reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTOW
SAMYCH RADOSNYCH DNI I ZERO ZMARTWIEN
Ja sie szykuje do szkoly pomalu a tak mi sie chce jak nie wiem ale coz jak trzeba to trzeba ;-)

widze ze urodzinki udane i preznciki super maluszki dostaly :) super!!

na zdjeciowy ktos zaglada???? wstawilam fotki i cisza :sorry2:
dobra lece pod prysznic bo pocwiczylam wiec trzeba sie odswiezyc:-D

reklama
witam baby ja dziś w domku bo księgowa goni do wybierania zaległego urlopu, wiec dzis i jutro swiętuje z młodym i jestem cała jego( teraz spi), odwykłam od siedzenia w domu z zbuntowanym dwulatkiem. dziś zaliczylismy miasto, spacer nam się przesunął, bo rano było -6 stopni i troche długo trzymało. Ale już jest ślicznie, czekam aż młody wstanie, zjemy obiad i smiagamy na dwór.

Wszystkiego najlepszego dla Igi i Maksia

Wszystkiego najlepszego dla wczorajszych i dziesiejszych dwulatków!!!!!

Hej u nas jakoś leci, trochę mi smutno bo wczorajsze chrzciny w PL wypadły znakomicie, M zadowolony, chrześniak się do niego śmieje a ja niestety tam nie jestem i do tego jeszcze dziś przebukowałam mu bilet powrotny na 29 pazdziernika dopiero, żeby się wyrobił z wszystkim co zaplanował a z rodziną też musi mieć czas posiedzieć.

A w sobote będzie nasza 11 rocznica ślubu...

My sobie dobrze radzimy tylko Lenka daje popalić wieczorem, bo żadnym sposobem nie chce się dać zapędzić do spania, wczoraj zasnęła dopiero przed północą:no:ale ze mną...
Bardzo często przychodzi się po prostu przytulać i tak się tuli przez dłuższą chwilę, jestem w szoku jak tak małe dziecko się zachowuję z tęsknoty za rodzicem..

A tak z innej beczki to zaniosłam dziś podanie do przedszkola i za parę tygodni podejście numer dwa:-)
Teraz jestem dobrej myśli i dwa dopołudnia w tygodniu będę mieć tylko dla siebie:tak::tak:

Ula az 2 popoludnia?? Zdecydowanie za dobrze Ci;-)

Sto lat dla Kamilka
imagesCAS56Y2L.jpg

Ula to jeszcze tylko 10 dni do powrotu M. Szybko zleci a za to jakie powitanie będzie ;-)

Wszystkiego naj... dla Kamilka.

U nas pobudka o 5.00 ale o 6.00 jeszcze poszedł spać tylko ja juz zasnać teraz nie mogę a potem caly dzień będę chodzić na rzęsach...ech...
Miłego dzionka.

Witajcie.
Spóźnione życzonka dla Maksia :-)

Ula na pewno tęsknisz bardzo - ale tak jak napisała Asia jakież to będzie powitanie :tak::tak::tak::-D

U nas pogoda się popsuła i od rana taka szaruga - nawet chyba mży.
Dziś wybieram się do mojej przyjaciółki i jej synka w odwiedziny.
Dawno się nie widziałam - tylko muszę zadzwonić jeszcze i upewnić się czy są zdrowi, bo ostatnio mi pisała że chorowali.
Nie chciałabym aby Seba coś załapał :baffled:
Teraz właśnie ogląda bajki i je śniadanko.
Późno wstaliśmy - ja mam wolne dziś - więc korzystam ile się da :tak:

Miłego dnia.

Kamilku!!!
happybirthday2.jpg

Kaka tak aż dwa ale dopołudnia od 9.00 do 14.00:-)

Lilunia no tak, powitanie będzie... ;-)
Magdziunia to miłego wolnego dnia, odpocznij sobie od pracy:tak:

Ja dziś miałam pobudkę o 6.00 Lenka obudziła się i zaczęła wymiotować, uspokoiło się ściągnęłam pościel z jej łóżka i przebrałam piżamkę , wzięłam do siebie i za jakiś czas zwymiotowała znów i znnnnnów musiałam ściągać pościel i przebierać malutką:baffled:
Na szczęście przeszło jej a wczoraj byłyśmy u znajomych i jadła tam pistacje i właśnie tymi pistacjami sobie zaszkodziła... Teraz już normalnie bawi się:tak:
Wybieramy się na jakieś zakupy bo w lodówce pustawo się zrobiło a po południu do koleżanki na kawkę i ciacho bo jej córka a to Karolinki koleżanka ma dziś urodziny:tak:

