reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Ppatqa ja dopiero przyczailam ze Kamilek ma braciszka :tak:Super gratuluje:tak:I jak ci poszlo odzwyczajanie od piersi?
Ja jeszcze karmie a Alanek ma 15 misiecy,moze dla kogos to smieszne ale jeszcze poki co karmie i narazie nie bede przestawala,tylko juz pomalu mysle jak to bedzie bo Alan to cycol straszny:rofl2:.
CZARNA zdrowka dla Samiego.Moi tez jakos podupadli teraz na zdrowiu.

Oliw bez goraczki wiec jest w przedszkolu,alan straszna noc bo kataru dostal ale jak narazie to tylko katar:tak:.W piecu napalilam bo zimno sie jakos zrobilo:confused2:,chalupe ogarnelam bo za kilka minut ma przyjsc kolezanka na kawke :tak:.Po 15 jade po Oliwke i dzien jak co dzien:-pMilego dnia laski

reklama
Witajcie.

Czarna takiej to dobrze, chociaż i u nas remoncik pewnie jakis będzie aleto w wakacje. Sciany już się proszą o odmalowanie. I jakies mebelki dla dzieciaczkow.

Młoda juz drugi tydzien lata ni to z katarem ni to nie...czasem coś poleci z nosa ale rzadko. Póki co z ospą cisza- odpukać.

No to zaczynam 4 miesiac;-) Z Hanką już nosiłam jakies bluzki ciążowe a teraz jakoś mi nie spieszno heheheh. Choć spodnie coraz bardziej opięte. Wyglądam jakbym się spasła przez zimę. W planach mam zakupienie spodnie i spódnicę na allegro. Wstępnie upatrzone i ceny bardzo fajne 35-50 zł.

Pogoda dzis taka, że nic się nie chce. Większośc dnia pod kocykiem:zawstydzona/y:

wanilia już zboże i oasza stoja wysoko, a mam pytanko chyba do twojgo M, zasadzamy nową łąke i musimy wapno sypnąć, kiedy to najlepiej zrobić przed przeoranie, przed zasianiem trawy czy po???????

wanilia już zboże i oasza stoja wysoko, a mam pytanko chyba do twojgo M, zasadzamy nową łąke i musimy wapno sypnąć, kiedy to najlepiej zrobić przed przeoranie, przed zasianiem trawy czy po???????trina siper ze rosnie zaraz sie unormujze, choć ja długo na to czekałam i młody tezż cycol był z czujnikiem mamyblon dorotka witajcieJa dziś odpoczywam popoludniu, do jutra niemoge nic robic i mam opatrunek na łapce, wiec korzystam, jestem po super dawce przeciwolowych i chyba przecholowałam, bo troche otumaniona się czuje. Mały szaleje, zaczyan stac sam bez trzymanki, a na czworaka to dosłownie biega i grandzi, na utelce spi mi lepiej, o tylko z 4-5 pobudek w ciągu nocy, jedna na mleko, a reszta na herbarke, bo jak mleko ciągnął to w dzień mi potem nic jeść nie chciał.

hej laski .My juz od po 6 na nogach tzn oli i ja a alan niedawno wstal.Oboje osluchowo czysci tylko ten katar i troche kaszla.Dostaja leki wiec mam nadzieje ze bedzie ok:tak:.Na 11 mam psychologa z Oliwka wiec oli dzis do przedszkola nie pojdzie bo sie nie oplaca,M w pracy,ja ide w piecu zapalic i jakies sniadanie alanowi zapodac bo z oliwka juz jadlysmy.
Planuje na kawke do kolezanki skoczyc na chwilke.

Hello!
U nas M znów zaraził Maćka :wściekła/y: Lazi ta cholera z bólem gardła od miesiąca, ale do lekarza nie pójdzie. I już drugi raz sprzedał młodemu w ciągu tego miesiąca wirusa :wściekła/y: Maciek u babci siedzi, już mi tak głupio przed nią... cały czas ją obarczamy opieką....
W sobotę byliśmy z Maćkiem u dentysty. Dwa razy widziałam czarną plamke na jego dolnej piątce, więc w te pedy umówiłam nas, z ogromnym poczuciem winy, bo lakowaliśmy czy tam fluorowalismy mu zabki rok temu, mieliśmy powtórzyć po pół roku, ale przeprowadzka itp i jakoś tak przegapiliśmy. no więc okazało się, że ząbki zdrowe, a mi sie przewidziało :cool2: zatem tylko fluoryzacja i oczyszczenie. Jestem taka zadowolona, bo sama mając problemy z uzębieniem, strasznie się nad nimi u Maćka trzęsę :zawstydzona/y:
W piątek małej zaczęło oczko ropieć, poza tym znów jjej się zrobił pęcherzyk, tam gdzie pampers obcierał na nóżce, tym razem podszedł ropką. No i wieczorem popędziłam z nią do lekarza. Dostaliśmy antybiotyk do oka i na nóżkę, z przykazaniem, ze jak po 2 razach się nie poprawi ta nóżka, to do szpitala mamy iść, bo może ogólne zakażenie być. Na szczęście zeszło wszystko i oczko tez lepiej wygląda.
Wczoraj młoda miała szczepienie. Marudna później była bardzo. Ona nie jest płaczką, a wczoraj taka wkurzona była, tak się żaliła. Nocka też do d... co 2-1,5 cyc. Na szczęście pobudka tylko o 3 i 7, a reszta na śpiocha.
No i staram się od dłuższego czasu przekonać Lilę do smoka :zawstydzona/y: wyrodna i wygodna matka ze mnie, ale jakoś nie mam pomysłu na wciśnięcie młodej w jakikolwiek harmonogram dnia. Teraz jest pełna wolnoamerykanka, co mnie do szału doprowadza. Od soboty mamy postęp, bo po raz pierwszy zassała. Nawet zasnęła ze smokiem, zamiast cycem w paszczy. Nie jest to jednak jak jazda na rowerze i młoda zapomina jak się do smoka zabierać i ma odruch wymiotny. Nie ma tak, że od razu chwyci. Czasem po paru próbach jej sie uda czasem nie. Nie naciskam. Smokiem częstuję tylko jak wisi na cycu i czuję, że tylko ciumka a nie je. I tak jestem szczęśliwa, ze cokolwiek załapała.

