Wiesz to zalezy kto na co jest gotowy.Ja akurat chetnie obejrze, mimo ze dwa razy juz to przeszlam.mnie nawet za pierwszym razem to interesowalo i nie powiem zeby jakos zle nastawilo ale to zalezy od osoby.no i w jaki sposob na filmie pokazane.porod to nie tortura nie jest tak zle boli ale nie trza sie bac ogladania.Takie jest moje zdanie.
reklama
Andzia 21
Październikowe mamy'08
minisia Ja to raczej nie lubie takich rzeczy oglądać. :-(No i masz racje zależy jak to jest jeszcze pokazane na filmie... Mnie to az tak chyba nie interesuje. Bardziej to ja jestem ciekawa czy to az tak boli i czy długo trwa ale to zależy chyba od osoby więc się przekonam na własnej skórze Ja to jeszcze jestem takiej myśli która mnie pociesza ,że tyle kobiet przeżyło poród to i Ja przezyje . A dla takiego maleństwa jest warto:-).Jak będzie strasznie to najwyżej sie nie zdecyduje na drugie...
Jej dziewczyny.
Myślę, że mamy całe 9 miesięcy żeby przygotować się w miarę na poród. Pewnie tak ok 8 miesiaca będziemy chciały mieć juz to wszystko z łowy.
Ja się niestety podziebiłam i mam katar. Piję sobie herbatkę z sokiem malinowym i łykam wit. C.
Wczoraj prawie cały dzień szalałam na działce. Chodziłam z siostrą na spacery i z 10 km zrobiłyśmy lekko;-)Szwędacz nam się włączył i łaziłyśmy po lasach. Tak sie zapuściłyśmy, że aby wrócić musiałyśmy przejść po kładce nad strumieniem. Nie był on bardzo szeroki ale też nie do przeskoczenia. Trochę się bałam, że się zsunę i uderzę tą kładką w brzuch. Na szczęscie starsza siostra przyszła mi z pomocą i podła rękę z drugiej strony
Dzisiaj będzie powtórka z rozrywki.
Myślę, że mamy całe 9 miesięcy żeby przygotować się w miarę na poród. Pewnie tak ok 8 miesiaca będziemy chciały mieć juz to wszystko z łowy.
Ja się niestety podziebiłam i mam katar. Piję sobie herbatkę z sokiem malinowym i łykam wit. C.
Wczoraj prawie cały dzień szalałam na działce. Chodziłam z siostrą na spacery i z 10 km zrobiłyśmy lekko;-)Szwędacz nam się włączył i łaziłyśmy po lasach. Tak sie zapuściłyśmy, że aby wrócić musiałyśmy przejść po kładce nad strumieniem. Nie był on bardzo szeroki ale też nie do przeskoczenia. Trochę się bałam, że się zsunę i uderzę tą kładką w brzuch. Na szczęscie starsza siostra przyszła mi z pomocą i podła rękę z drugiej strony
Dzisiaj będzie powtórka z rozrywki.
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Hej
Minisia ja pierwszy raz bede teraz rodzila i przyznam szczerze ze troche sie boje
ale chetnie ogladam filmy o porodach
Kaka tys chora biedulko a dzis idziesz szwedac sie po lesie?????????????????Ja bym na Twoim miejscu juz nie wychodzila z domu lepiej sie wykurowac
U mnie oki choc od rana kuja mnie jajniki i podbrzusze ale jest oki najwyzej
teraz w czwratek na usg zobacze WIIIIIIEEEEEEEELKKKKIIEGGGGGGGGOOOOOOOOO bobaska .
Skoro kuje to dzidzia rosnie hihihihi.
Na 11 ide z M do kosciola a pozniej jak bede miala sily i jak pogoda dopisze
to przejdziemy sie na rynek ale tego nie jestem taka pewna
Minisia ja pierwszy raz bede teraz rodzila i przyznam szczerze ze troche sie boje
ale chetnie ogladam filmy o porodach
Kaka tys chora biedulko a dzis idziesz szwedac sie po lesie?????????????????Ja bym na Twoim miejscu juz nie wychodzila z domu lepiej sie wykurowac
U mnie oki choc od rana kuja mnie jajniki i podbrzusze ale jest oki najwyzej
teraz w czwratek na usg zobacze WIIIIIIEEEEEEEELKKKKIIEGGGGGGGGOOOOOOOOO bobaska .
