reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

wanilia to super zjazd sie szykuje az zazdroszcze
ulka to super ze sie zrelaksowalas i dzieki w imieniu Wiki!
czarna jak z m??
marma szalona :) dasz rade wierzymy w ciebie!!
agamir zdroweczka !!!

ok ja obejrzalam YCD fajne bylo :) teraz kapiel chwila przed tv i spac o 5 wstawanko buu

reklama
wczoraj było ślicznie, ja już lepiej, został tylko katar, a tak pozatym kopiuj- wklej

czarna no u weta ;-), nie wirusówka, bo u nas na zakładzie wczoraj ponad połowy pracowników nie było- taki pogrom

Dzien doberek, u mnie dzis deszczowo....ale w miare cieplo:tak:
Mlody wczoraj cale popoludnie biegal na dworzu, i normalnie nieto dziecko:tak:
Mnie dopadl chwilowy przyplyw energii i wczoraj umylam okna (pewnie dlatego dzis pada;-)) zrobilam przesiew w zabawkach dzieci i wysprzatalam na cacy:tak:Zostala mi tylko sterta prasowania ale jak wczesniej napisalam przyplyw energii byl chwilowy bo dzis mam mega lenia a na 15 do pracy mykam....
U lekarza jakas porazka....dowiedzialam sie ze kazde dziecko w swoim zyciu wysypke uczuleniowa i mam dalej podawac mu zyrtec i calcium a jak nie minie to mam przyjsc za 2 tygodnie....poza tym po pokazaniu wynikow ige calkowitego gdzie norma byla do 60 a mlody mial 360 pani pytala o te jego czeste zapalenia oskrzeli wiec mowie kiedy sie zaczelo ze bylo w mega szybkim tempie, a ta sie mnie pyta jakims skomplikowanym terminem mdycznym czy slyszalam jakis swist aksycos tam i mowie ze nazwa nic mi nie mowi ze pierwsze slysze, a ta patrzy sie na mnie i pyta czy aby napewno jestem mama stasia bo jak moge tego nie wiedziec...szlag mnie trafil normalnie. no ale nic czekamy na szczescie ani go to nie swedzi ani nie boli.
Uciekam do tego nieszczesnego prasowania milego dnia babeczki:tak:

A jakie kropelki brał i co ma teraz???
Czarna najpierw dostał gentamecynę, maść neomecynę, a teraz ma floxal krople. Jak to nie pomoże, to już raczej trzeba będzie przetykać zatkany kanalik łzowy, ale to po 3 miesiącu.
Szymon też chce tylko na dworzu siedzieć, cały czas powtarza, że jedzie do pana po zboże titit (po tacie powtarza :-D)

U lekarza jakas porazka....dowiedzialam sie ze kazde dziecko w swoim zyciu wysypke uczuleniowa i mam dalej podawac mu zyrtec i calcium a jak nie minie to mam przyjsc za 2 tygodnie....poza tym po pokazaniu wynikow ige calkowitego gdzie norma byla do 60 a mlody mial 360 pani pytala o te jego czeste zapalenia oskrzeli wiec mowie kiedy sie zaczelo ze bylo w mega szybkim tempie, a ta sie mnie pyta jakims skomplikowanym terminem mdycznym czy slyszalam jakis swist aksycos tam i mowie ze nazwa nic mi nie mowi ze pierwsze slysze, a ta patrzy sie na mnie i pyta czy aby napewno jestem mama stasia bo jak moge tego nie wiedziec...szlag mnie trafil normalnie. no ale nic czekamy na szczescie ani go to nie swedzi ani nie boli.
Magda:szok::szok: ja pierdykam, jakaś dziwna ta pani dr delikatnie mówiąc. :no::no:.

Ulka ale sobie wypoczęłaś, superancko, też mi się marzy choć dzionek luzu :shocked2:

Marma to ja już wiem po kim Kacper taki rezolutny, jak mama ze szpitala nawiała ;-);-). Myślę, że łyk powietrza to tylko na zdrowie Ci wyjdzie.:tak:

A u nas słoneczko wyłazi zza chmur, a ja czekam jak mi ryba dojdzie w piekarniku na obiad a potem zmykamy na spacerek.:-)

Marma trzymam za ciebie kciuki. przykro mi ze tyle musisz sie kisić w tym szpitalu. domyslam sie jak musi ci byc ciezko.
Wiola super spotkanie sie szykuje. A powiedz mi jak wygladaja teraz u ciebie spacerki? Sama z dwójka chodzisz? Bo mnie to przeraza. Maciek srednio sie mnie słucha na spacerach. lubi chodzic swoimi sciezkami.
Ula fajnie ze naładowalas akumulatorki.
Magdasf zazdroszcze tej energii :-)

No i przechwaliłam ;-) Moje bąble dają mi dziś w kość. jedno przez drugie marudzi. Dziś z anią mamy pierwsza wizyte u pediatry (zalecenie ze szpitala ). Maciek mega marudzi. Martwie sie bo sprawy nocnika są nadal w lesie, nie wiem jak go przekonać. A druga sprawa która mnie martwi to jego mowa. On dużo gada ale po swojemu że w wiekszosci go nie rozumiemy. nie wiem czy nie pójde z nim na jakąś konsultację do logopedy. a może szukam dziury w wcałym. sama nie wiem co robić....

Wiola super spotkanie sie szykuje. A powiedz mi jak wygladaja teraz u ciebie spacerki? Sama z dwójka chodzisz? Bo mnie to przeraza. Maciek srednio sie mnie słucha na spacerach. lubi chodzic swoimi sciezkami.

