reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2010 - zaczynamy z Dukanem

dziewczynki ja dzis upiekłam placek kruszon ze sliwkami ale dla gosci :(:(
masakra...
dzis zjadlam jakies kielbaski light i jajo
na obiad gotowane girki:)
kolacja serek bialy...
zobaczymy jak pojdzie, jak nie mysle o diecie to oki,ale jak zobacze lodowy w sklepach to zamykam oczy:):)
w srode pogrzeb i stypa...bedzie ciezko....
ale moze najem sie przed wyjsciem ??
bo pewnie nie bedzie nic dla mnie;/

reklama
Już tłumaczę...
I Faza może trwać do 10 dni
II Faza aż do uzyskania wymarzonej wagi. Jaki tryb uznasz za najlepszy zależy tylko i wyłącznie od ciebie.

Jaki rytm nadać kuracji naprzemiennej ?

Najskuteczniejszy i najlepiej odpowiadający profilowi psychologicznemu osoby otyłej rytm to 5/5 , pięć dni czystych protein z następującymi po nich pięcioma dniami protein w połączeniu z warzywami. Nie jest to najłatwiejszy sposób, ale otyły paradoksalnie lubi trudności , jeżeli wysiłek się opłaca. A fakty są takie , że rytm ten przynosi najlepsze wyniki.
Innym rozwiązaniem jest rytm 1/1, jeden dzień oparty tylko na proteinach na zmianę z dniem, w którym dodajemy warzywa. To tempo najlepiej odpowiada osobom z lekką nadwagą, poniżej 10 kg lub takim, którym brak silnej woli. Można je także wybrac po okresie stosowania rytmu 5/5 aby zrobić sobie przerwę i nabrać tchu.

Czytałam , że dziewczyny różnie dostosowują II fazę do siebie np. tu Jaki rytm II fazy? - dukan.info.pl
Dziękuję za wytłumaczenie:-)
ja chyba zastosuję 5/5 no i nie 7 dni fazy uderzeniowej tylko 5:tak:

no to jednym słowem trzymasz się?

hmmm... chyba zwariowałam.:baffled: Mąż był w lesie i przyniósł wiadro opieńków. :szok:Zakasałam rękawy i pierogi mięsno- grzybowe zrobiłam. Robić i ni grama nie spróbować :szok:, to jest dopiero silna ma wola.:-):-):-) Jestem z siebie dumna.:cool2:

Hop hop dukanki jak wam minął dzień?

Trzymam sie trzymam :-) Z tego co wiem na tej diecie mozna jesc grzyby :tak: Wiec moglas zrobic dukanowe pierogi:
Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - Pierogi
Ale jesli nie znalas tego przepisu i oparlas sie pokusie to gratuluje :cool2:

Mnie minal calkiem przyjemnie :tak: Scielam wloski, dowiedzialam sie, ze zaczynam robote juz jutro i generalnie pozytywnie :-) Co do jedzenia, to zjadlam na obiad rybe (dorsz) zapiekana w sosie jogurtowym (lepsze byloby gdybym miala mniej kwasny jogurt), a na kolacje buleczke dukanowa z mikrofali z lososiem :-) Oprocz tego wypilam puszke coli zero, bo gdybym nie wypila to by maz wszystkie wypil :cool2:

oj mi ciężko tyle pokus było że ho ho na obiad frytki,młody chyba z 3 razy przeleciał mi z wafelkiem koło nosa ,później Ola chciała czekolady ,byliśmy w Auchan a tam pączusie ,bułeczki a ja głodna jak nie wiem co no i na koniec jeszcze teściowa kusiła pysznym ciastem z makiem no i udało się nic a nic nie skosztowałam jestem z siebie dumna.Na kolację zrobiłam sobie tuńczyka z jajkiem i małym ogóreczkiem kiszonym do tego dałam troszke jogurtu naturalnego i ząbek czosnku......no i powiem wam szczerze że już tęsknię za normalnym jedzonkiem.....

