U mnie największy szczyt ruchowy przypada miedzy 18stą a 21wszą...i wtedy nie ma zmiłuj się. Lala tak się przeciaga i wierci że sprawia trochę bólu swojej mamuśce. A za dnia czasem trochę się powierci ale ogólnie jest spokojna.
reklama
hej mamuśki,
dzis Was troszke podczytuje, ale sily pisac nie man.Jakies grypsko mnie łapie, czuje sie okropnie - gardlo boli, zatoki zawalone, kosci lamia
magda ciesze sie ze maly dal znak, u mnie maly nie ma jakiejs ulubionej pory, wiec ciezko trafic, ale tez potrafi byc dzien kompletnej ciszy.Maluchy chyba tez zbieraja sily na te wielka chwile
dzis Was troszke podczytuje, ale sily pisac nie man.Jakies grypsko mnie łapie, czuje sie okropnie - gardlo boli, zatoki zawalone, kosci lamia
magda ciesze sie ze maly dal znak, u mnie maly nie ma jakiejs ulubionej pory, wiec ciezko trafic, ale tez potrafi byc dzien kompletnej ciszy.Maluchy chyba tez zbieraja sily na te wielka chwile
blond_20
Czarownica
Rusza sie rusza:-):-):-):-)siadlam i zaczelam rozmawiac z Wiesiem i nagle wielkie brzucha falowanieno wiecie co...zeby tak mamusie stresowac....nieladnie...
za godzinke wybieram sie do gina bo u mnie trzba byc 2 godziny wczesniej zeby kolejke zajac:-(
na obiadek dzisiaj kalafiorowa
wozek przyszedl kurierem nareszcie
a mi sie cos na podwoziu porobilo:-zawstydzona/y:moja gin w Wawie mowila ze to jest do dalszej obserwacji, musze sie dzisiaj tego tutaj sputac co to.bo ja nawet nie wiem jak to wyglada.ale dzisiaj z tego krew leciala:-(
za godzinke wybieram sie do gina bo u mnie trzba byc 2 godziny wczesniej zeby kolejke zajac:-(
na obiadek dzisiaj kalafiorowa
wozek przyszedl kurierem nareszcie
a mi sie cos na podwoziu porobilo:-zawstydzona/y:moja gin w Wawie mowila ze to jest do dalszej obserwacji, musze sie dzisiaj tego tutaj sputac co to.bo ja nawet nie wiem jak to wyglada.ale dzisiaj z tego krew leciala:-(
ppatqa
Październikowe mamy'08
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty
trina dobrze ze juz lepiej
blond ja mam liczyc do 10 w ciąg dnia, więc to chyba zależy od szkoly gina
Magdasf dobrze ze dał znac, u nas nawet nie ma usg,
A ja poprasowałam, posprzatałąm 2 szfy, nie wiem co mnie napadło, wywaliłam wszystko i odnowa układałam, przecierałam. Teraz wcinam malinki i siedze na kąpie
trina dobrze ze juz lepiej
blond ja mam liczyc do 10 w ciąg dnia, więc to chyba zależy od szkoly gina
Magdasf dobrze ze dał znac, u nas nawet nie ma usg,
A ja poprasowałam, posprzatałąm 2 szfy, nie wiem co mnie napadło, wywaliłam wszystko i odnowa układałam, przecierałam. Teraz wcinam malinki i siedze na kąpie
magdziunia
Październikowa Mama'08
Asiu ja słyszałam, że powinno być 10 na godzinę, ale też że 10 w ciągu całego dnia czyli przypadające na największą aktywność dzidzi.Kurcze dziewczyny ile tych ruchow powinno byc w koncu?10 na godzine czy jak?bo ja tu prosze , blagam Rafalka a on ma mnie w d....jablko zjadlam i albo mi sie wydawalo albo cos sie tam jakby ruszylo....chyba zaczne tanczyc zaraz to moze sie rozrusza....ja to zawsze musze miec jakies problemy
Doczytałam, że nareszcie ruszył się Rafałek i dobrze.
U mnie też był zastój - zjadłąm 3 kawałki ciasta i nic, poleżałam, poporosiłam grzecznie - nic.
