reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

A ja poprostu zalamka. Ostatni @ 20.01. z tygodniowym opoznieniem, cykl co 28 dni, Wedlug obliczn BB 6 tydzien czyli tak naprawde 4 tydzien.Bylam dzisiaj u lekarza i mila pani doktor powiedziala ze moze jestem w ciazy moze nie...Takze ryczec mi sie chcialo, od razu umowilam sie na nastepna wizyte u innego lekarza na 7 marca ale juz sie tak nastawilam na drugiego bobasa, i juz sie tak cieszylam. Uslyszalam tylko ze macica powiekszona i istnieje taka mozliwosc nic wiecej...ja to mam pecha do tych lekarzy, w pierwszej ciazy tez mialam pecha z pierwszym lekarzem,teraz siedze jak na szpilkach i czekam do 7 marca

reklama
Cześć Madziu! chciałam Cię zapytać czy robiłaś test? ja np robiłam aż 3 i wszystkie były pozytywne. Zamiast sie martwić leć po test. Może też dziewczyny z tej samej miejscowości polecą ci dobrego lekarza. Trzymam kciuki:-)

pewnie ze robilam test, nawet dwa i oby dwa wyszly pozytywne, jednak juz taka 100% pewnosc mialabym gdyby potwierdzil to lekarz. W sumie mam wszystkie objawy jak w pierwszej ciazy, tzn powiekszone i bardzo wrazliwe piersi, bole w dole brzucha ale coz ja poradze na to ze taki "niedowiarek" ze mnie, moze dlatego ze juz wczesniej mialam taka sytuacje ze zrobilam test wyszedl pozytywny ale niestety dostalam@

wydaje mi się że jak już zrobiłaś 2 testy to chyba nie ma już innej opcji jak ciąża ale jak dalej nie możesz w to uwierzyć to zrób sobie w laboratorium test z krwi kosztuje ok 20 zł i daje już 100% pewności. ja patrząc na moje 2 kreski też nie mogłam w to uwierzyć i dlatego zrobiłam aż 3. Mam jeszcze 1 pytanie czy lekarz robił Ci usg?

Wiele kobiet ma jeszcze @ i jest w ciaży wiec nie ma co się martwić. Fasola na pewno jest silna i da sobie rade.

Ja ciag dalszy mdłości. Doszły bóle głowy i zgaga. Jutro mówię szefowej o fasoli wiec trzymajcie kciuki.

masz racje powiedz jak najszybciej bo można jeszcze zaszkodzić dzieciątku. Ja pracowałam i teraz walczę o moje maleństwo

cześć po wizycie u ginka wiem że moje maleństwo jest młodsze niż myśłałam tzn miałam prawdopodobnie długi cykl, na podstawie badanka usg było widac maleńki pęcherzyk, powiedział że troche za wcześnie na usg i że za dwa tygodnie bedzie lepiej widać a jak przyjdziemy za miesiąc to zobaczymy jeszcze więcej, plamujemy iść przed swiętami bo chcemy na święta powiedzieć rodzicom, M prawie przykleił się do usg, a ja bylam tak oszołomiona że mało co zapomnialabym zapłacić i zapytać sie np czy mozna pić kawe bezkofeinową i czy moge ćwiczyć? Mam badanka do zrobienia więc jeśli jutro w poradni mnie przyjmą to wezme sobie skerowanko a jak nie to zapłace bo chce je zrobić póki mam urlop.

Elajza jeszcze jedno powiedz mi w gdzie byłaś u Pl lekarza i jakie są ceny za wizyte?
I czy lekarz mówił Ci o jakiś przeciwskazaniach odnosnie podróżowania samolotem?

Rosaria, domyslam sie, ze pytasz o polskiego lekarzaw Ire? :) bylam w klinice EMC na Parnell Sq. szczerze owiac to nie wiem co sadzic o lekarce - wydaje sie w porzadku. ale np powiedziala, ze moge jesc wszystko na co mam ochote - owoce morza, maliny itp, co mnie troche zastanowilo.
co do podrozy samolotem, to stwierdzila, ze jezeli bede sie dobrze czula, nie bedzie mnie bolal brzuch, nie bedzie plamien etc to moge jechac. dostalam masc z progesteronem na wszelki wypadek, na wzmocnienie fasolki.
poza tym powiedziala, ze duzo kobiet lata nawet nie wiedzac, ze sa w ciazy. wiecmysle, ze bedzie dobrze :)

Witam serdecznie. Ja również dopisuję się do październikowych mam:):):) Termin porodu 29 październik.
Pozdrawiam wszystkie mamy i ich fasolki:)

reklama
Ja tez robilam w sumie az trzy testy..
I-tydzien przd spodziewana @..wynik negatywny:no:
II-w dzien spodziewanej miesiaczki..wynik negatywny:no:

Po dwoch tygodniach nie pojawienia sie @ poszlam do lekarza i ten gupol (panstwowo)nazwal moja dzidzie ''najprawdopodobniej torbielem"(robil mi usg takie jakies kijowe)i kazal na wszelki wypadek zrobic jeszcze jeden test..III-WYNIK POZYTYWNY:tak:

Wizyta u innego -->poleconego lekarza..badanie usg dowcipne..Lekarz stwierdzil 6tydzien ciazy!!!:-D

Do góry