reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

witam wtorkowo:tak:My z alankiem juz ubrani,oliwka jeszcze spi a o 8.15 wychodzimy do przedszkola:-D.Wczoraj oliwka byla bardzo grzeczna u dentysty ale lekarka sama wczoraj zrobila tylko taka wizyte oswajajaca sie i nastepna wizyta za miesiac i wtedy postara sie jej cos tam zrobic bo ma na 3 zabkach pruchnice:crazy:.Oliwka ladnie zabki pokazala,posiedziala na fotelu,pani tam jej rozne rzeczy pokazywala,psikla jej woda na zabki i tyle,zobaczymy za miesiac :tak:.

CZARNA podziwiam ze ty sama remoncik robisz,pochwal sie pozniej fotkami.A jesli chodzi o temp oliwki to lekarz tez nie wie dlaczego ta goraczka.Najpierw od tygodnia chodzila z katarem pozniej od niedzieli wielkanocnej goraczka przez tydzien dokladnie,katar ma i kaszel tez ale 2 razy w ciagu tygodnia bylam nia u lek,i osluchowo ok,gardlo tylko lekko czerwone i nie wiadomo skad ta temp.Dzis odbieram oliwki wyniki moczu i moze cos sie dowiem,choc oliwka juz dziz 3 dzien bez temp.:-D
A
ALANEK urodzil sie z zezem rozbieznym i mial juz 1 operacje na prawe oczko ale nadal zezuje prawym i lewym rowniez,bylam sie skontrolowac do innego lekarza czy aby napewno sa potrzebne kolejne operacje na oczka ale niestety potwierdzil ze operacje niezwlocznie trzeba zrobic.Alan ma niestety zeza ktorego nie da sie okularami naprawic i sam tez nie minie

reklama
Czarna ja tam swojemu chłopu nie wierzę tak do końca. Ponieważ seksik był w owu i po owu więc nibyszansa jakas na chłopaka większa jest. Robiłam sobie test z sody i igłą i niby tez chłopiec wyszedł. Więc myślę o chłopcu ale się wcale nie zdziwię jak dziewucha będzie:-D
Mój ojciec ostatnio mnie nakłaniał na zupę; bo Andrzejek jest głodny... tez by wnuka chciał.

kaka ja zaszlam z alankiem w sama owulacje i co jest dorodny mezczyzna:-D,

Z moczu nic specjalnego nie wynika,tyle ze widac ze ma jakas infekcje itp,jutro z wynikami do lekarza pojde bo dzis juz mi nie po drodze,Oliwka w przedszkolu,my z alankiem po sniadaniu,lece jakis obiad zrobic ;-)

Witam drogie Panie :D

U nas w sumie ciągle to samo. Krzątam się pomiędzy domem i opieką nad dziećmi a terapią z dzieciakami. Szukam nowych perspektyw pracy. Myślę o otwarciu świetlicy terapeutycznej dla dzieci, jestem nawet już po wstępnych rozmowach z burmistrzem, w weekend zabieram się za organizację gabinetu i myślę o otwarciu jeszcze jednego w gabinetu w miejscowości niedaleko mnie a z dużymi perspektywami ( sypialnia Wrocławia).
Za nami roczek Przemcia. W prawdzie do chodzenia u nas jeszcze daleko ale za jedną rączkę już chodzi i stwierdził że samodzielne stanie nie grozi śmiercią ;P I na roczku wyszedł numer stulecia. Obydwoje chrzestni Przemka spodziewają się dziecka i termin mają na 11 listopada :D A wszyscy się ze mnie śmiali, jak im mówiłam, że widziałam dwa bociany przelatujące koło mojego okna ;P

Kaka to mam trzymać kciuki za chłopca czy nie?
Czarna a fotki przed i po? Podziwiam cię za chęci i samozaparcie :D
Dorotka oj ty to miałaś dziewczyno przejścia. Ja też miałam zeza i nosiłam od 7 miesiąca życia okulary. Okulary zostały do dziś ale zez zniknął. Przez to teraz mam obsesje i co chwile latam z chłopcami do okulisty czy przypadkiem nie zezują ;P:D

