reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

reklama
ja dzisiaj tez przypomnialam sobie powiedzenie ze marudzi jak baba w ciazy, cos w tym jest bo faktycznie marudna sie zrobilam
niunia dwie godziny bez kopniaczkow to nie jest nic zlego na tym etapie ciazy, dziecie pewnie spi w ten upal
Karolina gratuluje szczeki, ja tez musze isc ale u mnie na bank bedzie borowanie bo mi plomba wypadla
a co mama humorzasta na ciaze, jako babcia to tylko moze sie cieszyc

upal ale wychodze z mlodym do parku, w cieniu znosnie bo wiaterek powiewa
znowu dzis jezdzilam, kurcze jak super prowadzic auto
co robicie dzis na obiad przy tym upale? ja mysle o tej cukini ale ze maz nie lubi to beda jaja sadzone i maslanka

[FONT=&quot]Witajcie,[/FONT]
[FONT=&quot]A wy to ranne ptaszki jak zwykle, a ja jak zwykle o 11 z łóżka się zwlekłam.[/FONT]
[FONT=&quot]Rano miałam małe przeboje bo kot mi mieszkanie zarzygał:wściekła/y:, to musiałam posprzątać i oczywiście jak sprzątałam to sama się porzygałam – jak to zazwyczaj ze mną bywa.
[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Ja dziś mam zamiar pierożki z truskawkami zrobić na obiadek, mniammm:-)[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]#rabbit#[/FONT][FONT=&quot] faktycznie upał dzisiaj straszny. Co do opalania to mieszkam w samym centrum miasta w bloku bez balkonu to i tak nie mam się gdzie opalać nawet gdy nie jestem w ciąży:-(. Ale już się buduje domek z własnym ogródkiem:-) (ale wybudowany będzie dopiero za jakieś 5 lat:-(). Znam osoby które w ciąży się normalnie opalały i było wszystko ok. ja też mam zamiar, jak pojadę do rodziców powystawiać troszkę brzuszek, ale bez przesady oczywiście.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Justyś1985[/FONT] ja liczę następująco miesiące:
[FONT=&quot]0 - 4,5 [/FONT]->[FONT=&quot] 1[/FONT]
[FONT=&quot]4,5 - 9 [/FONT]-> [FONT=&quot]2[/FONT]
[FONT=&quot]9 - 13,5 [/FONT][FONT=&quot][/FONT]->[FONT=&quot] 3[/FONT]
[FONT=&quot]13,5 - 18 [/FONT][FONT=&quot][/FONT]->[FONT=&quot] 4[/FONT]
[FONT=&quot]18 - 22,5 [/FONT][FONT=&quot][/FONT]->[FONT=&quot] 5[/FONT]
[FONT=&quot]22,5 - 27 [/FONT][FONT=&quot][/FONT]->[FONT=&quot] 6[/FONT]
[FONT=&quot]27 - 31,5 [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]->[FONT=&quot]7[/FONT]
[FONT=&quot]31,5 - 36 [/FONT][FONT=&quot][/FONT]->[FONT=&quot] 8[/FONT]
[FONT=&quot]36 - 40 [/FONT][FONT=&quot][/FONT]->[FONT=&quot] 9[/FONT]
[FONT=&quot]Tak wyczytałam w książce i mama powiedziała mi że tak kiedyś liczyła[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Niunia[/FONT][FONT=&quot] jak plamisz to absolutnie nie dotykaj brzucha, bo to doprowadza do skurczy macicy i może doprowadzić do porodu. Tak lekarze w szpitalu mówili, i strasznie krzyczeli jak widzieli że ktoś brzucha dotyka[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]karolina1978[/FONT] dlaczego mama tak zareagowała na informacje o ciąży (jeśli można spytać) przecież już chyba masz własną rodzinę ?
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]coś mi czcionka sfiksowała:szok:
[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]

Powiedzialam mamie o ciazy ,reakcje pomine milczeniem:-(
Wazne ze ja sie ciesze.

A czemu mama zła??to przecież nie twoje pierwsze dziecko...

Rano miałam małe przeboje bo kot mi mieszkanie zarzygał:wściekła/y:, to musiałam posprzątać i oczywiście jak sprzątałam to sama się porzygałam – jak to zazwyczaj ze mną bywa.

:-D Ja też teraz jestem przewrażliwiona na tego typu rzeczy, jak mała wymiotowała to mój musiał przy niej siedzieć bo mnie cofało

Wróciłam od midwife. Posłuchałam serduszka, zmierzyła mi ciśnienie i tyle. Ale za to od 28 tyg. do końca ciąży będę miała robione aż 3 usg!!! yuhuuuu!!! Za tydzień mam wizytę w szpitalu na konsultację jakąś (bo córa moja urodziła się za lekka ale co to ma do tego?) nie wiem po co.

Ostatnia edycja:
superrrr smaruję się jak wariatka a tutaj patrzę po kąpieli na udzie rozstęp się wyłaniaaaa niunia podrzuć jeszcze raz ten przepisss :szok:

a ja dzis na obiadzik robię krokiety z pieczarkami i szynka mam nadzieję że nie popierrrrr jak z cukinią wczorajszą :-D

Marti_1984
a wiec tak wlej sobie do miski oleju dodaj soli tak lyzke soli i die lyzki oleju lub wiecej zawsze ma byc wiecej oleju niz soli potem wetrzyj w brzus uda piersi i po minutach paru zmyj w letniej wodzie:)

reklama
Do góry