Taki trening silnej woli na pewno wielu osobom pomoze :-D Ale ja na Twoim miejscu po prostu zrobilabym sobie jakis dukanowy deserek i po sprawie ;-);-);-)

dziewczynki ja dzis upiekłam placek kruszon ze sliwkami ale dla gosci :(:(
masakra...
dzis zjadlam jakies kielbaski light i jajo
na obiad gotowane girki:)
kolacja serek bialy...
zobaczymy jak pojdzie, jak nie mysle o diecie to oki,ale jak zobacze lodowy w sklepach to zamykam oczy:):)
w srode pogrzeb i stypa...bedzie ciezko....
ale moze najem sie przed wyjsciem ??
bo pewnie nie bedzie nic dla mnie;/

Lody:
Lody dukanowe (Faza I) - Proteinki - dieta Dukana - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Ty masz w srode stype, a ja w sobote wesele - planuje wtedy jesc to, co bedzie w restauracji. Mysle, ze jednorazowe zlamanie diety nie odbije sie jakos bardzo zle ;-) Ale naprawde JEDNORAZOWE :tak:

olapolap
Przepis na pierogi gdzieś sobie skopiowałam.:tak: Ale rozrabiać dwa razy ciasto, rozmrażać mięsko... szczerze to mi się nie chciało.:no: Wystarczy, że przy tych " nie moich" nastałam się w kuchni .:dry:

Oooooo do pracy uciekasz? Jak co dobrze.:sorry2: Z chęcią wyrwałabym się z tego więzienia do ludzi, ale na razie to niemożliwe.:dry:

Ja nie wiem jak to w końcu jest z tą colą 0%.
Tydzień temu ją sobie wprowadziłam ( ileż można wody , czy herbaty pić) i od tego czasu waga stoi. :dry: Nie wiem czy to ma coś współnego z dietą? Z tym , że to gazowany napój?:confused: Waga spada, ale bardzo powolutku . Chyba przestanę ją pić.:dry:

monia
ja jadę na 5/5.:tak: Da się wytrzymać.:tak: A ty trzymaj się, niedługo zachcianki ci miną.:tak::-)

izi85 moje kondolencje.:-( Z drugiej strony głupio tak siedzieć przy stole i nic nie jeść. :baffled: Grunt to nie popaść w paranoję.:tak:

U mnie 13 dzień diety. Do poniedziałku same proteinki. :-)Jak ja przetrzymam weekend? A to obiad u mamy, a to znajomi mają wpaść... Echhh.. Ciężkie jest życie kochanki dukana.:dry:

Co dziś na obiadek szykujecie?

Kochane u mnie od wczoraj waga stoi , ale juz wiem , czemu - OKRES@. Około 2-3 dni przed i 2 dni pierwszego krwawienia waga moze nie spadac a nawet lekko sie podniesc. Jest to zwiazane z zatrzymywaniem wody w organizmie. Dam Wam znac , czy u mnie sie to sprawdziło :)
Dzi kończe pierwszą faze- jutro zapisze z iloma kilogramami na koncie .
JUTRO WARZYWKA!!!!!!!!!!!!
Macie jakieś fajne przepisy na warzywka?
Na kolacje robie sowbie krewetki :)
trzymamm za Was kciuki!!!!!!!!!1

Dziewczyny ja kieruje do Was inne pytanie.... A właściwie do dziewczyn które są już jakiś czas na diecie.
To że waga leci to wiem....:-):-) ale w moim przypadku poleciał tez biust:-:)-(
Jak jest u Was??

Witajcie

oj jak mi ciężko chyba nie dam rady........
no co ty... Kryzys? :-(

Dziewczyny ja kieruje do Was inne pytanie.... A właściwie do dziewczyn które są już jakiś czas na diecie.
To że waga leci to wiem....:-):-) ale w moim przypadku poleciał tez biust:-:)-(
Jak jest u Was??
U nas też.:tak: Troszkę piersi mięciutkie się zrobiły, troszkę flaczkowate. Ale ja tam się cieszę, bo ciężko kupić mi było biustonosz 85 E lub DD.:confused2::confused2::confused2:
Zakupilam balsam ujędrniający , może coś zaradzi.

14 dzień diety.:-)
Z ciekawości weszłam na wagę i .... 65,8 kg. Od początku ubyło 4,200 kg. :-)Do poniedziałku proteinki.:-)

Pozdrawiam was serdecznie, miłego weekendu dukanki.:tak:

reklama
monia nie poddawaj się !!!!!!!!!!!:)
iwon u mnie tez biust troche poleciał niestety.... wrociłąm do swojego B :)
Justa wiekszosc moich kolezanek miała zastoj w wadze podczas okresu , ale to nie reguła :) Ładnie schudłaś!!!!!! a juz cos zauwazyłas po sobie ? po ciuchach? czytałam , ze prawdziwe spalanie tluszczu zaczyna sie około 10tego dnia .

Ja dziś zakończyłam pierwszą fazę. Wynik -3,7 kg :) od dzis 5 dni warzywek !!!!!!!!1 mmmmmmmmmmmmmm
trzymam kciuki

Do góry