reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2008

Stuk puk wtorkową kawusią
Piję kawkę i czuje jak mi oczęta uciekają jakoś nie mogę dospać moich wczasów, co wieczór obiecuje sobie że zasiądę do zdjęć ale padam nie wiadomo kiedy:szok::szok: aż się mój maż ze mnie śmieje bo to do mnie nie podobne:no::no::no: chyba jakieś witaminy musze sobie zapodać. Koleżanki z sąsiedztwa życzyły mi pamiątki nie będę mówić jakiej!!!! i mam nadzieje ze mnie moja psiapsiólka nie zawiodła:confused:

Czarna smiejemy sie z Jackiem, ze tesciowa woli zaplacic za prywatne przedszkole niz siedziec z nim w domu:-D:-D:-D:-D:-D Wiec zapisala go i powiedziala ze bede fundowala wnuczkowi;-)
ależ ci dobrze!!!! i powiedzenie się sprawdza co drugi "..." ma szczęście:-p:cool2::cool2:
Ja tylko egoistycznie . mam ciezki okres. anula chora, macius w czwartek szczesliwy w przedszkolu a od piatku płacz. dzis mnie błagał zebym go zabrala do domku. nie radze z tym sobie :-(
Asiu nie wiem co ci poradzić może dużo cierpliwości i uświadomienia sobie że tam mu się krzywda nie dzieje a Ty to robisz dla jego dobra i rozwoju. Może wprowadz jakieś nagrody drobne za pójście do przedszkola? a dla Anulki zdrówka
a my w domku w komplecie, tzn młody nie poszedł do przedszkola, bo w niedziele dostaliśmy goraczki i przeziębienia, tzn ja i młody; dzis już lepiej. Nie wiem jak ze szczepieniem, bo jutro ma mieć Damian i nie wiem czy w tej sytuacji nie odpuścić
ehhhh oby choróbsko szybko mineło:tak::tak:

Agamir widzę że tak samo witamy dzionek tzn o tej samej h;-) a chłopaki z czasem się przyzwyczają ale ja nie wiem czy by moje serducho to
wytrzymało:no::no:

Wiola powodzenia z nianią!!! BMI zazdraszczam:dry:

reklama
Agamir, Czarna - ja o tej samej porze zaczynam dzień co Wy :sorry:

No i mam mega dylemat... przedszkole..planowałam Szymka wysłać do przedszkola od stycznia.... niania teraz jest z Szymkiem, potem ja wrócę do pracy, Szymek o przedszkola, a niania zostanie z Adasiem... no ale okazuje się, że jak Szymek od października na 100% może mieć miejsce w 1 z 3 przedszkoli do których chciałabym, żeby chodził, tak w styczniu tylko jeżeli zwolnią się jakieś miejsca... pare tych przedszkoli jest u nas, więc szansa jakas jest,ale różnie może być...z drugiej strony żal mi tracić nianię, bo Szymek bardzo ją lubi, chciałabym, żeby była z Adasiem, a pare wolnych miesięcy nie wchodzi w grę... ehhh....dylematy, dylematy, dylematy ... ... ...

Hej hej hello:-) U nas przedszkola dzien drugi juz z przygodami:tak: Zostal dopiero przy drugim pdejsciu, za pierwszym razem byl mega placz wiec zabralam go do domu, a potem Zocha szla do szkoly wiec doszedl do wniosku ze tez idzie;-) Zobaczymy ile dzis wytrzyma.

Agamir ciutke sie z toba nie zgodze, kazde dziecko musi dorosnac do przedszkola, jesli placz jest tylko na pozegnanie to ok, pozniej dziecko ladnie sie bawi, ale nie widze wogole sensu w zostawianiu dziecka placzacego wiekszosc czasu w przedszkolu, wiecej zrobi sie jemu zlego niz dobrego, i w tym momencie moze sie nawet cofnac w rozwoju niz sie rozwijac, a w przyszlosci moga byc tego skutki (np. niechcec do nauki).
U nas zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie, jak maly nie bedzie chcial chodzic to zaczekamy, z Zocha mialam to samo rok przerwy i nie to samo dziecko w przedszkolu:tak:Dziecko ma sie czuc przede wszystkim bezpiecznie,dobrze.
Wiadomo ze mamy takie a nie inne czasu i teraz trzeba pracowac, ale jak ktos moze zostac z dzieckiem to nie naciskalabym na pobyt go w placowce.

Aniaa mozesz sprobowac z przedszkolem:tak:A noz sie malemu spodoba i bedzie z checia chodzil:tak: Albo plac miesiecznie za przedszkole a wyslesz go dopiero w styczniu, czesto tak rodzice robia:tak:Co do Zakopanego, to wiesz ja bym sie nie zdecydowala bo chyba za wygodna jestem:-D:-DMale dziecko, drugie ciutke starsze, znajomi..i gdzie sie tu wyspac:-D

Czarna wypraszam sobie:cool2:Nie odemnie wyszla taka propozycja, nas niestac na taki prywatny luksus:cool2:

ja egoistycznie, młody juz dobrze i jest z babcią na dworze, ale za to mały zasmarkany i siedze z nim w domu, jutro kamil do przedszkola i zobaczymy jak bedzie, jak narazie chce zanieść pani szyszke ;-)- ale wiem że i tak rano będzie ryk

Cześć
Ja dziś samolubnie. Młody z przedszkola przyniósł katar i podzielił się ze mną. Ledwo żyję.
A i mam pierwsze zakupy za sobą. Byłam przedwczoraj w Tesco i jak zobaczyłam pajacyki i bodziaki, to coś we mnie pękło i kupiłam. Akurat w przecenie były a i kolorek biały neutralny.

