reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

to juz nasz drugi kryzys tak powazny ..poprostu nie wiem co robic bo mamy dzieci dom..i sa naprawde mile chwile ale gdzies tam w glebi jest inaczej ..ja mam marzenie cele on nie ma jemu starcza glupia praca ktora mimo ze dobrze platna wolaja go 2-3 razy w tyg czesto odwoluja z jakichs powodow ..dawno powinien szukac czegos dodatkowego a nie czekac na cud,,nie po to tu jestem zebyc zyla jak w pl...albo sie wezmie w garsc albo dowidzenia biedowac moge sama ... a jak sie ma faceta to niestety wymaga sie aby ten dom utrzymal!!

jak facet moze spac spokojnie kiedy w swieta mieli 3 tyg wolnego on jako nowy nie mial urlopu i 2 tyg byl bez wyplaty jak moze taki czlowiek spac spokojnie!!!!!! ja tego zniesc nie moge!!!!

reklama
MINISIA WIERZE CI tez bym nie wytrzymała aby tak było . wiesz najlepiej jak jest pełna rodzina ale nie moze byc tak aby on olewał cała reszte macie dzieci potrzeby z kazdym rokiem sa coraz wieksze a nie mniejsze . musisz powaznie porozmawiac i to nie maja byz zrywy do pracy ale cały czas ty prz trojsce dzieci wcale nie powinnas pracowac ogarniecie domu pranie sprztanie gotowanie jest co robic

Dziekuje dziewczynki za zyczenia:-)
Ja mam zepsuty laptop, korzystam z dobroci jacka:-Di jak wraca z prac to biore jego laptopa i cos dzialam do szkoly, bo wszystkie zagadnienia mam na swoim wiec musze duzo od poczatku robic, kilka na szczescie kolezanki mi przeslaly. Czarna nie jestem kujonem, wlasnie zaliczylam pierwsza 3...jacek sie smial bo taka zla bylam, kulam jak szalona wszystko babie napisalam a ta mi 3 dala...
Za tydzien w weekend mam 4 egzaminy, nauki duzo a mnie ogarnela totalna niemoc...tylko bym spala....

Czarna wiesz, panie powinny pomoc , przyjsc zabrac dziecko, ale wydaje mi sie ze to tez zalezy od tego ile jaka pani pracuje w tym zawodzie i czy pracuje w przedszkolu bo musi czy chce...Stasiu co rano w domu mowi ze nie chce isc, ze chce byc z mama w domu ale to wynika z tego ze pracuje tylko na popoludnie
(co mnie dobija) i malo on mnie ma i ja jego;-)Ale jak tylko wchodzimy do przedszkola, rozbiera sie, przychodzi pani po niego i nie ma problemu:tak:Ale dobrze ze zwrocilas pani uwage, duzo rodzicow nic nie mowi, i panie mysla ze jest OK.
Karolka ty tu nie sciamniaj z ta praca bo plan firmy juz jest:-D Od jutra zaczynam naganianie klientow:-D Ja ci mowie ze w koncu dobrze bedzie:-)

Trina ale superasnie wygladasz!!
Ja wam powiem ze ostatnio myslalam ze w ciazy jestem i...jakos sie nawet cieszylismy. Nie jest to dobry czas ale jak to jacek powiedzial nigdy by nie byl;-)Okazal sie falszywy alarm i chyba nawet przykro mi sie troszke zrobilo:cool2:

Minisia....dla mnie wogole nie powinnas wtajemniczac rodzicow w problemy.
Musisz chyba najpierw sama wiedziec dokladnie co czujesz i czego chcesz. No niestety teraz ciezkie czasy sa wszedzie, zadko kiedy jest tak ze wystarczy ze facet pracuje, i udaje mu sie utrzymac caly dom tym bardziej jak sa dzieci ( u was 3 to nie malo) Nie napisze co masz zrobic, napisze co ja bym zrobila. Poprosilabym meza aby napisal jakie sa jego marzenia,cele i jak chcialby zeby wygladalo jego zycie np za rok (faceci naprawde nie mowie nam takich rzeczy-taka ich natura) To samo ja bym zrobila, potem on przeczytalby moje, ja jego. A na koniec powiedzialabym, ze skoro on malo pracuje to mozemy umowic sie na zamiane, ja ide do pracy on zajmuje sie domem i juz. I tutaj pewnie albo by jego meska ambicja sie odezwala ze jak to kobieta na mnie bedzie pracowac i wezmie sie do roboty albo odpusci i to ty bedziesz musiala zarobic kase ( co oczywiscie sie zdarza ze kobieta utrzymuje dom) i o ile sprawdzal by sie w domu bylo by jak najbardziej OK. Ja na szczescie nie mam jako tako takiego samego problemu. Jacek pracuje, dorabia ale niestety nie zarabia teraz za dobrze...ale co tam radzimy sobie, luksusow nie ma ale z glodu nie umieramy;-) I nie podejmuj pod wplywem emocji zadnych decyzji, ja wiem ze to trudne ale potem zazwyczaj ich sie zaluje. Najlepiej ochlonac najpierw i na zimno pomyslec. W kazdym badz razie trzymam kciuki i co nie zrobisz wierze ze zrobisz dobrze i dla siebie i dla dzieci!!