A teraz jak usiadłam do BB to się rozpycha
Madziu dobrze, że się rusza a ze smrodziucha uśmiałam się.ja juz troszke spokojniejsza bo maly kopnal dwa razy Smrodziuch maly, jeszcze na dobre go z nami nie ma, a juz mnie denerwuje;-)
Ja mieszkam w takiej malej miejscowosci, gdzie usg w przychodni robi sie raz w tygodniu w srode, ale prywatnie sie umowilam wiec musze poczekac do 19, ale lepsze to niz nic. Ja wiem ze teraz maluszki mniej sie ruszaja, ale zawsze co rano sie ruszal na maxa a dzisiaj byl spokoj.
Dbra juz was nie denerwuje, bo wiem ze potem sie to udziela innym mama, och wlasnie w takich chwilach juz bym chciala rodzic i wiedziec ze wszystko jest dobrze..
No nieładnie tak denerwować mamusię i widzę, że czeka was poważna rozmowa po porodzie ;-)
A ja tak sprzątam, sprzątam i się zastanawiam, skad u mnie tyle kurzu się zbiera. Normalnie codziennie trza by było ze szmatką latać.
W moim rodzinnym domu nigdy tak nie było. Nie wiem czy to kwestia większego zanieczyszczenia powietrza, czy tego, że własciwie nie mamy dywanów na podłodze i nie ma co tego kurzu zbierac? Normalnie mam juz dość.
Musiałam sobie mała przerwę zrobić, bo coś mnie brzucho zaczął ćmić. Ale to nadal nie są skurcze
W moim rodzinnym domu nigdy tak nie było. Nie wiem czy to kwestia większego zanieczyszczenia powietrza, czy tego, że własciwie nie mamy dywanów na podłodze i nie ma co tego kurzu zbierac? Normalnie mam juz dość.
Musiałam sobie mała przerwę zrobić, bo coś mnie brzucho zaczął ćmić. Ale to nadal nie są skurcze
malaulka
Podwójna mamusia
Ppatqa- mnie też zawsze pytają czy jest przynajmniej 10 ruchów w ciągu 12 godzin
Magda, Blond cieszę się że już jesteście spokojniejsze bo dzieciaczki daly o sobie znać
Ciril- zdrówka życzę;-)
Powodzenia na wizytach dla wszystkich co dziś je mają
Witam już wróciłam do domku bo bylam na plotach u koleżanki, trochę się człowiek rozerwie i nie myśli wciąż tylko o jednym czyli o porodzie nie mam dziś nic do roboty bo i nawet mi się nic nie chce robić , zrobię tylko coś szybkiego na obiad.
Pogoda brzydka ciemno, trochę pada deszcz ale przynajmniej ciepło, więc nie jest tak zle.....
Magda, Blond cieszę się że już jesteście spokojniejsze bo dzieciaczki daly o sobie znać
Ciril- zdrówka życzę;-)
Powodzenia na wizytach dla wszystkich co dziś je mają
Witam już wróciłam do domku bo bylam na plotach u koleżanki, trochę się człowiek rozerwie i nie myśli wciąż tylko o jednym czyli o porodzie nie mam dziś nic do roboty bo i nawet mi się nic nie chce robić , zrobię tylko coś szybkiego na obiad.
Pogoda brzydka ciemno, trochę pada deszcz ale przynajmniej ciepło, więc nie jest tak zle.....