A wiem o czym chciałam wam jeszcze napisać. Od dłuższego czasu nie podobało mi się to jak Kacper chodził. W zeszłym roku byłam z nim u ortopedy dziecięcego i stwierdził, że stopa się jeszcze rozwija i na razie dać mu spokój. W piątek były u nas bezpłatne konsultacje ortopedy dziecięcego, wiec wybrałam się z Kacprem. Okazało się, że Kacper rośnie skokowo. Długo, długo nic i bardzo gwałtowny, duży skok i również to dotyczy jego stóp. ( aktualnie ma rozmiar 27/28) Więzadła w kostce nie wytrzymały obciążenia i ma skręcone stopy w kostkach. Musiałam kupić specjalnie buty ortopedyczne ze specjalnymi wkładkami , które ma nosić 8 godzin dziennie. Nie powiem, że wywaliłam na to jedyne 300zł. No i co się okazuje. Aktualne trendy z tym aby dzieci chodziły w zapiętkach przed kostkę powodują, że stopa się wykręca. Wcześniejsze roczniki nie mają problemów z nogami bo nosiły buty za kostki. Coraz więcej dzieci potrzebuje butów korekcyjnych. Ja zawsze dbałam o to aby Kacper miał jak najlepsze buty i kupowałam zawsze najlepszej jakości a i to nas nie uchroniło od problemów z nogami. Niestety już w zeszłym roku nie mogłam dostać na niego butów z wysokim zapiętkiem, bo w tej rozmiarówce już nie robią, no i staw sobie sam nie poradził.

Witam się po urlopie, było cudnie, do Polski jechaliśmy przez sam Paryż koło wieży Eifla (piękna), w Polsce bardzo intensywnie, Lenka teraz tak naprawdę poznała całą prawie rodzinę bo teraz będzie już ich pamiętać, potem jeszcze u mojej siostry i tam też kuzynki i ich dzieci, w drodze powrotnej jeszcze zajechaliśmy do Niemiec do siostrzenicy i tam też dwójka maluchów.
W sumie to ta nasza rodzina jest strasznie duża:tak:
Dzieciaki bardzo zadowolone i Karolina stwierdziła nawet, że za następne 4 lata może znów samochodem pojechać:-)

No a teraz już rozpakowani, pranie zrobione się suszy noi czas wracać do pracy, M już od wczoraj a ja dzisiaj zaczynam:tak:

Czesc Dziewczyny serdecznie witam i pozdrawiam

KAKA - masz 50% na chłopca. Ja mam swoje przeczucia zobaczymy czy sie sprawdzą. Co do przeprowadzki to jestesmy w trakcie. Ja niestety sama na placu boju , mąz znowu na wyjezdzie poza Polska.

MALAULAK - super ze wyjazd się udała . Teraz czas powrócic do normalności.

CZARNA- zdolniacha jestes . Prosze o zdjęcia.

MARMA- to samo miał antos ale wyłapali wczesniej i buty oraz pływanie i gimnastyka duzo dała. Juz z Maksem tego błedu nie zrobiłam nawet kapcie ma wysokie.

DOROTKA - co do temperatury to moze zrob ASO. Antos tez miał tylko gorączko i czerwone gardło no i wezły bardzo powiekszone i wyszło ze paciorkowiec.

A u nas koszmarów ciąg dalszy ANTOS Załapał paciorkowca i dostaje penceline jak na razie węzły chłonne wielkie jak jajka. Zrobił sie chudy jak pajak wazy 14, 5 kg przy 108 cm. Maks całe 4 dni do złobnka zobaczymy czy dotrwa do 7 dni bez choroby.

Czas leci okropnie szybko nie mam czasu na odpoczynek a tak bym chciała jeden dzien z ksiazka i cały dzien w łozkuuuuuuuuuuuuuuuu.

Miłego popołudnia .

No to urlopik Ulu udany;-)

CO do przeczuc...Hanka obstawia siostrzyczkę:-D

Z tymi chorobami faktycznie jakis koszmar...

hello to znów ja:)))

Dorotka a teraj juz wszystko wiem mam nadzieje że kolejna operacja będzie ostatnia :tak::tak:

Kaka a ja też mam jakieś takie przeczucia że będzie chłopak nie wiem dlaczego;-) ooo i widzę imię wybrane Andriu:cool2::cool2:

Marma wow jakie plany szacun:tak::tak: a co do małego i jego nóżek to może jakieś cwiczenia by pomogły???

Agamir jaka przeprowadzka????????????????????
normalnie czekam na twój post z info ze wkońcu maluszki radzą sobie i juz nie chorują. Masakra

Ulenka eeee ale do Piły nie dojechałaś:confused2:

dziś wybraliśmy już wzór piaskowca mmmmm normalnie sama nie wierze ze nareszcie realizuje swoje plany ehhh tylko nie wiem czy kasy na korytarz i kuchnie starczy buuuuu

Ula super wakacje :D No ja też bym się poświęciła dla takich widoków :D

Czarna gimnastyka oczywiście też. Nie napisałam o niej bo wydawało mi się to oczywiste :p A fotki koniecznie!

Kaka ja też mam swoje przypuszczenia. Zobaczymy czy się sprawdzą :p

reklama
Marma a moze trampki...chyba są za kostkę. Chyba ze nie o takie coś Ci chodzi.

Czarna to widzę ze po całosci jedziesz. Troche zazdroszczę. Muszę mojego gniesc o malowanko;-)

Do góry