie wydaje ze nie ma co przesadzac, nawet jak sie przyjmuje konskie dawki czosnku, to tylko przez krotki okres czasu, ale oczywiscie jak ktoras sie boi... wydaje mi sie jednak ze lepiej uzyc czosnek niz jakies leki z dwojga zlego:D

Mariolcia az sie sama dziwie. doslownie co chwile jakis skok. moze lubi slodkie tak jak mama i ma czkawke ciagle

moje od 2 dni tez skacze jak szalone hehe , brzuch caly skacze i juz mocno czuc na reku kopniaczki :)
ale jak na pecherzu skacze to juz tak fajnie nie jest , szczegolnie jak jestem poza domem ... :)

Czesc dziewczyny :)
Jak u Was samopoczucie ??
My nareszcie mamy piekna sloneczna pogode od wczorzj hurrrra cale 24 stopnie.
No ale ja dzis od rana w lozeczku z no spa wlasnie po wczorajszym spacerku :(
Wiecie co dostalam od poloznej papierek do podpisania czy zgadzam sie na oddanie krwi pepowinowej bo szpital w ktorym bede rodzic ma umowe z bankiem krwi.i tak sobie wlasnie czytam o za i przeciw.Chyba podpisze ten papierek tzn na pewno podpisze ale szczerze mowiac niewiele wiem na ten temat.Chocby z tego powodu ze wlasnie 2 dni temu sie dowiedzialam ze moja mama bedzie potrzebowala transfuzji krwi :( Moze ktoras z was siie z tym spodkala???

Ja caly czas biore witaminki wlosy super paznokcie i cera tez jak nigdy :) Tylko kilogramow i centymetrow w brzusiu i biodrach przybywa na potege!!!!!!!

ja kiedys cos tam czytalam o tej krwi , ale nie zaglebialam sie za bardzo ... wiem , ze w Pl dosc drogo to wychodzi , a tutaj nawet nie wiem czy robia cos takiego i za ile ....ja bym oddala wsumie jak cena ok :)

Hehehe to nie jestes glodomorem(zazdroszcze jagmar) ja mam dzis 3 dania i wszystko spalaszuje

wow 3 dania ?? :)) niezle hehe

Cześć dziewczyny, melduję że się mamy dobrze :)
nie mam czasu nawet podczytać a co dopiero napisać.. odkąd poszłam a chorobowe to cały czas w mieszkanku. Swoją drogą meble skręcone i dziś wkładam rzeczy do szafek :) we wt już chyba na swoim :)
Upały dają znać, nie wychylam się w to słońce.

Buziaki dla brzuszków i was też :*

no to niedlugo parapetowka :)
nie przemeczaj sie !!

DZień doberek!
Co wejdę to tu o jedznku,prawdziwe forum dla ciężarnych.No dobra i ja sie pochwalę będę dzisiaj robić gołąbki,już nie moge sie doczekać!!
Elefit- to na przyszły tydzień czujemy się zaproszone na parapetówę!!!
Wiecie co przed wczoraj posiedziałam w ogródku może 30 min na słoneczku i tak sobie popażyłam dekolt i ręce,że wyglądam jak rak.Boże jeszcze nigdy w życiu w takim krótkim czasie nie spiekłam raka,czyżby w ciąży reaguje się na słoneczko inaczej??

ja zawsze na brazowo sie opalam , teraz z kremem 30 i 50 sie popalilam i skora juz mi nawet zlazi , wiec moze rzeczywiscie jakos innaczej w ciazy na nas to slonko dziala ??

faceci to idioci mój pojechał w delegacje cały dzien sie duren nie odzywa miał zadzwonić o 17 i przez 2 h nie odbiera telefonu ani nic myślałam że zwariuję z nerw a mała mi w brzuchu skakała jak szalona, a on teraz dzwoni ze telefon miał wyciszony i ze jest okey :wściekła/y:

ehhh faceci ... moj tez ma takie odpaly , a mnie cos trafia :/

Masz rację, że idioci ale to chyba u facetów normalne. Mój robi dokładnie tak samo. Kiedyś jak dopiero ze sobą zamieszkaliśmy to miał taką mega fazę na punkcie auta. Siedział wieczorami w garażu z kumplami i wymieniał części. Miał wrócić o 21 a wrócił o 1, oczywiście nie zadzwonił przez ten cały czas. Jak w końcu wrócił to się zdziwił bo mnie w domu nie było. Jak zobaczyłam z okna, że pod blok podjechał to wymknęłam się z domu, oczywiście bez telefonu. Dałam mu powód do zdenerwowania bo obdzwonił pół mojej rodziny żeby mnie znaleźć. Dostałam zjebkę od rodziców i wszystkich dziadków ale co tam warto było heheheheh. Trochę się po tym poprawił.

ooo sposob super :) bylo tylko uprzedzic rodzinke smsem hehe

dobrej nocki :)

Ja pisałam o tym sympozjum. Właśnie ostatnio się zastanawiałam jakie jest to przeciwwskazanie do nie jedzenia czosnku. Truskawki też są silnym alergenem i też są nie wskazane? Trochę tego nie rozumiem. Muszę poszperać na google i wyrobić sobie własną opinię. Poza tym dla kobiet w ciąży jest syrop na bazie czosnku, malin i porzeczek. chyba by go nie dopuścili do użytku gdyby czosnek szkodził.