A teraz sobie ide zapalic bo ja przeciwienstwie do Mani nie moge sie oduczyc palic...choc bardzo bym chciala;-)

dobra dziewczynki dziekuje za wpsarcie i pomoc naprawde lezej jak mozna sie wygadac ..w domu cisza narazie
chyba zrobie jak Magda lazesz moze jest dla nas jakas szansa..

Jak stosowaliście vibulcol u maluszków, chodzi mi o Damianka, czy moge raz dziennie cały czy pół czopka??? - Ząbkowanie

Pati mozesz cały:tak::tak::tak:

Minisia no niestety nikt za ciebie tej decyzji nie podejmie ale wiesz gdzie mozesz sie wyzalic;-)

Magdasf kochaniutka Ty moja naprawdę wystarczy chcieć a jak chcesz to juz jestes na wygranej. Poczytaj tą ksiazke co ja. Ja podchodziłam bardzoooo sceptycznie do niej i całej tej metody a paliłam ponad 20 fajek dziennie!!!!

czarna dzięki,
minisia
ciężka decyzja, usiądcie porozmawiajcie na spokojnie
magda ja i tak wiem ze jesteś kujon,więc mi tu nie ściemniaj
martynka zdrówka i oby mała sie uchowała, a mój tylko cyc a reszta bleeeee
agamir a to biedaczek

dziś cały dzień mam jazdy, nocką też były pobudki co pół godziny, co godzine, dostał czopek i czekamy, przysnął, obudził się była jazda i znowu przysnął, w sumie cały dzień na rękach, a ja gips miałam może z godzinkę:no:, na dodatek wieje jakby chciało głowę urwać, wiec spacerek odpada. Górna jedynka idzie, dziąsło ma całe czerwone i spuchnięte, dentinox i gryzaki z lodówki dzis mało dały, oby szybko sie przebiła. Z Kamilem byliśmy u krawcowej- sąsiadki zmniejszyć troche srtój na bal- będzie przebrany za krokodyla- choć on twierdzi ze "dinozaula", strój po kuzynach, więc nie musze kombinować i nawet w temat troche pasuje, bo mają bezludną wyspe, ale jak młody zoaczył ze bierze szpilki do reki to w sekunde się rozebrał i narobił takiego rabanu:szok:.

U nas jeśli nie poleci na dywan, pani przychodzi i bierze za rączke, lub na ręce, zresztą moj to taki przytulasek i zawsze też ją rana wytuli.U nas zaprowadza się do sali rano.

Zdjęcia na zdjęciowym

Kurcze, ale choróbska straszne opisujecie. Pierwsze słyszę o tej Bostońskiej... Rety:szok:
Agamir nie wiem czy pisałaś, kiedyś się tam pytałam. Słyszałaś o odczulaniu dzieci szczepieniami? Nie jestem pewna od którego roku można, ale im człowiek starszy tym mniejsza skuteczność. Bidne te Twoje tygrysy. Dobrze, że mamę mają kochaną:tak:
Czarna no ciekawa jestem czy coś dotarło. U nas tez witają i zabierają za rączkę do dzieci.
Kaka tfu, tfu! żaden pech. Może to tylko nie dla Ciebie. Trzymam kciuki, będzie dobrze..
Minisia..... nie wiem co Ci napisać. Dziewczyny już pisały mniej więcej to samo, co myślę. Ale żeby trzymać to z daleka od rodziców, to popieram. A może poszukaj dla siebie pracy na cały etat, a jak znajdziesz, powiedz, że masz robotę, i że teraz on się zajmuje dziećmi, a Ty idziesz pracować... Myślę, że nawet gdybyś tak wsiąkła w pracę na tydzień, a potem wymówiła (na wyspach łatwiej tak zrobić), to wstrząsnęło by to nim porządnie.
Trzymaj się kochana i daj sobie czas, bo co nagle, to po diable. A kryzysy każdego czekają... :dry:

Okna wymienione. Dziś powinno być cieplej:-)

reklama
KAROLCIU
W dniu twoich 30 urodzin Życzę Ci...
Zabaw szalonych,
Przygód wspaniałych,
Snów kolorowych,
Przyjaciół doskonałych,
Góry słodkości,
Samych radości,
Dnia wesołego,
Baw się na całego!

Do góry