reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

reklama
Karola tylko ze na allegro tez dojdzie ten Vat, spokojnie.... Niestety od stycznia na wszystko wyzszy Vat... Np. Ksiązeczki, podreczniki itd juz nie beda na 0%... Za ciuszki 23%, no a od nastepnego roku nawet nie wiadomo czy becikowe bedzie (na razie do konca 2011) i odliczenie dzieci od podatku... No i internet tez mozna chyba ostatni raz odliczyc... ehhh
A ja dzisiaj byłam u kolezanki z Trojmiastek. Rafał sie wyszalał, w drodze powrotnej pospal troche, a teraz szaleje. Patryk pojechal do jakiegos kumpla i czekamy na niego...
A mi brzuch mega rosnie, juz przestałam sie miescic w spodnie, a po swietach to sie boje w ogole do gina isc... heh Do tego ostatnio znowu mdlosci, zgaga i ogolnie czuje sie jak słonica :-D

No tak, jak się ogląda wiadomości z Polski to Vat w górę, prąd w górę paliwa,żywność itd, a zarobki jakie były takie są czy też emerytury, moi teściowie mają w dwójkę 1100 złotych na miesiąc i pewnie 70% z tego to na rachunki idzie:no:
W moich rodzinnych stronach jest tyle biedy, że szkoda gadać:no:

A u nas dziś dzień pod znakiem przestawiania urządzeń w kuchni zmywarka na miejsce pralki a pralka tam gdzie zmywarka, bo mi się znudziło:-), ugotowałam też bigos na sylwestra, jutro mam zamiar zrobić sałatkę i ciasta upiec noi w piątek się bawimy;-)

No właśnie Marma, Martynka, Ppatqa macie już jakieś imiona dla maleństw???

witam niech ten dzien się juz skonczy bo mam dosć tego wszystkiego, ale szkoda pisać.

ja mam wizyte w piątek na 16:-)

przypominam ze od poniedziałku strajk wetów badających mięsko i wystwiających swiadectwa

Jakby co, to będę Wam paczki wysyłać z modnymi ciuszkami dla paździoszków - ponoć te na allegro są często sprowadzane własnie z Irlandii i UK (Early Days na przykład)

A póki co myślę jak tu nawciskać komu trzeba. Sensownie i skutecznie

Ula zainspirowałam się Twoimi przemeblowaniami, pomyślałam o tym samym i duuu...a, jak zamienię pralkę ze zmywarką, to mi się zmywarka nie otworzy przez kaloryfer.
Jeny jak mnie zaczyna to "przytulne gniazdko" wkurzać.

Patrycja już się skończył. Mam nadzieję, jutro będzie lepsze.

A teraz babeczki o coś się zapytam na lekarzowym. Dzięki za podpowiedzi z góry.

Hi.

Chodziło mi tylko o to, ze n allegro zawsze znajdzie się tansza alternatywę...dwa nie wszyscy odprowadzają podatek vat...

U nas ciąg dalszy leniuchowania. Jeszcze mi w krew wejdzie:blink:

A ja jeszcze nie wiem czy spędzamy Sylwka w 3ke czy w 5tke:sorry2: Gotowanie zostawiam na jutro.

A gdzie Malena?? Kasia??

Z tym watem to jestem szczęśliwa że mam wszystko po Kacprze..... tylko perę drobiazgów do dokupienia zostanie.

My nie mamy jeszcze wybranego imienia. Mi się nie podobają imiona wymyślone przez M a jemu moje.... i koło się zamyka. Może w końcu do jakiegoś konsensusu dojdziemy bo jak nie to nie dostanie aktu urodzenia i sama pójdę małego zameldować i będzie po mojemu :-p;-):-D

A ja się poważnie zastanawiam nad tym żeby jeździć do Irlandii albo Anglii i sprowadzać ciuszki dla siebie i znajomych albo kogoś znajomego tam na miejscu o przysyłanie poprosić. Jeszcze sporo się tam dobrych duszyczek uchowało.

Dzien doberek:-) Na szczescie juz po swietach...gdyby tak z tydzien jeszcze potrwaly to zamiast chodzic bymsie toczyla:-D

Oj z podwyzkami to masakra wogole...jak pomysle o tym to chyba wolalabym znow byc nastolatka z problemami takimi jakimi wtedy mialam...;-)

Ja na szczescie mam kuzynke w londynie i ona 2-3 razy do roku robi mi tam zakupy ubraniowe dla dzieci,duzo duzo taniej a i wydaje mi sieze lepsze gatunkowo:tak:
Ja dzis mykam do pracy ale potem juz mam do konca roku wolne hahahahahahahaha
Milego dnia babeczki

Ja dzis mykam do pracy ale potem juz mam do konca roku wolne hahahahahahahaha
Milego dnia babeczki
Magda w hu... wolnego masz :-D:-D:-D

Marma ja tez mam większość po Szymonie, parę rzeczy dokupiłam i chyba mam już komplet, więc na dobry początek nie będę kupować ubrań. Ale faktycznie z tym vatem to załamka :no:

Odnośnie imion, ja wczoraj od nowa przekopałam cały imiennik i oprócz Stasia jeszcze Piotr mi pasuje przy Szymonie (tak biblijnie :-D), ale tak ma na imie mój brat. Maciek, ale tata ma Maciek i M nie chce :-D, no i Ignacy i Jeremi, ale M się nie podobają, więc Staś pewnie zostanie.
No chyba żeby jakimś cudem dziewczynka się trafiła to Laura ;-);-):-p.

Cześć
my dziś siedzimy w domu, bo tak zimno, że psa szkoda wygnać na ten wygwizdów.:szok:. Dla odmiany po odgrzewnych świątecznych kotletach na obiad robię rosołek, a na sylwestra piekę karpatkę.
Jutrzejszy wieczór zapowiada się telewizorowo-jedzeniowy, a tak mam ochotę poszaleć na parkiecie, tylko gabaryty nie te :-)

reklama
Wiola oj jak ja chcialam Piotrusia....ale Jacek uparl sie na Stasia;-) Tak czy siak slicznie sie wasz synus bedzie nazywal;-):tak::-D
Kazdy Stas to fajny chlopczyk (jest jeden wyjatek moj tesc ale musi byc zeby potwierdzic regule:-D:-D:-D)

Do góry