reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Gratuluję nowej Mamusi :-)

A jeśli chodzi o witaminki to ja biorę Femintal - taki do 12 tyg ciąży - lekarz mi go zalecił, on już w sobie zawiera kwas foliowy i inne rzeczy. Biorę po jednej tabletce w porze obiadu - tylko trochę duże są w przciwieństwie do folika, a wymiotuje dopiero rano i tylko żółcią - więc ta witaminka zdąży się już chyba wchłonąć :-)
Zresztą czasem skórka chleba zjedzona przed wstaniem z łóżka pozwala mi na przeżycie całego dnia w dobrym samopoczuciu i bez mdłości... A może to tylko siła sugestii ...;-)

reklama
Ja też biorę Prenatal, chociaz wcale tego z lekarzem nie uzgadaniałam. Po prostu nic mi sie nie chce jesc i wyszłam z załozenia ze skoro jem malo to powinnam brac witaminki.
Mam za to inny problem. Moi rodziece(przyszli dziadkowie) widzieli u któregos ze swoich znajomych USG 3d z 13 tyg i teraz wierca mi dziure w brzuchu, zebym takie zrobiła. A wszedze gdzie dzwoniłam mówią ze jesli robią to od 24 tyg! Kosmos!

:) no bo 11 kwietnia slubuje brat mojego meza i jesgo narzczona! tez jest w ciazy (2 tyg wiecej niz ja). Poza tym ja slubowałam 28 kwietnia zeszłego roku, a mielismy własnie 12 miec cywilny, ale wyszło inaczej

:) no bo 11 kwietnia slubuje brat mojego meza i jesgo narzczona! tez jest w ciazy (2 tyg wiecej niz ja). Poza tym ja slubowałam 28 kwietnia zeszłego roku, a mielismy własnie 12 miec cywilny, ale wyszło inaczej
hehe to fajnie a oni biora cywila,tez??
z tego co ja wiem to nie mozna robic badania 3d predzej bo to szkodzi fasolce i teraz tylko dowcipne usg mi moj gin robi..:sorry2:
pozdrwiam:tak:

Gratulacje nowym mamusiom
Aniaaa mi tez ten ból brzucha wyskoczył p pobycie na nartach, tylkoja miałam go 2 dni po pierszym II tescie więc przy tym jak nie wiem jakie małam nieregularne cyle to u mnie nicnie wiadomo.

Ja dziś byłam w racy po urlopie, tak jak trzeba już dostała umowe na stałe, z końcem luteo skończyła mi sie druga na czas określony, w pracy wie tylko moja koleżanka, narazie nie chce mówić, pókinie powiemy rodzicom, a rodzicom chcemy powiedzieć na świątecznym śniadaniu, będziemy wtedy po drugiej wizycie u ginka, i może na usg bedzie wiecej coś widać, narazie wie tylko koleżanka i mąż. My sie kryjemy. Trudno sie kryć z jazdą na koniach, a to zwalamy na pogode, albo cs tam innego wymyslamy.

witam wszystkie mamusie. ja dzis wrócilam po zwolnieniu do pracy. nadal wacham sie czy dobrze zrobilam, ale z drugiej strony siedzenie w domu nie sprzyja mi. zle sie czulam, nagle tak odcieta od swiata którego badz co badz lubialam.
ale z drugiej strony moja fasolka. ale przeciez nie ja jedna chodze do pracy i nie ostatnia.
wrocilam dzis troszeczke zmeczona do domu ale zadowolona. w czwartek mam wizyte u nowego lekarza. mam nadzieje ze ten potraktuje mnie bardziej profesjonalnie.
pozdrawiam

Mozna robić usg 3d wczesniej, tylko ja nie znalazłam w poznaniu gabinetu który by mi to zrobił. co prawda na stronach pisza inaczej ale nie robia...kiszka

reklama
Dobry wieczorek Mamuskom!
Dziewczyny tu pisaly o EMC w Dublinie i polskiej gince. Tez mi jakos tak dziwnie lezy. Tym bardziej, ze slono bierze. A dzisiaj niespodzianka: udalo mi sie zapisac do publicznego programu prowadzenia ciazy od poczatku do konca i mam wizyte na przyszly piatek. Zwa to DOMINO scheme. Jesli ktoras "irlandzka" mama tez z niego korzysta dajcie znac- podzielimy sie doswiadczeniami:-)
Zaskoczyli mnie na plus: pielegniarka zrobila krotki wywiad przez telefon. Ja ze slownikiem pod reka opowiedzialam co mi dolega i dostalam nr pacjenta i wizyte od reki. I slyszalam, ze z usmiechem na ustach. Trzymajcie kciuki!
hej Evelajna! nie slyszalam jeszcze o DOMINO, ale wyglada to obiecujaco!!! poki co jestem w Pl, na pt mam wizyte u gina i USG, porobilam dzisiaj badania krwi (troche sie martwie czy fakt, ze przyjmuje Crinone nie wplynie na wyniki). wracamy w sobote i na przyszly tydzien planowalam w koncu zapisac sie do GP. ale chyba najpierw poszukam jakichs informacji nt tego programu, o ktorym piszesz. mam prosbe - jak juz bedziesz po wizycie daj znac jak to wyglada i czy jestes zadowolona. moze byc na priv, bo chyba niewiele tu mam irlandzkich :) powodzenia w piatek!!

Do góry