Skoro kuje to dzidzia rosnie hihihihi.
Na 11 ide z M do kosciola a pozniej jak bede miala sily i jak pogoda dopisze
to przejdziemy sie na rynek ale tego nie jestem taka pewna
Zawadka a jak mały się czuje oprócz tego ze nie może wstawać???
Dorotka1234.... hmmmm a może za bardzo sie w czuwasz i dlatego odczuwasz każde najmniejsze kłucie.
Nie wiem co Ci poradzić moz e wiecej luzu i wiary oraz pozytywnego nastawienia"że wszytko jest i bedzie dobrze"
Buziam
Kaka zdrówka życze
Minisia ja też jak głupia oglądałam porody i też mnie to nie rusza Zaraz poszukam i wkleje na wątku "przydatne linki";-)-dla tych co chca oglądać
a odnośnie tego filmu o dziec iach w brzusiu
Dziś o 16 na National Geographic w "Łonie matki" o 17 "Wieloraczki"
A my wczoraj bylismy na tym grillu co pisałam. I oczywiscie na dzieńdobry moja szanowna mama mówi "aaaaa coraz szersza się robisz zaraz przegonisz..Pawła...(mojego brata co rzucił palenie i troche przybrał kg) Nie no niewytrzymałam i powiedziałam sie ze jak zaraz nieskonczy tych tekstów to ostatni raz mnie widzi aż do porodu. Bo nie zycze sobie takich docinek. Ona oczy i tłumaczenia ze to niby miał byc komplement. I wyszło z tego ze mnie przeprosiła ja jej oczywiscie wszytko wygarnełam za wszytskie trzy ciąże i mam nadzieje ze juz nie bedzie głupich tekstów. A reszta rodzinka aż oczy robiła co sie dzieje)))))
Dorotka1234.... hmmmm a może za bardzo sie w czuwasz i dlatego odczuwasz każde najmniejsze kłucie.
Nie wiem co Ci poradzić moz e wiecej luzu i wiary oraz pozytywnego nastawienia"że wszytko jest i bedzie dobrze"
Buziam
Kaka zdrówka życze
Minisia ja też jak głupia oglądałam porody i też mnie to nie rusza Zaraz poszukam i wkleje na wątku "przydatne linki";-)-dla tych co chca oglądać
a odnośnie tego filmu o dziec iach w brzusiu
Dziś o 16 na National Geographic w "Łonie matki" o 17 "Wieloraczki"
A my wczoraj bylismy na tym grillu co pisałam. I oczywiscie na dzieńdobry moja szanowna mama mówi "aaaaa coraz szersza się robisz zaraz przegonisz..Pawła...(mojego brata co rzucił palenie i troche przybrał kg) Nie no niewytrzymałam i powiedziałam sie ze jak zaraz nieskonczy tych tekstów to ostatni raz mnie widzi aż do porodu. Bo nie zycze sobie takich docinek. Ona oczy i tłumaczenia ze to niby miał byc komplement. I wyszło z tego ze mnie przeprosiła ja jej oczywiscie wszytko wygarnełam za wszytskie trzy ciąże i mam nadzieje ze juz nie bedzie głupich tekstów. A reszta rodzinka aż oczy robiła co sie dzieje)))))
kaśkasiunia
Fanka BB :)
witam raz jeszcze dziękuję za bardzo miłe przyjęcie mnie w wątku nie pisałam tak długo bo nie miałam chwili czasu na to, by usiąść przed komputerem. teraz się relaksuję. wczoraj miałam małą sypialnianą sesję z brzuszkiem jeśli wyjdzie coś łądnego na pewno wrzucę na forum jak samopoczucie październikowych mamuś? jak brzuszki? duże już??:-)
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Hej
Czarna nie no ja jestem wyluzowana i wiem ze bedzie oki i nie wmawiam
sobie tych boliJak boli czyli kuje to to czuje ale pokuje i przestaje a jak nie boli
to tez czuje hihihi.Kiedys jak bylam w szpitalu to na wypisie mam ( a lezalam
na ginekologi ) ze mam mala macice i moze przez to ja to tak czuje bo w koncu
majac mala macice musi sie ona powiekszyc i kuje mnie wtedy .