Na razie znalazłam coś takiego.
Czosnek
SKUTKI UBOCZNE I OSTRZEŻENIA

Niektórzy mogą doświadczyć zapalenia skóry w kontakcie z pyłem czosnkowym. Ludzie cierpiący na cukrzycę i zażywający lekarstwa powinni być ostrożni w stosowaniu czosnku. Kapsułki czosnkowe mogą nie iść w parze ze stosowaną terapią insulinową.
Jeśli masz jakikolwiek problem ze zdrowiem, który wymaga lekarstw, przed wzięciem wyciagu z czosnku powinieneś skontaktować się z lekarzem.
Jeśli jesteś w ciąży lub karmisz piersią - istnieją pewne przeciwwskazania przed konsumowaniem dużej ilości czosnku.

Dzieńdobry!
wczoraj polatałam po sklepach i kupiłam znowu 3 pary body i jedną koszuleczkę (0-3 m.), no nie mogłam się oprzeć!
i mam do was pytanie, jak wiecie gdzieś pisałam, niedługo będziemy urządzać mieszkanie... łazienkę od podstaw całkowicie... i jestem między młotem a kowadłem... co będzie bardziej praktyczne dla rodziny z małym dzieckiem? wanna czy prysznic z brodzikiem ?? :zawstydzona/y:
Każdy mi mąci w głowie, a ja już sama nie wiem. a jak wy macie w mieszkankach?

Niuniaaa
cóż za wynalazki, makaron z jajeczkiem? spróbuję na pewno
biggrin.gif

elifit trzymaj się, jeny u was meble skręcone... a u nas nawet jeszcze nie kupione... hehe,
wink2.gif

Lenka ojj, współczuje. Właśnie nasza skórka jest teraz wrażliwa na promienie UV, dlatego tak cię strzaskało. a Byłaś posmarowana czymś? jakiś krem z filtrem?

Marti oj nie warto się denerwować... mój też ostatnio mi na nerwy działa, ale mu odpuszczam.

Justyś
ja zanim zasnę, to te trzy razy biegnę jeszcze do toalety.

Kasiadz aż zazdroszczę tej gofrownicy... a gofry mniam!
biggrin.gif

pryzybela
się uśmiałam z tej anegdotki... no chciały dobrze i smacznie! :)

sylwia,nie wiem jak to jest za granicą z tymi bankami,ale w Pl chodzi o to,że możesz oddać krew(która i tak de facto wylatuje przy porodzie i się jej pozbywasz)do banku,w którym się ją przechowuje w przyszłości "na wszelki wypadek"...są tam komórki macierzyste,z których w razie co mogą skorzystać Twoje dzieci(a już na pewno te które się rodziło przy jej pobieraniu)w przypadku np.białaczki czy przeszczepu szpiku...w Pl przechowywanie jest bardzo drogie,nie wiem ile teraz kosztuje,jak chodziłam z córcią w ciąży to było coś 1000-1500zł miesięcznie...więc kupa kasy...

Mariola,my sie zdecydowaliśmy przy małej na prysznic z brodzikiem
Małą i tak i tak kąpaliśmy w dziecinnej wanience,potem po skończeniu roczku wstawialiśmy wanienkę do brodzika,do środka maty antypoślizgowa i mała sama sie bawiła...potem-w brodziku-troszkę wody i też sama hasała(do dzis zreszta tak jest)...ale to zależy co Wam pasuje,co lubicie-my z racji mikro łazienki musieliśmy wziąć prysznic,z czego już 7 lat korzystamy i jestem w 100% zadowolona ze nie wziełam wanny;)

Ostatnia edycja:
agadaria właśnie my też mamy ograniczoną przestrzeń w łazience, dla mnie i dla męża prysznic pasuje jak najbardziej... jest praktyczny i mało miejsca zajmuje... ale nie wiedzieliśmy jak z dzieckiem...w sumie masz racje... aby dopasować wanienkę do brodzika. Najbardziej przeciwko są nasze mamusie, które nie wyobrażają sobie życia bez wanny...i one tak mącą mi w głowie :-)

Mariolcia to od metrażu raczej zależy co sobie będziesz mogła wstawić. My mamy i wannę i prysznic osobno. Dla nas to ogromna wygoda, bo jak się mała chlapie to ja w tym czasie mogę się wykąpać zamiast stać i jej pilnować. Poza tym mnie się nie chce jej codziennie kąpać w wannie, napuszczać hektolitry wody, ona wtedy przecież MUSI się pobawić itp. więc ją zwykle prysznicujemy, a raz w tygodniu fundujemy jej godzinne moczenie z zabawami. Ale wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem jest po prostu wanna z prysznicem.

Nasza padła wczoraj o 8 :szok: i jeszcze śpi...
Byliśmy wczoraj na grilu u znajomych i tak sobie pomyśleliśmy że jakbyśmy tak w Polsce siedzieli wieczorkiem to już zostalibyśmy wszamani
przez komary.
Mój jest wiosennym alergikiem, ale odkąd jesteśmy w UK jego alergia znikła zupełnie i już mysleliśmy że klimat widocznie mu odpowiada, a tu przedwczoraj wybraliśmy się na spacerek i od tamtej pory chodzi biedak zalany łzami i smarkami. Połyka paczkę sudafedu na śniadanie i nic, a jeszcze nie wyczailismy jakie mają tu lekarstwa na alergię.

reklama
A ja tam słyszałam że jeśli kobieta nie jest uczulona na truskawki, to czy jest w ciąży czy nie można je jeść. Przecież zawierają witaminę C, błonnik w pestkach...co jest w nich takiego nie tak ?

Do góry