reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

No to my pierwszy dzień przedszkola u "dużych dzieci" mamy już za sobą, była dziś teraz jeszcze jutro i w czwartek bo tylko 3 dni w tyg. bo na cały tydzień nie ma miejsc:no: dziś była dzielna i opowiadała, że fajnie i że jutro też che iść...

Muszę się Wam pochwalić że w ostatnią sobotę byliśmy u Evelajny i spędziliśmy super popołudnie, Evelajna to przemiła osoba a Tusia jest cudowna:tak: zdjęcia wkleję na odp wątku:tak:

Magdasf już niedługo będzie koniec budowy i bedziesz sobie wnętrza urządzać;-);-)
Kaka ja co noc wysadzam przed tym jak sama idę spać i prawie zawsze robi siusiu.

reklama
Heloł
Ulka, Evelajna super! :-)

Pati pierwsze to hot dog, jak mówi Lilunia, a drugie małpka? Szymon mówi, że jest mała mapka dziadka, bo robi wszystko to co on :-D:-D:-D

Martyna oj tam oj tam, nie chwaliłaś , samo wyszło ;-):-p:-p:-D:-D:-D.
Ja ostatnio stosuje tortury na niejedzenie typu, bo wyrzuce przez balkon ciągnik, raz wyrzuciłam ( na strych nie balkon) i był ryk a potem jedzenie. Ale to w ekstremalnych sytuacjach, kiedy widzę, że chce zrobić mi na przekór.

Magdasf jak Stasiowi się spodobają kumple to będzie chodził :-):-), kochana tylko patrzeć jak będziesz robić parapetówę!!!!

U nas najczęściej pytanie a na co ? ( czyli dlaczego). A do Stasia zazwyczaj, Stasiu a co ty taki napuciony? (nabzdyczony:-D:-D:-D) nie wiem skąd on to podłapał, ale zawsze mam ubaw :-D
Dziś mam mega zapał i pomyłam większość okien, nie wiem na co, bo od kostki się kurzy, ale nie dam rady patrzeć na brudasy jeszcze ze 2 tygodnie:rofl2:

Magdziunia za kilka dni obie mamy 8 rocznicę ślubu, jaki prezent robisz swojemu m? Ja nie mam pomysłu, a mój mi kupił torebkę ochnika, i teraz mam dylemat.

Ostatnia edycja:
Mapa to żyrafa :D

Jutro 1 dzień przedszkola. Zmieniła się dyrekcja i personel...mam nadzieję że go nie wyrzucą....

Ula super ! :D

Hejka!
Ja pełna nerwów, ale młody o dziwo zniósł dobrze. Juz wczoraj mówił, że chce do szkola :szok: ja mu mówiłam, że tam fajne zabawki były, ze dziećmi się bedzie bawił, a mama po obiadku przyjdzie po niego. Na przedwczorajszym spotkaniu adaptacyjnym w końcu mu sie spodobało i na koniec mówił, że przedszkole fajne jest, wiec pewnie dlatego pozytywnie nastawiony był. Dziś tylko powiedział pa, pa mama i zaczął się bawic. Zobaczymy jak dalej pójdzie.
A co do wyprawki, to pełen szok. Generalnie nic nie musze przynosić :szok: nawet pościeli, że o art. papierniczych nie wspomnę. Jak zaczęłam dopytywać, bo sami nic nie mówili, to p. intendentka powiedziała, że jak chce to moge chusteczki do nosa przynieść :szok: no pełen szok, po doświadczeniach żłobkowych. Tam pełne wyposażenie trzeba było dostarczyc na poczatku roku i co miesiąc chusteczki, chusteczki mokre i ręczniki paierowe donosić. Ale może tu w ramach kasy na rade rodziców sie płaci? Nie wiem, zebranie jest za tydzień 7.09 to sie dowiem.

Trina, własnie chciałam Was zapytać o wyprawki przedszkolne. Cicho liczę że się dzieci trochę wykruszą i się dostaniemy od października....

Czesc dziewczyny. Serdeczecznie pozdrawiam.

My po piewrszym dniu w przedszkolu i złobku.

Antos szedł z checia i wszystko było ok poki mama nie chiała wyjsc. Płakał on a ja z nim. Ale został i bawił sie ponoc ok ale niestety nie zjadł nic. Z okazji przedszkola dostał nowe łóżko samochód. Jutro idzie do przedszkola z dziadkiem . Jest mi zle i smutno ze cierpi i płacze :-(

potem zostawiłam maksia na 1, 5 godziny w złobku jak szłam to słyzszałam jak płacze. Płakał ponoc non stop 1,5 godziny. Uspokoił sie jak mnie zobaczył.

Zdjecie wkleje pozniej.

A jak pozostałe przedszkolaki

Witajcie.
I u nas pierwszy dzień przedszkola zakończony sukcesem.
Młodemu się podobało więc i ja szczęśliwa.
Ale sporo dzieci płakało - mamy też powychodziły z załzawionymi oczkami, tatusiowie zerkali przez okna (i tu niepotrzebnie, bo rozdrażniali tym te maluchy).
Cóż jak to się mówi powoli czas odcinać tą pępowinę i niech dziecko uczy się nowych sytuacji.
Przyzwyczają się i do tego, nie będą płakać już za miesiąc a może wcześniej.

Ufff a i dla mnie ulga, bo ten dzień przeżyłam a tak się stresowałam.

Acha wyprawkę musiałam kupić sama - art. biurowe udało mi się zakupić z 10 % rabatem więc ok, pościel i kocyk oraz ręczniczek miałam, pidżamkę też.
Chusteczki w pudełku i mydełko w płynie również zakupiłam.

Ostatnia edycja:
reklama
Hellol, pogoda sie troche zepsula no ale w koncu wrzesien mamy;-)
My w sobote na zakupy jedziemy, musze mlodemu kupic bambosze, i spodnie dresowe, bo wiadomo jak dzieci w przedszkolu, dzinow mi szkoda. My tez nie musimy nic kupic, wszystko jest w cenie czesnego, a na rozpoczecie w poniedzialek przyjezdza jakas grupa teatralno-muzyczna wiec mysle ze mlodybedzie zadowolony. No i jest ogromny plus, maja monitoring i mozna obserwowac w necie co dziecko robi:tak: Zobaczymy jak to bedzie.
Zocha wczoraj ryczala ze nie chce do szkoly:-D:-DA z drugiej strony jest juz od tygodnia cala spakowana:-DFajnie ze maja te sama pania, dzieci ja znaja a i ona wie czego moze oczekiwac od danego dziecka:tak:

Ja nadal szukam pracy, moze tym razem troche bardziej intensywniej bo mam juz dosyc.
No i dzisiaj bylo wazenie od 1 sieprnia mam 5,5 kg mniej!!!!! Jak stanelam na wadze i uwidzialam to myslalam ze sie przewidialam i 3 razy sie wazylam:-D:-D

A ja wiem co to chlebek z dziubkiem.....ale nie powiem:rofl2::rofl2:

Do góry