reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Dziewczyny, wiem że już było to poruszane ale napiszcie proszę jakie witaminy bierzecie kojarzę że jedna z nas bierze Pregna Plus i własnie nad nimi się zastanawiam. Co jeszcze możecie polecić ? Bo bylam dziś u innego lekarza (do tej pory leczylam się w Novum a tam zajmują się tylko zajściem w ciaże i kazali mi już poszukać innego lekarza prowadzącego) no więc znalazłam takiego co przyjmuje w szpitalu w którym chcę rodzić i polecał aby brac jakies witaminy z DHA? No i zerknął na moją dzidzię iiiiiii wiecie co rośnie u mnie w brzuszku dziewczyyyyynkaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Jak wyszłam popłakałam się ze szczęścia :-)

z witaminami nie pomoge , bo nie biore
ale gratuluje dziewczynki !! :)))

reklama
Ale Twój maż nie dostanei tacierzyńskiego jeśli Ty zużyjesz cały macierzyński. To działa tak że Ty możesz zrezygnować z części urlopu na rzecz ojca dziecka. Ale i tak musisz costam wykorzystać (chyba 8 lub 12 tyg) nie wiem jak jest teraz...

Ja właśnie schrupałam jabłko - zaraz idę znowu polować do kuchni.

z tego co się dowiadywałam to tacierzyński od tamtego roku jest nową formą opieki nad dzieckiem nie mającą nic wspólnego z macierzyńckim. w tamtym i tym roku należał się tydzień o od przyszłego chyba 2 tyg. do wykorzystania przez ojca w ciągu roku od urodzenia dziecka. A oprócz tego matka moze zrezygnować z części macierzyńskiego aby ojciec mógł go wykorzystać

co do witamin to ja biorę Pharmaton Maturelle - lekarz mi je polecił

a jeśli chodzi o wypadanie włosów to u mnie jest masakra, wychodzą całymi garściami a do tego mam długie i ciemne. Wszędzie ich pełno - najwięcej w łazience. Mąż się wścieka i wysyła mnie do fryzjera żebym na krótko się obcięła

Ostatnia edycja:
Marti - gratuluje corci! :)
Anulka - sliczna masz coreczke, no i szczeniaczki tez slodkie :)

Ja wyjechalam zaraz po studiach bo chcialam pomieszkac gdzies indziej... i tak juz sobie mieszkam od 7 lat. Lubie Szkocje ale wPolsce tez moglabym mieszkac. Zreszta myslimy z mezem o przeprowadzce do Pl za jakies 3/4 lata. Wszystkie piszecie ze w Pl ciezej sie zyje... moim znajomym/rodzinnie (kuzyni w moim wieku) akurat dobrze sie powodzi, wiec moj obraz Polski jest pewnie dosc optymistyczny :) ja bym chciala pracowac dla siebie i mysle ze w Polsce moze byc mi troszke latwiej z roznych wzgledow, no a meza przygotowujemy do zawodu nauczyciela angielskiego, wiec pilnie studiuje anglistyke na razie. no i zobaczymy jak sie zycie bedzie ukladac i gdzie w koncu wyladujemy.

Cześć Wam :)
No właśnie miał być koniec świata a ja w tym czasie taras myłam i całkowicie o tym zapomniałam , ale wcześniej u mego męża miał być bo on w Korei to już dawno 18ta mineła i też mowił że końca nie widać, ja sie zastanawiam dlaczego ktoś wymyśla takie bzdury ?? Byłam dziś sobie na spacerku potem z kumpelą na zakupkach i zjadłam chyba z 1kg winogron zielonych mniaaaam :) I tak dzień dobiega końca:) Życzę miłego wieczoru :)

reklama
Justys ten dzidek co to przepowiada to jakis nawiedzony jest :) on juz kilka kocow swiata widzial w swoich wizjach hehe

kurcze ja juz chce jutro !!!!!!!!!!!!!
nosi mnie normalnie i nie wiem co zrobic ze soba :/

Do góry