reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

reklama
Ech i jak tu się nie martwić podczas ciąży.
Ja też zmykam poleżeć sobie troszkę.
Już wstawiłam pranie.
Właśnie oglądam DDTVN i szlag mnie trafia z tą segregajcą w szkołach.
Ech :baffled:

Trina zadzwon do swojego szpitala i zapytaj jak to u was wyglada U mnie musza przyjac aby zbadac A moze zapytaj sie tez ze jestes juz po Tp i co masz zrobic a ginki nie ma i nie wiesz kiedy masz przyjsc do szpitala i kiedy jak co to oni wywoluja ??????
W szpitalu ci wsio powiedza

Magdas może idź do pierwszej lepszej przychodni niech usg zrobią co? do 19 to bardzo długo. Współczuje Ci tych nerwów, ale może maleństwo ma taki spokojny dzień. Spróbuj numeru z wanną, ale nie prysznic tylko kąpiel. Mój zawsze w wannie się wierci.

Wiesz co Dorota i chyba tak zrobie... Zwłaszcza, ze na SR (chodziliśmy do przyszpitalnej) mówili, ze jak termin mija to nie trzeba skierowania od gin i żeby normalnie sie zgłosic na ktg. Idę dzwonić

Kurcze dziewczyny ile tych ruchow powinno byc w koncu?10 na godzine czy jak?bo ja tu prosze , blagam Rafalka a on ma mnie w d....jablko zjadlam i albo mi sie wydawalo albo cos sie tam jakby ruszylo....chyba zaczne tanczyc zaraz to moze sie rozrusza....ja to zawsze musze miec jakies problemy:wściekła/y:

Blond - 10 w ciągu godziny, a jak sie nie chce ruszać coś max słodkiego trzeba zjeść, no i może troszke poszturchac ;-)
Ale te nasze dzieciaczki cos ostatnio leniwce :-) a mamusie sie denerwuja

Dzwonilam do szpitala, niestety przez centrale sie nie przebilam. Pan nie mogl mnie z izbą połaczyć, a poza tym stwierdziła, ze jak nic sie nie dzieje, to mam czekać az sie zacznie, a zadnych badań nie trzeba. :baffled: cholera, cieć-specjalista położnik sie znalazł :wściekła/y:
Kazałam mojemu M z pracy na infolinię szpitalną zadzwonić, bo u nas w domu tylko komórki, a infolinia jest od 0800. Moze tam jakas położna siedzi i bedzie wiedziala.
Wkurzylam sie!

Mamy przyjsc jutro do przychodni przyszpitalnej na ktg. zawsze cos :nerd:
a moze cos sie do jutra ruszy :confused:
ech... ide troche posprzatac, moze to Mlodego zmobilizuje

Blond powinno być z 10 ruchów na godzinę, ale to się wszystko liczy kopniaczki jak i wypinanie "dupki", ale czytałam i na SR to samo mówili, że te ruchy to sie liczy tylko w godzinach normalnej aktywnosci malucha, najczęściej jest to wieczorem, w nocy lub wcześnie rano. Pozatym im ciąża dojrzalsza tym maluchy się mniej ruszają i więcej czasu poświęcają na spanie nawet i godz potrafia przespać bez ruchu. Pozatym im tam coraz ciaśniej więc i ruchów mniej się czuje, bardzie to są przeciąganie i wypinania niż kopniaczki.
Moja Emilka też się zaczyna wiercic na nowe dzwięki, ja akurat jej puszczam odgłosy natury. No i pomaga też czasem dłuższy spacerek jak ją tak ubujam to potem po przyjsciu do domu wierci się niesamowicie jakby jej bylo mało.

Ostatnia edycja:
reklama
TRINA nie dziewie ci sie ze sie wkurzylas Ja tez jestem zla bo traktuja nas jak jakis towar a nie czlowieka :baffled:
ASIU ja wyczytalam z necie ze 10 ruchow na godzine Ale to nie tak ze przez caly dzien dziecko ma w kazdej godzinie ruszac 10 razy :tak:To mamy liczyc podczas najwiekszej aktywnosci dziecka Ja licze ostatnio 2 razy dziennie Rano po sniadaniu lub czasem przed i wieczorem Poprstu jak czuje ze zaczyna sie wiercic to zaczynam liczyc A pozniej juz podczas dnia nie licze :tak:
Asiu poczytaj o tym na necie

Cos MINISIA miala byc dzis rano i jej nie widac

Do góry