Czesc i miłego dzionka.

Magdas to nie tak płacz u 3-latków jest oznaką, ze nie zgadzjąsie na zmiany a nie . Boli mni i cierpie jak dzieco płacze ale skoro psycholog dziecieciecy mówi, ze dziecko jest gotowe na przedszkole to wie. Antos płacze przez pierwsze 2-3 minuty choc wczoraj nie płakał wcale. A co do 4-latków to niestety płaczą bardziej. Antek chodzi 4 dni i juz pierwsze poztywne efekty siadł sam do stołu nie zjadł ale siadł co przed przedszkole było niemozliwe zeby siadł ze wszystkimi do stołu jak cos na stole lezało. A co do nauki to nie ma reguły moj brat chodził z niechecia do przedszkola bo był zły ze rodzice posłałi go jako 5- latka a i tak był uczniem wzorowym . Chęc do nauki zalezy od tego czy zaszczepisz w dziecku chec poznawania czegos nowego.

Z Mkasiem już lepiej został sam nie widząc bliskich i płakał tylko chwile.

Trini zdrówka dla Cibie Jak Macius w nowym miejscu? U Was tez cuda z opłatami, papierkami.? Kupowałas książke dla 3-latków do nauki?

Agamir chodzilo mi o to ze jezeli dziecko ktore placze przy rozstaniu z rodzicem, a potemladnie sie bawi i uczestnizy w zabawach jak najbardziej nadaje sie do przedszkola, wiadomo ze kazde rozwija sie w innym tempie, ale dziecko ktore placz non stop poprostu niedoroslo do tego zeby tam byc, i mozna wiecej zlego zrobic nic dobrego.
A przyszlosciowe problemy z nauka zaleza tez od nastawienia dziecka, i jesli zrazi sie to pozniej moga byc takie efekty (akurat mialam psychologie z babka ktora sama ma male dzieci i bardzo czesto poruszala temat dziecko zlobek, dziecko przedszkole i dziecko szkola) bo co z tego ze zaszczepisz chec nauki, chec poznawania czegos nowego jak zachwile zniechecisz go posylac go do przedszkola wtedy kiedy n to nie jest gotowy. I tutaj najwieksza bzdura wymyslonych przez politykow aby rok wczesniej isc do szkoly, poniewaz 80% tych dzieci zwyczajnie nie jest na to gotowa, i co z tego ze potrafia czytac czy liczyc, kiedy psychicznie nie daja rady.
I wiesz jesli psycholog widzi dziecko 2 razy po godzinie i stwierdza ze nadajesie do przedszkola o oghm...No chyba ze chodzisz z nim systematycznie do psychologia.Oczywiscie nie mowie konkretnie o twoich dzieciach tylko ogolnikowo, z tym ze nie zgodze ie ze stwierdzeniem ze dziecko najlepiej rozwija sie wsrod dzieci (to tyczy sie tylko tych dzieci ktore sa chetne do chodzenia do przedszkola). Dziecko rozwija sie najlepiej w sytuacjach ktorych czuje sie konfortowo, wiec logiczne jest ze jesli zle mu w przedszkolu to nie przyswoi wiedzy tak jak inne dzieci ktore z checia tam sa.

My dzisia przedszkola dzien 3...troche sie boi bo mlody mowi ze pojdzie z mama:-D Dobrze ze pracuje na 15 wiec bede mogla z nim zostac chwilke.

Trini zdrówka dla Cibie Jak Macius w nowym miejscu? U Was tez cuda z opłatami, papierkami.? Kupowałas książke dla 3-latków do nauki?
Maciek ok, płaczu nie ma, co najwyżej mówi w domu, że wolałby z mamą zostać albo bajki dalej oglądać (rano kakao pije przy mini mini). Ale w przedszkolu sam idzie do grupy, więc luz. Co do opłat to tak jak wszędzie. Oczywiście trzeba wpisać o której się dziecko przyprowadza i odbiera. Co do książek, to nic nie kupowałam. Ale jak już wcześniej wspominałam, ja generalnie nic do przedszkola nie kupowałam :-)
Dziś jak młodego odprowadzałam, to zauważyłam, że dwóch chłopców z jego grupy ma takie same polarki jak on. Cóż wyjątkowa okazja w smyku była :-p, zdaje się 20 zł kosztowały. Maciek jeszcze w nim nie chodzi, wg mnie za ciepło, ale coś czuję, że zanim pójdzie, muszę go podpisać na metce ;-)

reklama
hejo deszczowo choc nie zapeszajac wyszło słonko ale idzie jesień idzie wielkimiiiiiiii krokami!!!!!

Trina u nas z ranka zimno więc polarki już wyciagnięte:nerd: i zdrówka oby na katarku się skończyło;-) już wiesz kogo pod serduchem nosisz???

Aniaaa
a jest u Was możliwość zapisania choćby na te 5 h bezpłatne???? a może puszczaj małego 2 x w tyg dla przyzwyczajenia??? bo szkoda stracić miejsce:sorry2: u Nas było tak jak Magdasf mówi rodzice mimo iż dziecko nie chodziło opłacili aby nie stracić miejsca:tak::tak:

Do góry