reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Dorotko Ty to masz niewesoło z tymi chorobami.

My juz drugi rok prawie w przedszkolu więc poszło dość gładko. Teraz M zawozi ja odbieram o ile sił mi starczy. Na razie nie marudzi, nie płacze więc jest ok. Za to zawsze chce mieć niespodziankę po...

reklama
Cześć kochane! Tęskniłyście :D

Przepraszam, że się nie odzywam ale czasu na nic nie starcza, tyle mam roboty. Dzieciaki zajmują każdą wolną chwilę , a wieczorem brak sił na zrobienie czegokolwiek.
Teraz zaglądam bo choróbsko mnie zmorzyło i razem z Przemkiem zaległam w łóżku. Mi siadły zatoki, a Przemka zapalenie oskrzeli.
Generalnie nic nowego się nie dzieje. Chłopcy super się rozwijają i szybko się uczą. Zrezygnowałam z pomysłu wysłania Przemka wcześniej do przedszkola i siedzi z nianią. W prawdzie bije nas to po kieszeni ale to dla dobra dziecka. Nie jest to Kacper, który wszędzie idzie jak torpeda.
Ot i tyle a teraz idę poczytać co u was.

MARMAciesze sie ze zajzalas i ze u was ze zdrowiem juz lepiej:tak:.
KAKAoliwka jakswoimi czasy chodzilo do rzedszkola to dzienw dzien po przedszkolu zaszwsze cos chciala:-p.

Wiec ja wracam do swiata zywych,powiem wam to co dzialo sie ze mna wczoraj to juz dawno takiego czegos nie przechodzilam.Zazwyczaj jak choruje to glowa mnie boli,czuje ogolne oslabienie,katar i kaszel.Wczoraj dostalam goraczki 38co mialam goraczke ostatnio za dziecka,kilkanascie lat temu,wszystkie miesnie mnie bolaly,nie moznabylo mnie palcem dotknac,ale za to nie kaszle i nie mam kataru, i dzis po lekach czuje sie juz calkiem dobrze
yes2.gif
.

dzis zamierzam wysc z nimi na chwile na dwor bo i samachce sie przewietrzyc,ide jeszcze oko zamknacpoki 2 potworki moje kochane spia hihih

Dorota dzieci niezdrowe a ty się po dworzu wietrzysz?;-) Stasiunio już drugi tydzień w domku siedzi, i strasznie marudny i tęskni za dworkiem

dzis przedszkola dzień 3, okres pierwszej adaptacji mija, ja jutro do pracy i dopiero się zacznie..:baffled::baffled:

a u nas wczoraj na podwórku był wąż, a raczej taki mini wąż, zasadzał się na koty a one go otoczyły i patrzyły jak na zajwisko i zaczepiały. rety, skąd to się tu wzięło:szok:, Luk zaciapał go łopatą, a ja jeszcze dziś na samą myśl się wzdrygam. A jakby ugryzł dzieci, brrrr.....

WANILIA jest bardzo cieplo,oni antybiotykow nie dostaja a ja mam zielone swiatlo od pediatry na specrki jak nie maja goraczki a oni juz od 3 dni bez goraczek wiec kisic w domu sie nie bedziemy.Ja zawsze pytam sie pedaitry jak ze spacerkami,jakbysmy musieli siedziec w domu to bysmy siedzieli.

Hmmm no wiesz ty tez chore dziecko do przedszkola puscilas jakby na to nie patrzec:cool:

Witam na szybciora z biblioteki bo od zeszlego tygodnia mamy awarie neta i tak sobie czekam na naprawiaczy i nie wiem kiedy zechca nam naprawic.
U nas wszystko ok, Lenka chodzi tez do przedszkola raz zostaje bez problemu a czasem sie troche chce poprzytulac i dopiero pozniej zostaje ale generalnie jest zadowolona.
Zaczelismy tez polska szkole w sobote, wszystko fajnie tylko ministerstwo juz nie finansuje matematyki w tym roku i musimy placic 60 eur za caly rok a w przyszlym roku to wogole nie wiadomo wiec d...a z ta polska szkola bedzie chyba....
A u nas mamy przepiekne lato od poczatku wrzesnia, na krotki rekawek i krotkie spodenki, noi na plaze po szkole i nawet dziewczynki sie kapia w morzu:tak:

