reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2008

u nas na szczęście obyło sie 2 tyg temu bez wiercenia. Myślałam, że młody ma dziurkę, ale okazało się, że miałam omamy wzrokowe i skończyło się na fluorowaniu :-D
A wczoraj sobie od serca pogadałam z Maćkiem. Niestety w tym domu tylko ja czytam mu książeczki. Tak to jest jak ojciec czyta jedynie gazety i wykresy w pracy :dry: no i w związku z tym, że jest Lila i ostatnio tata kładzie młodego spać, skończyło się czytanie przed snem. Wczoraj wzięłam Lilę do naszego małżeńskiego łoża, gdzie ostatnio moi panowie sypiają, młodą na cyca, a z młodym czytaliśmy. No i mówię mu, że stęskniłam się za naszymi wspólnymi wieczorami i że je bardzo lubię. On że też. Ja że go kocham itp, a on mi wyznanie walnął, że przeprasza mnie, że był zły na mnie i mnie nie słuchał i już nie będzie :szok: no żesz po prostu tak mnie rozczulił, że się strasznie wyściskaliśmy. Ja też go przeprosiłam, że casem jestem na niego zła i krzyczę i tłumaczyłam, że teraz muszę się Lilą zajmować, a on że to rozumie. Mój synuś kochany :-D ciekawe jak dziś będzie, czy znów okoniem będzie stawał, czy będzie pamiętał co wczoraj obiecał ;-)

A dziś w piątek 13 Hania, Kacper i dwa Maćki kończą 3,5 roku :-p

Ostatnia edycja:
reklama
czesc mamuski
mam malo czasu na czytanie i pisanie u nas malo zmian ..mielismy ospe przez swieta ale minela szybko i w miare bez bolesnie
co do dentysty to nasza najstarsza musi sie wybrac bo mleczak blokuje droge stalemu i trzeba usunac uparty siedzi i nie ma zamiaru wypasc a staly juz sie wysuwa
Gratki dla dzielnuch dzieciaczkow!!!
poza tym pracujemy z mezem po 8h dziennie kazdy wiec wieczorki po22 razem i weekendy
w nast weekend jak pogoda dopisze planujemy wypad do zoo
poza tym odliczamu do Komunii Mateuszka i przylotu rodzicow a na sierpnia planujemy wyjazd do pl na wakacje :)
jutro postaram sie was poczytac i nadrobic zaleglosci :)

kaka dobrze ze wizyta u dentysty udana,Ja mam dzis dentyste z oliwka,pierwszy raz i znajac oliwke to nic nie da sobie zrobic,no ale zobaczymy:tak:.

Weekend szybko minal,W sobote u okulisty bylam,oliwka krople dostala do oczka bo jak ma katar to jej oczko ropieje,a z alanem potwierdzil to co katowice mowia ze trzeba nadal operowac i mam sie do katowic zglosic niezwlocznie.Pozniej u kolezanki bylam,po iej z M i kolezanka i dziecmi w magicznej krainie wyladowalismy
wink2.gif
.
szybkie zakupy i do domu po 18 dotarlismy,kapanie i dzieci przed 20 juz spaly.
Niedziala w domu,obiad tylko ugotowalam wczoraja a tak to sie obijalam
wink2.gif
.M u dzieci byl.I niedziela minela
Wxzoraj Oliwka od tygodnia miala pierwszy dzien bez stanu podgoraczkowego i goraczki,tzn od soboty jest juz poprawa,wiec oby to jej przeszlo .

Milego dnia

Dorotka sama w szoku byłam ze tak gładko poszło. M ją w sumie zabrał żeby oswoiła się z gabinetem. Sam miał mieć robionego zęba. Pani dentystka pokazała jej swój kosmiczny fotel, że sie go podnosi- obniża, ustawia wysokość oparcia. Pokazała wszystkie swoje "zabawki", lustereczka i światełka...młoda zachwycona z fotela zejść nie chciala. A jak jeszcze okazało się, że może sobie wybrać kolorową plomę to już prawdziwy szok. Na dodatek Zębowa Wrożka płaci podwójnie za takiego zęba z kolorowa plombą:-D No to już nie było odwrotu. Ona chce i koniec:-D

Ula już chyba wróciła zwojaży??

Agamir jak tygrysyi przeprowadzka?

Czarna chyba remontuje bo cicho siedzi...wpadnę obejrzeć;-) po wszystkim.

Magda jak sesja?

Madziunia a jak czyżyk?

Trina masz już dorosłegofaceta w domu. Słodko. Jak malutka?