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
TRINA i PPATQA ja was podziwiam ze takie robotne jestescie Ja to tak bym sie non stop obijala :-(
ASIU I MAGDA ciesze sie bardzo ze dzieciaczki zacealy sie ruszac :-)
Ja poszlam z psem ,pozniej poszlam do sklepu Bylam w jednym lumpeksie ale nic nie kupila a nie mialam sily isc dalej bo jak ruszam nogami to mnie podbrzusze boli.Kupilam te liscie malin i tez pisze ze do kapieli ale babka mowila ze normalnie sie je pije :-) Wiec od dzis zaczynam I domyslam sie ze to nie jest zabardzo smaczne :-(
Zaraz zabieram sie za okno a pozniej ale to juz wieczorem prasowanko
Po wyniki z moczu ide jutro bo dzis juz nie mam sil :-(
ASIU I MAGDA ciesze sie bardzo ze dzieciaczki zacealy sie ruszac :-)
Ja poszlam z psem ,pozniej poszlam do sklepu Bylam w jednym lumpeksie ale nic nie kupila a nie mialam sily isc dalej bo jak ruszam nogami to mnie podbrzusze boli.Kupilam te liscie malin i tez pisze ze do kapieli ale babka mowila ze normalnie sie je pije :-) Wiec od dzis zaczynam I domyslam sie ze to nie jest zabardzo smaczne :-(
Zaraz zabieram sie za okno a pozniej ale to juz wieczorem prasowanko
Po wyniki z moczu ide jutro bo dzis juz nie mam sil :-(
reklama
Dorotko jestem jestem:-)
Pojechałam po Wike i zachaczyłam o miasto ale nic nie kupiłam za to kilometrów naczaskałam ledwo siedze tak krzyz mnie boli ale moze cos sie wkoncu ruszy!!
Magda i Aska ale mialyscie dzis przezycia nie zazdroszcze, sama ciagle obserwuje ruchy malej i musze przyznac ze juz kilka razy mnie tak wystraszyla teraz kopie bo zjadlam dwa paczki i popilam sokiem jadlkowym po ktorym fika wiec sie uspokoimlam ale zaraz pewnie usnie i tak do 20 bedzie cisza potem znow poszaleje i ja pojde spacJeden plus z tego ze ide do szpitala to ze bede pod stala kontrola
Czarnej nie wiedze????
Trzymam kciuki za mamusie co maja dzis wizyte.
Lece na inne watki a potem po synusia, i zas do miasta bo chcemy kupic urzadzenie wielofunkcyjne WRESZCIE!!
Ps.Dorotko u nas w szpitalu to od ich humoru zalezy wywolanieWike wywolali mi 3 dni po termin ie a Matiego po tygodniu i tylko dlatego ze zle wyszlo usg a wiec nie wiem jak teraz podejda do sprawyzrobia mi wyniki zbadaja i zobaczymy podobno tez maja urwanie glowy wiec licze na szybka wysylke na sale porodowa ale trudno mi cokolwiek powiedziec bede was informowala smskami ale do srody wieczora jestem na BB jako druga stekaczkai narzekaczka po Justysimam nadzieje ze sie nie pogniewa:-)
Pojechałam po Wike i zachaczyłam o miasto ale nic nie kupiłam za to kilometrów naczaskałam ledwo siedze tak krzyz mnie boli ale moze cos sie wkoncu ruszy!!
Magda i Aska ale mialyscie dzis przezycia nie zazdroszcze, sama ciagle obserwuje ruchy malej i musze przyznac ze juz kilka razy mnie tak wystraszyla teraz kopie bo zjadlam dwa paczki i popilam sokiem jadlkowym po ktorym fika wiec sie uspokoimlam ale zaraz pewnie usnie i tak do 20 bedzie cisza potem znow poszaleje i ja pojde spacJeden plus z tego ze ide do szpitala to ze bede pod stala kontrola
Czarnej nie wiedze????
Trzymam kciuki za mamusie co maja dzis wizyte.
Lece na inne watki a potem po synusia, i zas do miasta bo chcemy kupic urzadzenie wielofunkcyjne WRESZCIE!!
Ps.Dorotko u nas w szpitalu to od ich humoru zalezy wywolanieWike wywolali mi 3 dni po termin ie a Matiego po tygodniu i tylko dlatego ze zle wyszlo usg a wiec nie wiem jak teraz podejda do sprawyzrobia mi wyniki zbadaja i zobaczymy podobno tez maja urwanie glowy wiec licze na szybka wysylke na sale porodowa ale trudno mi cokolwiek powiedziec bede was informowala smskami ale do srody wieczora jestem na BB jako druga stekaczkai narzekaczka po Justysimam nadzieje ze sie nie pogniewa:-)
Podziel się: