reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Kurcze dziewczyny ze mną chyba coś nie tak. Od 18 zaczęły mi się drobne skurczyki ale są coraz silniejsze. Są teraz tak silne że normalnie popuszczam. Brzuch mnie boli jak na @ choć nawet mam wrażenie że bardziej. Nie wiem co ile je mam bo wzięłam nospe i zasnęłam na jakieś 30 minut. Ale boli coraz mocniej. W między czasie zdążyłam się dwa razy załatwić i cały czas mnie jeszcze ciśnie. Czyżby się zaczęło? Kurcze ja dopiero dziś odstawiłam leki.o chyba jeszcze za wcześnie na jakąkolwiek reakcje. Chyba wezmę kąpiel i zobaczę czy mi przejdzie. Żadnych czopów ani odpływających wód nie zauważyłam.

Ale jestem zdenerwowana. Normalnie cała się trzęsę.

reklama
A ja zafundowałam sobie dziś kąpiel w wannie z dość gorącą wodą i teraz coraz bardziej boli brzuch a ja zaczynam panikować, czyżbym coś wywołała????:szok:
Hmmmm...gorąca woda to raczej niezbyt dobry pomysł w ciąży. Ja unikam i zbyt gorących i zbyt zimnych kąpieli.

Marma, a może to dlatego że leki odstawiłaś? Ja bym zgłosiła się do gina na wszelki wypadek.

Witam dziewuszki nocnie :-D Ale wczoraj naskrobałyscie... :szok:
Widze, ze dalej ciezko idzie rozpakowywanie się, ale jak ruszymy to chyba wszystkie naraz, hi hi ;-)
Mi dalej ciągle niedobrze na zmiane ze zgagą, i na dodatek od wczoraj strasznie boli mnie kosc łonowa i ogolnie cała miednica i chodze przez to jak pokraka :baffled: Co do ruchow to mi w szpitalu lekarz i połozna powiedzieli, ze powinny byc wyczuwalne conajmniej 2 razy dzienie, z reguły rano po sniadaniu i wieczorem miedzy 21 a 1 w nocy. Moj mały tez mi czesto stracha napedza i mało sie rusza albo strasznie brzuszek napina. Za to teraz sobie fika w brzuszku, mamusi spac nie daje i do tego na pecherz naciska, ehhh...
Mirabelka z ta noga i kregosłupem miałam przez podajze 3 tygodnie tak samo, tylko ze z lewej strony... Całe lewe biodro mnie bolało, chodzic nie mogłam, nawet lezec na nim nie mogłam, a na prawym boku duszno mi było, wiec masakra po prostu... Teraz na szczescie niby od kilku dni juz tak nie boli... Znaczy dalej na lewej nodze stanac nie moge ale juz tak nie boli... Mi to pasuje do rwy kulszowej, ktora w ciazy podobno jest dosc czesto spotykana... Lekarz powiedział, ze to mozliwe...
Rwa kulszowa - Wikipedia, wolna encyklopedia
POKONAĆ RWĘ KULSZOWĄ - Forum Medyczne
Małaulka i co z Toba? Co wynikło z tego bolu pokąpielowego??
Marma daj znac co i jak!!
Agniesia zazdroszcze tego pierwszego spacerku :tak:

Ciekawe jak tam Anetka i Wioleta w szpitalach :baffled:
No nic, mecze sie dalej i sprobuje zasnac :nerd: Rano mam isc do gina, mam nadzieje ze wstane. Jeszcze na dodatek nie mam teraz w czym chodzic, bo w nic sie nie mieszcze, a tu jesien pełną parą... Ja juz chyba naprawde chce urodzic... :cool:
Wy sobie pewnie wszystkie słodko spicie, wiec ja tylko przesle nocne buziaki :tak: he he

o ja się zaczełam męczyć z rwą, ale łapie mnie na krótko
marma po odstawieniu fenoterolu tak masz

witam z rana, jejku ja nie wiem czemu budze się tak wczesnie, jestem wyspana i tyle choć z drugiej strony zawsze spałam ok 5 h, więc chyba wracam do mormy, u mnie cisza.