Pozdrawiam was i mam nadzieje ze nastepnym razem napisze juz z domu :-)

Dorka my też dziś na dworzu bylismy, super słoneczko było :tak:;-):tak:;-), ale teraz już jakieś churzyska się pokazały.
(nie obrażaj się)

My już po przedszkolu, narazie nie mam co narzekać, oby tak dalej.

Ulka najgorsze te awarie :baffled::baffled::baffled::baffled:

WIOLA nie obrazam sie:-DCiesze sie ze Stas dzis zaliczyl sacerek,my tez juz przewietrzeni jestesmy,alanowi sie lepiej sp po tym przewietrzeniu:tak:.Wiola widze ze te nasze mlodsze chlopaki torowniesniki,alan tylkoo 2 miesiace starszy:tak:,Powiecmi ile mniej wiecej twoj stas ma cm teraz i wage bo moj ali ma okolo 90 cm i wazy kolo 15 kg ;-).to taki moj maly wielkolud hi.

ULKA to czekamy na ciebie juz ze swojego kompa :tak:.

No i my po przedszkolu . Nie zapeszam jest REWELACYNIE. ANTOS DAJE SOBIE RADE W 5 LATKACH . MAKSIO JEST ULUBIENCEM WSZYSTKICH I DLATEGO IEGIE DO PAN JAK MU PRZEBIORE KAPUTKI.

JA TEZ CHODZE Z CHŁOPAKAMI NA SPACER JAK NIE MAJA GORACZKI - NIE NA DŁUGO ALE NA 10-15 MINUT WYCHODZIMY CHYBA ZE SA TAK CHORZY ZE TYLKO SPIA I LEZA. POWIETRZE NIKOMU NIE ZASZKODZIŁO

DOROTKA TO TWOJ JEST WIELKOLUD - MAKSIO JEST STARSZY O ROK A MA TERAZ 14,800 I 95 CM I DLA MNIE JEST W SAM RAZ

MARMA DOBRZE ZE JESTES I WSZYSTKO OK

reklama
Dzien doberek:-)
Moja Zocha na szczescie juz do szkoly chodzi...nie bardzo jej sie chce, no ale mus to mus:-D
Ze stasiem problemu nie bylo bo w wakacje normalnie chodzil do przedszkola:tak: tez jest w grupie 5 cio latkow, nie wiem czy to dobrze czy zle, ale jak nic sie nie zmieni to nasze pazdzioszki beda pierwszym rocznikiem ktory za rok bedzie musial juz isc do zerowki:szok:

Bylam u pani psycholog, wizyta trwa okolo 2 godziny,nawet nie wiem kiedy ten czas zlecial. Po wizycie czulam sie taka lekka;-) Mamy zadania, i czas do konca grudnia:tak:Poki co mamy u niego wzmacniac poczucie wartosci, bo ma zaburzone poprzez niemoc wyrazenia siebie slownie (dlatego tez w nocy krzyczy,placze, piszczy bo wychodza wszystkie flustracje z calego dnia). W przedszkolu pani daje mu zadania dnia;-)tak zeby on czul sie wyjatkowy. Zobaczymy co nam z tego wyjdzie, ale czuje sie teraz spokojniejsza:tak: Dorka moj staso nosi ubrania 116 i wazy 17,500 :tak:
Mi koncza sie wakacje...jak pomysle ze znowu czeka mnie nauka to....:eek::baffled::eek::baffled: ale jeszcze tylko rok a potem tylk dwa:-D
Uciekam dobrej nocki :-)

Do góry