reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
Witam nowa pazdziernikowa mamusie!!
Jestem ZA wprowadzeniem nowych watkow.... Lista jest juz dosc dluga i warto by bylo to rozbic na mniejsze watki. A ja dzisiaj znow czuje sie bardzo dobrze i nie czuje ciazy... Dziwne, bo ostatnio nie czuje potrzeby spania.... Po 5,5 godziny snu obudzilam sie wyspana do pracy (jeszcze zanim zadzwnil budzik...). Bol brzucha dzisiaj mi nie doskwiera, choc troche sie martwie czy wszystko w porzadku...Moze objawy przyjda w kolejnym tygodniu.

Witam,
jestem tu nowa ale mam nadzieje, ze z czasem nabiore wpraw w poruszaniu sie po tym forum :)
ja rowniez bede pazdziernikowa mamusia :)
mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze i fasolka przyjdzie na swiat cala i zdrowa, choc nie powiem, zebym sie nie martwila :( bo... to nasza pierwsza upragniona fasolka.

Pozdrawiam pozostale mamusie :)

Witam
Po pierwsze witam nowe mamuśki w naszym gronie i życze spokojnych kolejnych miesięcy:tak:;-)
Co do witaminek ja z Niki wcale nie brałam. Z Laurą do 12 tyg kwas foliowy potem dopiero witaminki, a ze miałam zajebiste wyniki brałam co drugi dzień:-p

Co do nowych wątków to myśle że powinny sie one pojawiać jako nowy temat (np. Zakupy, usg, fotki itp). A jak narazie takowych nie ma jeszcze. Ten wątek to głównie same rozmówki o naszym samopoczuciu i bezsensu powielać takie wątki. Moze lepiej zrobic tak; Jeżeli któraś będzie chciałą poruszyć inny temacik poprostu stworzy do tego odpowiedni wącik, jak naprzykład zrobiła Kaka82 "wizyty u lekarza". Takei jest moje zdanie;-)

Witam,
jestem tu nowa ale mam nadzieje, ze z czasem nabiore wpraw w poruszaniu sie po tym forum :)
ja rowniez bede pazdziernikowa mamusia :)
mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze i fasolka przyjdzie na swiat cala i zdrowa, choc nie powiem, zebym sie nie martwila :( bo... to nasza pierwsza upragniona fasolka.

)

Nasze też pierwszemaleństwo i dostaje momentami śiwra czy wszystkjo napewno jest dobrze,więc doskonale cię rozumiem.Trzeba się wspierac a napewno będzie okej.
Ja mam kolejną wizyte 17 marca - usg genetyczne i juz bardzo sie boje

Mój termin 6 pażdziernik,ale lekarz mówi że dziecko się spóżni i będzie najpewniej po 10 (mam dłogie cykle)

Avialle musi byc dobrze. Najważniejsze do wiara i przekonanie. Takie zamiartwianie sie na zapas napewno dobrze nie wpływa na fasolinke i Twoje samopoczucie. Co nie znaczy ze i Ja sie niemartwie, ale zaraz sobie powtarzam że jest ok i nie mysle więcej o tym.

A u mnie własnie była teściowa i została poinformowana o fasolce.:-D Się zdziwiła kobiecina:-D

Avialle i Balb - to tez jest nasza pierwsza fasolka i tez mam ciagle jakies obawy i niepokoje ...boli mnie brzuch - jestem wystraszona, nie mam zadnych objawow - tez jestem wystraszona....moze po prostu trzeba sie oswoic z tym nowym stanem

Witajcie mamusie :-).
Codziennie was czytam, ale jakoś nie mam weny do pisania :sorry2:. Witam wszystkie nowe mamusie :-).
Zgadzam się z Czarną, że do pogaduch wystarczy ten wątek. A nowe można tworzyć, a i owszem, ale na zupełnie inne tematy.
Od kilku dni mdłości mnie nie męczą, ale niestety infekcja w pochwie nie daje za wygraną. Od wczoraj za pozwoleniem od gin przemywam się roztworem Tantum Rosa. Oby pomogło, bo mam dość :wściekła/y::angry:.
Pozdrawiam was :-)

reklama
Witam wszystkie mamusie a w szczególności te nowe :-)
Trzymajmy za siebie nawzajem kciuki a na pewno wszystko dobrze się skończy :tak:

U mnie z mdłościami to bywa różnie. Teraz mnie coś mdli, ale nie wiem czy dlatego, że jest mi zbyt ciepło, a może z głodu....
Przedwczoraj o 23 byłam taka głodna, że zjadłam kilka kanapek -i z takim mega wielkie żołądkiem położyłam się spać-ale mi było dobrze.
A wczoraj wieczorem z kolei tak było mi dobrze, że nawet zapach Jaśkowej kaszki mnie drażnił!!

A wiecie co mnie najbardziej nie to, że nie pokoi, ale zdecydowanie zadziwia...
mój obwód brzucha... stale rośnie, nie za wcześnie???
na usg wyszło jedno serduszko... więc czym może być to spowodowane...

Do góry