STO LAT DLA KAMISIA!!!!!!!USMIECHU, DOBREJ ZABAWY, SUPER PREZENTOW I DUUUZO ZDROWKA:tak:

Dzien doberek babeczki, ja dopiero teraz zjadlam sniadanko, bo rano po wyniki badan jechalismy i jakos tak nie zdazylam nic wszamac;-)
Myslalam ze zaraz bedziemy wracac, ale jak zobaczylam jaies strzaleczki to azmnie zmrozilo, wiec czekalam zeby lekarz obadal co i jak z tymi moimi robaczkami. No i wyszlo ze nieprawidlowosci z krwi sa, ale to nic powaznego i tym przejmowac sie nie bedziemy, ale stas ma prawie 6-cio krotnie podwyzszone Ig Ecalkowite (norma do 60 a ona ma 340) wiec wracamy znowu do pulmicortu, zyrteku...zosia znowu ma 2-krotnie podwyzszone jakies granulocyty kwasochlonne co moze oznaczac albo pasozyty albo tez alergie wiec czekaja nas dalsze badania. Dzisiaj bede dzwonila do poradni alergologicznej zeby sie zarejestrowac bo teminy pewnie tam sa masakryczne a na prywatna poradnie juz mam ja alergie;-):tak:
Jacek chodzi jakis poddenerwoway, okazalo sie ze ma jakies problemy w pracy, ja dzis na 15 jade na spotkaie w sprawie pracy o ktorej pisalam i okazalo sie ze znalezli dla mnie pol etatu i moze cos z tego bedzie:-)
Dobra uciekam bo stas przyszedl wlasnie z lazienki z rozpakowanymi podpaskami moimi:-D:-D:-Dciekawe po co mu one:-D

Ostatnia edycja:
Magdasf w takim razie powodzenia życzę z pracą. Od kiedy byś zaczęła? I kto zostanie ze Stasiem?

Ulka jak Lenka? mam nadzieję, że już nie wymiotuje, się bidactwo umordowało:sorry2:.

Magdziunia miłego spotkania z koleżanką :tak:.

Najlepsze życzonka dla solenizantów Sebastianka, Igi, Maksia i dzisiejszego Kamilka!!

Witam po kilkudniowej przerwie, trochę zabalowałam ;-);-);-):-p

w niedzielę odwiedziliśmy rodzinnie łódzką Ikeę i jestem pod wrażaniem, nie dość, że mamy nieco bliżej niż do Wawy to jeszcze obok mega centrum i mnóstwo sklepów. Cały dzień tam spędziliśmy.

Dziś pojechałam na rynek kupić marnemu czapkę, potem całe miasto zeszłam i nic mi się nie podobało. Zaraz ruszam na allegro:wściekła/y:. Zmarzłam niemiłosiernie a teraz się dokluć nie mogę :no:.

reklama
STO LAT DLA WSZYSTKICH PAŹDZIOSZKÓW KTÓRE OBCHODZĄ DZIŚ BĄDŹ OBCHODZIŁY URODZINKI KIEDY SIĘ NIE ODZYWAŁAM :-D

Cześć dziewczyny

Trochę się nie odzywałam ale miałam strasznego doła przez to całe chorowanie. Już czuję się w miarę ok choć jestem potwornie słaba. Żeby było zabawniej moje dziecko na coś się uczuliło. Wygląda to tak że najpierw robią mu się czerwone placki w różnych miejscach później na tym pojawia się wysypka, która zamienia się w jedną wielką opuchliznę. I to wygląda tak że najpierw jest tego odrobinka później coraz więcej aż cały tak wygląda. Dostaje przy tym ataku kaszlu flegm mu leci ze wszystkich otworów, przy tym wymiotuje i się poddusza. Koszmar. Najgorsze że nie mamy pojęcia od czego. Nic nowego w jedzeniu ani w kosmetykach nie było. Zabraliśmy mu wszystkie nowe zabawki które dostał na urodziny ale to nic nie pomogło więc to nie to. Teraz spisujemy wszystko to co dziecko je czym się bawi i co robi. Problem w tym że to powtarza się nie regularnie i o różnej intensywności i chyba skończy się na testach. Generalnie co chwila sprawdzamy w nocy czy śpi i czy nic się nie dzieje bo nie wiadomo kiedy się pojawi. Strasznie się boję że udusi się w nocy. Dostaje leki przeciw alergiczne ale na razie tylko tak w razie objawów.
Poza tym we wtorek wizyta u lekarza, powoli odstawiam leki jak kazali i mam nadzieję że wreszcie będę mogła wyjść z domu bo chce mi się już od tego wszystkiego wyć.

Dobra dosyć narzekanie lecę dalej.

buziaki dla wszystkich dzieciaków :-)

Do góry