Kaka - trzymam kciuki za badanko
Czarna - my też przed powrotem musimy remoncik trzasnąć i młodej jakiś kąt przygotować. Chyba oddamy dzieciakom pokoje, a sami się ze spaniem do salonu przeniesiemy :dry: oj przydałoby się większe mieszkanko, a najlepiej domek :-p
Dorotka - daj znać co psycholog powiedział.
Pati - dbaj o siebie!!!
Agamir - a gdzie się przenosicie? no i co z pracą?

Ostatnia edycja:
Trini mój Stasio był mega cyckowy, straszne było odstawienie od piersi, żeby mu żółtaczka zeszła żadnego smoka z butelki nie chciał zassać, ja ryczała, on jeszcze głośniej, w końcu m pojechał do apteki wykupił wszystkie rodzaje butelk i smoczków i załapał zwykły gumowy, tak samo było ze smoczkiem 5 rodzajów mieliśmy i dopiero gumiak mu zasmakował, a ja się uparłam na aventa :baffled:.dopiero jak się przywyczaił do tych smoczków gumowych zmieniłam na aventa, powoli, dasz radę,mój Staś się dławił smoczkiem i wypluwał, ale jakoś dał się przekonać i Lilka załapie, ale może pozmieniaj kstałt, smak czy co....

U nas nic ciekawego, wiec nawet nie marudzę ;-);-)

Pati ja nie mam pojęcia, a meżula całe dnie w domu nie ma i wieczory wiec nie mam jak zapytać :cool::cool: sorki

TRINI ja wlasnie tez sie musze przejsc z oliwka do dentysty bo na dolnych zabkach z lewej strony widze zabarwienie.Dzis dzwonilam nawet do stomatologa ale wszystko prywatnie:-(.Ja tu w czestochowie jeszcze nie obeznana jestem we wszystkim wiec dalej szukam na kase chorych;-).Moj Alanek jak byl w inkubatorze i jeszcze mnie nie znal-tylko przez szybke to doil smoczka ale jak poznal mamuske:-Dto smoczek juz nie byl potrzebny.Wczesniej mi to jego wieczne cycolenie nie przeszkadzalo ale teraz to Alan czasem przesadza z ta iloscia cyca i teraz czasem mam ochote mu dac smoczka ale mysle ze alan za stary na nauke smoczka:rofl2:.A moze jej go nie dawaj??choc wiem ze robisz to dla wygody:tak:i rozumiem to,wiec ja 3 mam kciuki aby malutka szybko smoka zalapala:tak:.

KAKA uwazaj na siebie kochana i nie przemeczaj sie i zdrowka i 3 mam juz kciuki za jutrzejsze USG o ktorej je masz????? bo wiesz caly dzien zacisnietych dloni nie dam rady jutro trzymac hehehe.

U mnie tez nic ciekawego,nudy tzn rutyna:sorry::rofl2:.

Pani psycholog powiedziala to co ja wiem ze Oliwka rozwija sie znakomicie:tak:,ona zaproponowala mi 13 kwietnia spotkanie bez dzieci aby pogadac o trudnosciach w wychowywaniu Oliwki itp ,wiec skorzystam i pojde ale wezme alanka bo nie mam gdzie go zostawic a pozatym on z nimi nie zostanie,no moze z tata na godzinke ale wtedy Mirek bedzie w pracy.

Wczoraj to myslalam ze wyjde z siebie ,takie dzieci moje byly niedobre,pol godziny na placu zabaw bylam z nimi bo fajnie cieplo bylo wczoraj:tak:,dzis tez nawet fajna pogoda:tak:.Wieczorem zostawilam Mirka z nimi a ja sama poszlam na wieczorny godzinny spacerek,podladowalam baterie i cieszylam sie chwila ciszy i spokoju,hmmm delektowalam sie odglosami ruchliwej ulicy heheheh.No ale godzinka pomogla ze i cierliwosci wiecej mialam i M skorzystal wieczorem:-p:-p:-p :-D.

Dzis Oli w przedszkolu,ja z alankiem zakupy zrobilam,alan spi,kawka wypita ,sniadanie zjedzone ide zupe wstawic zanim sie alan obudzi a pozniej biore sie szafy itp.Po 15 jade po oliwke moze jakis spacerek z nimi zalicze,M bedzie kolo 20 bo po pracy jedzie do dzieci swoich:tak:

reklama
Dorotka zazdroszcze pięknej pogody. U mnie szaro i mży:zawstydzona/y:

M mi kupił w aptece tantum verde do psikania i syrop *spam*. Po tantum verde lece zaraz z wielkim uchem na pogawędkę. Łeb mnie jeszcze boli. Pewnie przez pogodę.

Chyba dziś z łóżka nie wyjdę...

Do góry