reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Ala na bank bedzie dobrze. Ja juz jesempo wszystkich badaniach i po usg. Bałam sie okropnie ale jak na razie wszystko oki. Tylko te nudnosci sa okropniaste

reklama
Pewnie ze przesun wizyte, po co masz sie meczyc i myslec ze cos bedzie nie tak. Na pewno malutki jest zdrowy

wiem co to strach o maluszka bo w 4 tyg plamiłam i na gwałt szukałam lekarza który mnie przyjmie. Jestem na lekach i leżę a jutro się dowiem czy jest ok. radzę nie zwlekaj z wizytą jeśli czujesz się niepewnie ;-)nie martw się będzie ok:-)

Dorocia ja byłam juz na usg 12 lutego i wtedy był to pocztek 6 tygodnia i goroszek miala 3,3,mm i lekarz powiedzial ze jest wszystko oki. Serduszko juz było i usłyszałam jak puka i dopiero wtedy uwierzyłam ze groszek jest. Poszłam tak szybko na usg bo zaszłam w ciąze po leczeniu.

Dorocia ja byłam juz na usg 12 lutego i wtedy był to pocztek 6 tygodnia i goroszek miala 3,3,mm i lekarz powiedzial ze jest wszystko oki. Serduszko juz było i usłyszałam jak puka i dopiero wtedy uwierzyłam ze groszek jest. Poszłam tak szybko na usg bo zaszłam w ciąze po leczeniu.

A ten 6 tydzien to liczysz od nia ostatniej miesiaczki ? bo np kalkulator BB dodaje
jeszcze 2 tygodnie ze np 6 tydzien ciazy to jest 4 tydzien po zaplodnieniu
wiesz jak to sie liczy dokladnie ?
Ja widzialam moj pecherzyk wczesniej mial 2,65 mm ale o sercu nic nie wiem ale mysle ze to bylo za wczesnie

Lekarz powiedział ze liczy sie od dnia ostatniej miesiaczki plus 7 dni czyli wychodzi ze zapłodnienie nastapiło jakies 7-10 dni po ostatniej miesiaczce. Lekarz na usg stwierdził ze wielkosc groszka i serduszko wskazuja na poczatek 6 tygoda i mi tez tak wychodziło z obliczen. A Twoje malenstwo yło za male na serduszko jeszcze - pewnie t bł 5 tydzien

a myslalyscie juz o tym gdzie bedziecie rodzic? Ja sie zastanawiam nad Swissmed w Gdansku. Nie chce chyba rodzic tu w Anglii.

Hej witam i pozdrawiam wszystkie nowe mamy;-) mam pytanie: czy mozna farbowac włosy w czasie ciązy?słyszałam ze niezabardzo ze te chemikalia przechodza do krwiobiegu, moze wiecie cos z własnego doświadczenia?

reklama
Lekarz powiedział ze liczy sie od dnia ostatniej miesiaczki plus 7 dni czyli wychodzi ze zapłodnienie nastapiło jakies 7-10 dni po ostatniej miesiaczce. Lekarz na usg stwierdził ze wielkosc groszka i serduszko wskazuja na poczatek 6 tygoda i mi tez tak wychodziło z obliczen. A Twoje malenstwo yło za male na serduszko jeszcze - pewnie t bł 5 tydzien

jesli liczyc od dnia ostatniej @ to ja bylam u gin w 4 tyg i 2 dni wiec wiem ze serduszka jeszcze nie mialo byc :-) tym sie nie amrtwie martwie sie co bedzie za 2 tygodnie ale wiecie co ja dam rade jeszcze te 2 tygodnie wytrzymac bo jak
pojde za wczesnie to moze sie tylko jeszcze bardziej zdenerwowac a po co
mi to a tak od ostatniej @ jesli liczyc to za 2 tyg u gin jak bede to bedzie to juz
7 tyg i 2 dni wiec bedzie juz serduszko mam nadzieje :tak:.
Wiecie co bo w zycie tak juz jest jak juz nas cos zlego spotka to pozniej w takiej
samej sytuacji czlowiek sie najbardziej tego boi :wściekła/y:.
Moja ostatnia fasolka byla za mala i nie bylo serduszka wiec teraz
tego sie najbardziej boje

Do góry