ANNA mam nadzieje ze dzis juz lepiej u Ciebie .
MALGORZATKA nie przejmuj sie ta kuzynka :baffled:
EWELA no 3 razy na dzien lub ciut czesciej to rozumiem ale nie ze co godzine heheh A co jak dzidzia w ciagu godziny rusza sie np 15 razy ?????Kazda szkola liczenia ruchow jest inna ;-)
ULKA i co z Toba po tej kapieli MINIELO ?????
MARMA po fenoterolu tak jest ze albo wezmie cie od razu albo dopiero pozniej .
Pisz co u ciebie.
Dziewczyny ja zauwazylam ze my tu juz w wiekszosci chcemy aby sie cos zaczelo a jak czujemy jakis bol to zazwyczaj kazda panikuje i sie boji ze to juz to :szok:Smiac mi sie chce bo ja mam tak samo ze najlepiej to juz bym urodzila a jak zaczyna mnie bolec to sie martwie ze to juz to KOBIETOM NIE DOGODZISZ HEHEHE:-D

Moja ksiezniczka dzis nadrabia ranne zaleglosci i nocne Bo jak ostatnio w nocy wogole sie nie ruszala tak dzis za kazdym razem jak sie budzilam to mnie popukala troszeczke.A teraz szaleje w brzuszku moze jest glodna bo ja na czczo dzis ide bo jak nie bedzie duzo ludzi dzis w szpitalu to pobiore sobie krew aby juz miec wyniki ostatnie przez porodem bo nie wiem czy doczekam jak gin da mi skierowanie.Dzis ide po wyniki moczu mam nadzieje ze beda oki bo jak nie to bede musiala isc dzis do gina :baffled:
Spadam narazie bede pozniej

Aha jak ostatnio mialam sen o pierwszej fazie porodu mojego tak dzis snilo mi sie ze bylam w szpitalu i mialam jakies tam rozwarcie ale jeszcze nie do porodu ale babka powiedziala ze ZA TYDZIEN URODZE heheh moze to jakis znak heheh:-D

Mąż właśnie pojechał do mojego lekarza po receptę na antybiotyki. Temperatura zaczęła rosnąć, prócz tego czosnek i leżeć w łóżku od pierzyną, a jak temp. przekroczy 38.5 do szpitala:baffled:

Biedula, nieżle sie załatwiłaś.

Agniesia fajnie, ze już po 1 spacerku jesteście.

Witam wtorkowo, deszczowo i mglisto.

Wczoraj cały dzien poza domkiem i dzisiaj pewnie będzie powtórka z rozrrywki. Przynajmniej szycbiej czas leci. Buziam Was cieplutko.

Witam sie i ja!!!
Ciril biedactwo kuruj sie :tak:
Marma a jak dzis sie czujesz???
Ciekawe jak tam nasze szpitalne wczasowiczki;-)
Ja za dwa dni dolacze:baffled:
Czarna a Ty cos nam sie tu migasz;-) cos sie dzieje???teraz ty łapiesz humorki??
Ja juz jedno dziecko mam w przedszkolu a drugie za kilka minut zawoze do szkoly i do 14 mam luz ale obiadek i prasowanko mnie czeka:sorry2:
Ulka tyle razy juz mialam pisac i zawsze zapomnialam sliczna coreczka!!!!!!i jak po kapieli???
Anna a jak dzis lepiej troszke????

Przeżyłam noc bez rozpakowania. Skurcze zmalały ale dalej są. Dość kiepsko się czuje. Na 15 jadę do lekarza i zobaczę co mi powie. Odezwę się wieczorkiem.

Witajcie Kochane! U mnie też za oknem nie najlepiej...brrr buuu
Jakoś mi dziś smutno-sama nie wiem dlaczego...Nie mam ochoty na nic...Na śniadanko zjadłam 3 małe bułeczki-bez niczego...nawet bez masełka... Do t6ego po prawej stronie języka na czubku zrobiła mi się krosteczka...hehe jakie szczegóły Wam tu opisuje:-Dlepiej się powstrzymam:tak:Słoneczka życzę

reklama
Ja też witam wtorkowo - pogoda do bani - mglisto i dżdżysto.
Za oknem rumoru remontowego ciąg dalszy.
Dziś ubijają chodniki :baffled:
Ech ... chyba czop zaczyna mi odchodzić dalej po kawałku.
Więc wielki finał już tuż tuż.

Ciril kuruj się.

Marma i jak się czujesz?

Do góry