reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Skoro polski gin nie miał nic przeciwko Twojemu antybiotykowi to chyba można mu zaufac. Szkoda, ze domowe sposoby Ci nie pomogły.

reklama
Hej Dziewczynki.
Witam i Gratuluję wszystkim nowym Mamusiom:-)
Ja sobie poczytałam Wasze posty to mi troche ulżyło. Od kilku dni męczą mnie mdłości, zgagi i biegunki... :-( Często budzę się w nocy z "bólem" brzucha i idę do WC. Czasem mam biegunkę, czasem wymiotuję żółcią, a czasem to mam jedno i drugie... :zawstydzona/y: W dzień też nie czuję się najlepiej. Przez te rewolucje w brzuszku to mi się wydaję że ciągle jestem głodna, a jak coś zjem to łapie mnie zgaga albo mdłości. Ale jeszcze nidgy nie zwymiotowałam jedzenia, tylko zawsze jakaś żółć, albo co nawyżeszj herbatka miętowa :-(
Myślicie że to są w miarę normalne objawy?? Bo sama nie wiem co o tym myśleć :-(

Hej witam,
Ja tez mieszkam w Anglii i znam tutejsze podejscie do przyszlych mam.
Niestety pierwsza ciaze poronilam w 6. tygodniu, lekarze w Anglii kazali mi brac witaminki i czekac. Podejscie ze bedzie jak chce natura pewnie wynika z najwiekszego w Europie odsetka ciaz u nieletnich (a ja juz po 30 :( ) i duzego przyrostu naturalnego... Bylam 3 tygodnie temu w Polsce i moj lekarz przepisal mi Duphaston wiec biore i jestem spokojniejsza (znowu w 6. tygodniu, trzymam kciuki).
Lekarz w Anglii pogratulowal drugiego podejscia i powiedzial ze on mi Duphastonu nie przepisze bo nie wierzy ze dziala... ale za to juz za tydzien mam wizyte u poloznej (nie musze czekac do 12. tygodnia).
Termin wyliczylam na 20. pazdziernika :)

a po jakim czasie po poronieniu zaszlas w ciaze druga ?
Ja poronilam 7 tygodniu :-( a teraz podobno jestem w 4 tygodniu wedlug moich obliczen
Dziewczynki bylam dzis u tego gin. i juz do niego nie pojde wiecej jak sie tylko
zapytalam czy mnie przyjmie to on odrazu ze nie :wściekła/y: ale laskawie zapytal sie o co mi chodzi i nawet mnie nie zbadal powiedzial zebym tylko uwarza na siebie i przyszla za 2 tygodnie nic mi nie przepisal :wściekła/y: a pol roku temu mowil ze da mi zwolnienie
od razu z pracy i wierzyc tu w lekarzy :wściekła/y:.
Zapisalm sie dzis na 17,30 prywatnie do gin .nie bylam jeszcze nigdy u niego
ale slyszlam dobre opinie o nim i ja z nim przez telefon rozmawialam w sobote
jak mialam isc na nocke a w sobote test pokazal 2 kreseczki :-)
I wiecie ja po tamtych przezyciach po poronieniu nie chcialam isc w sobote na noc bo u mnie w nocy sie ciezej pracuje niz w dzien po 12 godzin dzwiga sie i wogole
z fasolka w nocy pracowac przed terminem @ balam sie ze cos sie stanie .
I ten gin mi powiedzial zebym nie szla do pracy a on mi wystawi dzis zwolnienie
z data wstecz i wogole fajnie sie z nim gadalo wiec kobitki 3 majcie kciuki o 17,30.
Aha i powiedzcie mi czy to normalne bo ja mam tak ze jak wstaje rano to az mnie ssie
z glodu wszystko mi sie tam przewraca niedobrze mi nawet z glodu :-)
i dzis jadlam sniadanie kolo 8 rano i po sniadaniu odbija mi sie strasznie i dalej mi tam sie wszystko rusza w brzuchu a niedawno zaczal
mnei bolec delikatnie brzuch :-( i zac zaczelo sie przewracac i zjadlam sobie
i jest lepiej ale brzuch troszke dalej boli :-( napiszcie mi cos o tym

Dorota123... obys dobrze trafiła z tym ginem. Szkoda, że prywatnie ale najważniejsze dobro maleństwa. Ja straciłam swoje pierwsze dziecko w 9 tc (juto mi sie zaczyna, a tu antybiotyk) w grudniu 2002, a na przełomie września/ października 2003 zaszłam w ciążę z Dawidkiem.Jesli masz taka pracę to od razu na zwolnienie leć.
Kropka nie wiem o co chodzi z tą żólcią. może przedzwoń do gina i się zapytaj. Ja chciałam wam powiedzieć, ze mdłości tracą na sile. nadal muszę często jeść, ale za to lepiej często a mało. W ciąży można mieć cały szereg przeróżnych dolegliwości, ale jesli cokolwiek was niepokoi dzwońcie do swojego gina. Lepiej zadzwonić 10 razy niepotrzebnie, niż jeden raz za późno, prawda?

po poronieniu :( zaszlam w ciaze juz w nastepnym cyklu :)
Moj lekarz w Polsce kazal czekac conajmniej 3 miesiace ale tak jakos wyszlo :) :).
Poprzednio zlapalam grype zoladkowa wiec nie wiem czy to przez co przeszlam to objawy czy owa grypa - ale bylo bardzo ciezko, prawie spalam w lazience :(.
Teraz na razie czuje sie ok, tylko strasznie glodna wciaz jestem :) mam nadzieje ze to dla bobaska (lub bobaskow) :)

Pozdrawiam wszystkie pazdziernikowe i glowy do gory... bliska przyjazn z sedesem przeciez musi sie skonczyc :)

Witajcie dziewczyny!
Ja czuje sie juz calkiem dobrze, tylko zmeczona jestem, i wystarczy ze cos zrobie sapie i serce mi wali jak szalone.
Na szczescie mdlosci ustepuje:tak:
Kropka, ja ok 2 tyg temu mialam tak samao, wymiotowalam tylko zolcia, tyle ze mnie to nie dziwilo bo prawie nic nie jadlam i tak naprawde nie mialam czym wymiotowac.
Pozdrawiam.

Dziękuję Ci Agniesia za pocieszenie :) Mnie się wydaję, że ja wymiotuję żółcią, bo to co zjem jest bardzo szybko trawione i wydalane w inny sposób ;) W środę mam wizytę, więc się wszytskiego dowiem.
A czy Ciebie długo męczyły takie wymioty? I biegunkę też rano miałaś??
Pozdrawiam

Witam Wszystkie Mamy Pazdziernikowe. Moj Termin 7 Pazdziernika.slyszalam Juz Bicie Serduszka Mojego Malenstwa.:-)

Gratuluję Agamir. Witaj wśród nas.
Kształt_zapachu masz sporo do nadrobienia jeśli chodzi o listę październikowych mam

reklama
dziewczyki a mi nic nie jest. nie mam zadnych mdlosci, zadnych wymiotów, nie draznia mnie praktycznie zadne zapachy. zrobilam sie tylko bardziej wyczulona na nie. wyczuje wszystko. nawet co sasiadka robi na obiad i nie musze do tego wychodzic z domu.
ale powiem wam jeszcze ze juz nie mieszcze sie we wszystkich spodniach. przytylam i moj brzus tez juz jest widoczny.

Do góry