KAKA to super ta wizyta byla:tak:.Ja obawiam sie ze te wszystkie cuda u pani doktor i tak nie podzialaja na oliwke i bedzie lipa.Wogole nie wiem jeszcze czy tam z nia dojade bo jak wiecie mieszkam w czestochowie od kilku miesiecy i pierwszy raz do dentysty ti idziemy i zapisalam sobie adres ale gdzies ta kartke zapodzialam,teraz ani nr tel ani adresu ani nazwiska tej pani doktor nie pamietam,ale jak alan wstanie to bede szukala tej kartki:tak:.

Oli w przedszkolu,ja paczki 2 wciaglam i kawke 2 zaraz sobie zapodam,Alan spi,Mirek w pracy:tak:.Dzien jak codzien czyli troche nudy i rutyna:rofl2:.

KAKA a Ty jak sie czujesz??????? chyba zaraz ruchy poczujesz? lub juz oze czujesz?ja alanka w 15 tygodniu poczulam:tak:

Dorotka samopoczucie tak w miarę. Czasem jeszcze gadam z wielkim uchem. Trochę już mi zgaga doskwiera więc uważam co jem. Mam już ochotę na mięcho ( z Hanką całą ciążę miałam uraz do mięsa) - chociaż może mielone do mnie nie przemawiają, ale kurczaka, schabowe i jakies gulasze mogę jeść. No i niestety słodycze tez już mogę jeść.
Ruchów jako takich chyba jeszcze nie. Coś tam czasem ale nie jestem pewna czy to przypadkiem nie moje jelita hehehehe Po cichu liczę ze lada monent poczuję:-D No i niestety energii mniej. W sobote trochę pochodziłam apotem musiałam siedzec bo brzuch bolał;/

U nas jakis bunt u Hanki. Potrafi wpaśćw mega złość. Ostatnio dała popis u rodziców. To dostałam burę od ojca że to moja wina, ze tak to jest przy bezstresowym wychowaniu, ze powinna takie lańsko dostać że by popamiętała. A ja wiem, ze bicie nic nie daje. Chociaż doszłam do wniosku że chyba za mało od niej wymagam. I stąd jak cos ma zrobić to jest lament. Stąd wprowadziłam, ze jak się rozbiera musi swoje brudne ubranka do kosza wrzucić, talerz po jedzeniu odnieść do kuchni, zabawki na noc posprzątać. A tak robiłam za nią bo szybciej...i potem jak coś chciałam to płacz i zgrzytanie zębami.

Ogladam ddtvn i mówią ze w Chorwacji mamy mają roczny urlop wychowawczy płatny 100%. Fajnie, nie to co u nas...

KAKA to ciesze sie ze w miare dobrze sie czujesz:tak:.A ruchy pewnie tuz tuz;-).A liczysz teraz na chlopca?czy jest ci to obojetne? masz jakies przeczucia?.
Jesli chodzi od wymaganie od dzieci to ja dosc surowa jestem,powiedzialabym az bardzo surowa:rofl2:.Klapsa w dupsko tez czasem zasune bo przy mojej ADHD oliwce to czasem czlowiek nie wyrabia,nie jestem za biciem dzieci ale znam oliwke i taki czasem maluy klaps na nia dziala:tak:.Alan wstal wiec spadam narazie :tak:.

U nas klapsy nie działają. Jak ją strasze, że lańsko zaraz dostanie to mi ospowiada: mamo, dzieci się nie bije. Nie wolno.

no i ma w sumie racje smarkula:-)najwiesza kara zakaz ogladania bajek.,

Do przeczucia. Mój mi zapowiedział ze chłopaka zrobił...zobaczymy.

reklama
hej mamuśki
Ehhh ostatnio jakoś mi nie po drodze na bb:))) jakoś tak mi szkoda czasu na kompa jak juz to wpaam tylko na allegro tak jak teraz:-D:-D:-D
Jak Karolka pisze Ja już się remontuje i coraz więcej widać postępy i może do majówki się wyrobie:-D:-D v(robię sama) maluszki chodza po przerwie do przedszkola (przeziębienie) ale już dziś zostałam poinformowana że panuje Ospa i szkarlatyna więc psychicznie sie nastawiam na zakażenie ehhh
obiecuje wpadać częsciej:tak:
Kaka mmm ciekawe czy przeczucie się sprawdzi:-p:-p

Dorotka
a od czego mała tak gorączkowała??? a co Alanek ma z oczkami?

Minisia a jak tam wasze sprawy???

Do góry