No i przechwaliłam ;-) Moje bąble dają mi dziś w kość. jedno przez drugie marudzi. Dziś z anią mamy pierwsza wizyte u pediatry (zalecenie ze szpitala ). Maciek mega marudzi. Martwie sie bo sprawy nocnika są nadal w lesie, nie wiem jak go przekonać. A druga sprawa która mnie martwi to jego mowa. On dużo gada ale po swojemu że w wiekszosci go nie rozumiemy. nie wiem czy nie pójde z nim na jakąś konsultację do logopedy. a może szukam dziury w wcałym. sama nie wiem co robić....

Lilunia ja mieszkam na wsi, więc u nas spacer to właściwie wyjśc na podwórko, Szymon i tak biega za Lukiem lub dziadkiem do stodoły, obory, a Staś w wózeczku ze mną. Nie wiem jakby wyglądały spacery z dwójką po mieście, bo Szymon też się nie słucha tylko biega gdzie chce. (dlatego na ulicę nie wychodzimy)

A jeśli o mowę chodzi, to Szymon dużo mówi, ale po swojemu, czasem trudno się domyślić o co chodzi , np. jak pytam którą chce bajkę objerzeć, on odpowiada "pusia" - znaczy kubusia puchatka albo "mika" - bałwanka mrozika. Uważam, że ważne, że mówi, powoli będzie mówił coraz wyraźniej

Czesc dziewczyny my niestety dalej rozłozoeni. Antybiotyk jak na razie mało daje. Nie pamietam kiedy mnie tak mocno wzieło.
Bylismy wczoraj u alergologa z Mkasem mimo ze miałam 38,5 ale bedak cieroiał. dostał nowe leki i chyba cos pomogło bo spał w jednym miejscu a nie wiercił sie z jekiem przez cała noc. dostał skierowanie na testy mimo ze w tym wieku sa mało miarodajne ale ja juz nie wiem co mu dawac jesc.

Lilunia co do spacerów to radze byscie z mezem zaczeli wspolne spcery i go uczyli . Antos sie nauczył ze przed jednia , pasami sam staje i albo trzyma sie wózka albo daje raczke. A tak biega. A co do sikania to zacznij działac wiem ze czym pozniej tym gorzej przejsc. Znajomej syn sikał w pieluchy do 5 lat koszmar. Z antkiem juz dawno koniec bo od lipca calkowicie bez pieluch, Maksio woła kupe na nocnik z sikaniem nie wychodzi zbyt dobrze ale ma dopiero 14 miesiecy mam nadzieje ze do czerwca tez bedzie juz bez pieluchy. Ja po prostu z braku czasu dazyłam do jak najszybszego usamodzielnie sie Antosia. Sam idzie do łazienki i robi siku i to duzy sukces.
Kolejny sukces Antosia to sam sie rozbiera do kapieli i sam ubiera majteczki, skarpetki i spodnie ale jak na razie nie wychodzi mu z załozeniem bluzki ale pracujemy ciezko nad udoskonaleniem tym czynności. Zabki myje szczoteczka elektryczna i tez sam po kazdym posilku biegnie do mycia.

Co do rozmowy to mowi wsyzstko choc czasem skraca wyrazy zamiast powiedziec marchewka to mowi marche zamiast sniadanie sniad i sie smieje bo wie ze zaraz bede mu kazała dokonczyc i wtedy mowi danie ale sa tez rzeczy ktore nazywa po swojemu na szuszarke mowi zizi choc powie tez susarka na odkurzacz bubu zamiast rura juju ale najwazniejsze ze dogaduje sie ., A co do logopedy to nie zaszkodzi ja byłam dwa razy i powiedziała mi jak zachecac do rozmowy ale lilunia zrobisz jak zechcesz.
Co do marudzenia to czasem jak jeden płacze to 2 tez ale da sie wytrzymac

Wanila zycze miłego zjazdu rodzinnego

Magdas lekarka koszmarna ja to mam jezyk niewypazony zaraz bym jej cos odcieła. A moze warto zmienic lekarza .?

wanilia ja to miałam u młodego i na sczescie przesło, ale też full kropli i masowanie
A co dziś nie ma wieści od Dagmary???

Lilunia ja mysle ze na wszystko przyjdzie czas. Teraz dla maciusia jest trudny czas, pojawil sie nowy czlonek rodziny,moze czuc sie zagrozony, albo tez moze zaczac sie zachowywac jak malusi dzidzius.Nie naciskaj, tlumacz, moze popros zeby Anulce pokazywal jak trzeba byc juz dzielnym dzieckiem;-) A z mowa no coz my bylismy przed alergologiem prywatnie u naprawde super logopedy bo stasio mnie bardzo martwi, bo on nawet po swojemu nie mowi, po godzinnej "zabawie" pani dala skierowanie na badanie sluchu, ale tak tylko zeby sprawdzic bo uwaza ze jest oki, caly stos cwiczen i jak w ciagu pol roku nic sie nie zmieni to dostaniemy skierowanie do neurologa i psychologa (chociaz wiz. mialam juz umowiona ;-)wiec odwolalam).Dowiedzialam sie tez ze to o kant kija cisnac ze chlopiec to pozniej mowi, ale czasami jest tak ze w przeciagu miesiaca dziecko zaczyna mowic. tak wiec jak mowi to dobrze, a moge ci napisac pare prostych cwiczen,takich ktore stas wrecz uwielbia :-)

reklama
Do góry