reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Hej Kobietki:)

Ja zamierzałam chodzić na basen przed i w trakcie ciaży. Niestety po pierwszej kąpieli dostałam grzybicy i już nie chce chodzić na basen bo się boję o fasolkę.
Zamierzam chodzić na spacerki jak tylko pogoda się poprawi.

Mdłosci nadal mnie męcza i odechciewa mi się wszystkiego. Szczerze mam dość pracy. Szefowa zrobiła mi awanturę że chce wyjść wcześniej z pracy (specjalnie przyszłam na 6tą rano żeby wyjść o 14stej) bo miałam ważną sprawę do załatwienia. Powiedziała, że mam na przyszłość planować takie wypady :angry: A nie wszystko się da zaplanować wrrrr

Odliczam dni do wolnego:)

A WY jak się czujecie.

Witam wszystkie nowe mamusie:)

reklama
Witam w tą wietrzną pogodę...
Ja również mam zamiar zapisać się na basen i to jak najszybciej!!
Fajnie tak być aktywnym podczas tych magicznych 9 miesięcy bo naprawdę samopoczucie jest lepsze!!!
Już się cieszyłam, że przy tej ciąży mdłości mnie dotyczyć nie będą, a tu od dwóch dni troszkę mnie męczy, ale może to tym spadkiem ciśnienia jesy spowodowane??? No, ale napewno mam problemy ze spaniem w nocy, jestem taka zmęczona, a jak już kładę się spać to nie mogę usnąć...

Ja zrezygnowałam z koników, teraz je tylko czyszcze i została mi opieka nad nimi koniec jazdy. Gdy robiłam pierwszy test siedzieliśmy w Czechach na nartach a iweczorem chodzilismy na basen, i z tym kniec, bo narty urazowe, a na basenie zdażyłam juz cos zlapac, wiec tylko cwicze i spaceruje po lesie naszczęscie mieszkam na wiosce i do lasu 100-200 metrów.
A co do wichury od zachodu same pola więc wiatr uderza prosto w ściane sypialni wiec nocy raczej nie prześpie.

no właśnie, najgorzej z tym basenem, że można jakąś infekcje złapać. A w naszym stanie to nie wskazane. Ja mimo wszystko skusze się bo niestety muszę wagi pilnować gdyż z pierwszym dzieckiem naprawdę sporo przytyłam i teraz muszę sie kontrolować bo nie chcę, żeby powstały jakieś komplikacje.
Tak więc drogie panie z zachciankami ostrożnie;))

Witam,
dzieczyny, wiecie jak to jest z nartami i górami?? Wyczytałam, że nie powinno się jeździć w góry, ale dotyczy to całej ciąży?
Macie już jakieś objawy?? Mnie jedynie brzuch trochę boli od czasu do czasu i póki co nie mam innych objawów...
Pozdrowionka:-)

Dla mnie najgorsze jest koszmarne zmęczenie.
Czasami mam takie dni, ze potrafię przespac 16 godzin.
Co wczesniej nigdy nie miało miejsca.
Dobrą stroną jest to że pracuję w domu,
więc sama zarządzam swoim czasem pracy.
Gdybym miała regularną pracę od 8 do 16 to już dawno błagałabym lekarza o L4.
A jeśli chodzi o jakąś aktywność to właśnie jestem na etapie poszukiwania jakiś zajęć dla kobiet ciąży.
Wiem że w Poznaniu jest wodny aerobic, i joga.
Obiecałam sobie ze jak skończę 12 tydz to się zapiszę.
Narazie spaceruję. Niewiele bo pol godziny, godzinę dziennie ale zawsze.

Aniaaa ja nie wiem czy to dobrze, że ten brzuch Cię pobolewa. Lepiej to sprawdź.
Moja aktywność póki co ogranicza się do... no właśnie do czego :) generalnie nic mi się nie chce, co zaczyna mnie strasznie wkurzać!!

Witam po kolkudniowej nieobecności.
Po pierwsze witam nowiutkie mamusie. I życze jak najmniej mdłości.
My jak narazie mamy sie całkiem dobrze. Jak narazie jeszcze nie czuje że nosze maleństwo pod serduchem.:tak:Choć do samej myśli już przywykłam;-)
kaka82 A ja już w koncu powiedziałam szefowej....ufff - kamień z serca
super gratuluje tego kroku.

Ewela24 Hej witam i pozdrawiam wszystkie nowe mamy mam pytanie: czy mozna farbowac włosy w czasie ciązy?
farby w tych czasach już nie szkodzą dzidzi. To wiem od swojej gin i fryzjere. Tylko niewiadomo jak twoje włosy przyjmą. Przy pierwszej ciąży nic nie chwytały w drugiej już mogła. Ale mimo zapewnień gin farbowałam dopiero po I trymeście:-p

Magdasf1 A ja poprostu zalamka. Ostatni @ 20.01. z tygodniowym opoznieniem, cykl co 28 dni,
Wedlug obliczn BB 6 tydzien czyli tak naprawde 4 tydzien.Bylam dzisiaj u lekarza i mila pani
doktor powiedziala ze moze jestem w ciazy moze nie...Takze ryczec mi sie chcialo,
od razu umowilam sie na nastepna wizyte u innego lekarza na 7 marca ale juz sie tak
nastawilam na drugiego bobasa, i juz sie tak cieszylam. Uslyszalam tylko ze macica powiekszona
i istnieje taka mozliwosc nic wiecej...ja to mam pecha do tych lekarzy, w pierwszej ciazy tez mialam
pecha z pierwszym lekarzem,teraz siedze jak na szpilkach i czekam do 7 marca

Magda sądze ze wszystko będzie dobrze. tak miałam z Laurunią jak byłam w ciaży. Że niby widac pecherzyk ale to wcześnie ze wsi może się zdarzyć ze jeżeli nie dostane @ mam przyjść za 4 tyg. Płacz i rozczarowanie. na szczeście już po 2 tyg było widać piknie bijące serducho. Glowa do góry. Trzymam kciuki

Aniaaa Ja myślałam ze będzie gorzej brzuch mnie bolał na poczatku i to nawet mocno, ale gin powiedział ze jest ok i że taki ból jest czasami w terminie @. Teraz jedynie zaparcia lub wzdęcia, odbijanie ale w miare spokojnie.
jutro musze iść do pracy i wstać rano więc zoacze jak to będzie, niestety już po urlopie.

reklama
hej,

Złapałam przeziębienie okropne :(.
Wiecie moze jakie krople do nosa są bezpieczne? Czytałam, że Sulfarinol (mój ulubiony) i xylometazolin w każdej postaci odpada... ratunku co więc pozostaje?
Aha ja już prawie w ósmym tygodniu :) :)

Do góry