Czarna ciesze sie ze sie postawialas mamie i dobrze bo moze w koncu ci przestanie
dogadywac.
Ja bylam z M w kosciele i mamy dzis odpust wiec sobie troche slodyczy pokupywalam .
I jak rozmawialam przed tym odpustem ze znajoma to M gdzies poszedl i wraca z slodkim slonikiem na kamieniu normalnie mily gest hihihi
Czarna nie no ja jestem wyluzowana i wiem ze bedzie oki i nie wmawiam
sobie tych boliJak boli czyli kuje to to czuje ale pokuje i przestaje a jak nie boli
to tez czuje hihihi.Kiedys jak bylam w szpitalu to na wypisie mam ( a lezalam
na ginekologi ) ze mam mala macice i moze przez to ja to tak czuje bo w koncu
majac mala macice musi sie ona powiekszyc i kuje mnie wtedy .
Czarna ciesze sie ze sie postawialas mamie i dobrze bo moze w koncu ci przestanie
dogadywac.
Ja bylam z M w kosciele i mamy dzis odpust wiec sobie troche slodyczy pokupywalam .
I jak rozmawialam przed tym odpustem ze znajoma to M gdzies poszedl i wraca z slodkim slonikiem na kamieniu normalnie mily gest hihihi
Andzia21 nie martw sie przezyjesz nie;-) jest tak zle! podobno kazda kobieta ma bol uszyty na swoja miare;-) naprawde dla tego malenstwa warto pocierpiec ono na koncu ci to wynagrodzi jak juz przytulisz do siebie po porodzie:-).
hej a ktorej z Was maz wyrazil chec pobytu przy porodzie bo moj jest chetny!!!!!!!!!!!!!!
hej a ktorej z Was maz wyrazil chec pobytu przy porodzie bo moj jest chetny!!!!!!!!!!!!!!
Kaśkasiunia witamy. Pokazuj pokazuj te fotki. U mnie tez juz brzusio ładnie widać
Minisia mój był już ze mną przy porodzie (przy Laurze) i teraz tez zamierza. Nawet rozmawialiśmy o porodzie domowym ale raczej odpada za dużo zachodu
ps tu wkleiłam linki do porodów
https://www.babyboom.pl/forum/pazdziernik-2008-f217/przydatne-linki-15567/
Dorotka1234.... mam nadzieje ze nie uraziłam Cie tymi słowami bo nawet tego nie miałam na celu. Poprostu zastanawiam sie jak to jest u ciebie z tymi bólami i kłuciami;-).
Andzia ja miałam pierwszy poród bryyyyyy wole nie pisać. Drugi poród mi wsio wynagrodził ciekawe jak pójdzie przy trzeciem Ginka mówiła ze każdy kolejny lepszy
Minisia mój był już ze mną przy porodzie (przy Laurze) i teraz tez zamierza. Nawet rozmawialiśmy o porodzie domowym ale raczej odpada za dużo zachodu
ps tu wkleiłam linki do porodów
https://www.babyboom.pl/forum/pazdziernik-2008-f217/przydatne-linki-15567/
Dorotka1234.... mam nadzieje ze nie uraziłam Cie tymi słowami bo nawet tego nie miałam na celu. Poprostu zastanawiam sie jak to jest u ciebie z tymi bólami i kłuciami;-).
Andzia ja miałam pierwszy poród bryyyyyy wole nie pisać. Drugi poród mi wsio wynagrodził ciekawe jak pójdzie przy trzeciem Ginka mówiła ze każdy kolejny lepszy
reklama
czarna79 nie mam NG bo mam Polsat cyfrowya tam nie ma takigo kanalu!!!!!!!!!!! ty masz z kablowki czy z cyfry + ? a co do mamy to mimo ze teraz pewnie zle sie czujesz z tym ze sie przemowilyscie to uwazam ze dobrze zrobilas! ja bym tak samo zrobila!
Podziel się: