reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Heloł
pogoda do bani, ale humor dopisuje. Kupiliśmy zmywarkę i zlew i od razu uśmiech nie schodzi z gęby:-D. Zjadłam leczo na obiad i zaraz zmkam poleżeć.
takie zakupki cieszą:tak::tak: :-D:-D
czarna nie bylo mnie bo rodzice i dzieci steskniona bylam nadrabiam zaleglosci zreszta po wakacjach mam wspanialy kontakt z wiktoria i nie chce tego utracic!

a jak Niki? i jak Laura w przedszkolu?

obiecuje byc regularnie i czytac co u was bo wypadlam z rytmu
Niki przechodzi straszny bunt!!!!!!! Laura mega zadowolona z przedszkola:tak::tak::tak:
Dziekuje dziewczyny za pamiec , dziekuje w imieniu antosia.
Najpiekniejsze dwa lata w naszym zyciu, pojawił sie synus i wszystko sie zmieniło
dwa lata tak szybko zleciały
jak pusty był swiat bez tych dwoch szkrabów

dziekuje wam równiez za dwa lata znajomosci
pięknie napisane:tak::tak:
Mały marudny jak nie wiem.
Drugi ząb idzie + katar.
Chyba się dziasiaj napłakał za całe życie.
A ja w szoku, bo mnie tak przyzwyczaił, że się ciągle śmieje, że nie wiem co robić...
Katarek przy ząbkowany jest dosć częstym zjawiskiem:tak::tak: U nas też ząbkowanie wychodzą 3 piątki na raz:baffled::baffled::baffled:
No a poza tym nabrałam pewności, ze muszę na bilansie dwulatka poprosic o skierowanie do logopedy. Wczoraj pytałam w żłobku panią o to czy któreś dziecko ma takie tyły z mówieniem jak Maciek i powiedziała, że w zasadzie to wszystkie dzieci gadaja już jak najęte :baffled: Ostatnio zaczęłam już sobie wkręcać, że może jednak ten ciężki poród i to że później musiał być rehabilitowany jakiś wpływ na jego rozwój mają. Niby miał 2x usg główki robione jak był malutki i nic nie wykazało, ale może to sie z czasem ujawni? Martwi mnie to, ze właściwie młody nie potrafi po mnie powtórzyć wyrazów. Jak mówie, żeby cos powiedział, to mówi po swojemu, ale nie jest to choćby troche podobne do oryginału. I wiekszość, to dwusylabowce z powtarzana ta samą sylaba (np. kaka - ciastko) a zwierzatka nazywa ich odgłosami. Jedyne odstepstwo ostatnio to "kopaka" co oznacza wszystkie duże samochody i maszyny budowlane (w drodze do żłobka przejeżdzamy obok dwóch placów budowy, a że zwykle stoimy koło nich w korku, to Maciek je obserwuje).
Danusia napisze to co Marma mały ma jeszcze czas na mówienie!!! ale idz do logopedy będziesz spokojniejsza:tak::tak::tak: mój dopiero od 2 tyg zaczął gadać:tak::tak: nie które wyrazy pieknie mówi niektóre ucina:-D:-D
Ale naskrobałyście :-) Widac że wakacje sie skończyły. Ja po wczorajszym dzionku zresetowana na maksa. Byliśmy z K i grupą naszych dawno nie widzianych przyjaciół na koncercie Dźemu. Koncercik super i nie pożalowali ludziskom muzyki bo grali 2,5 godzinki. Jutro Was pewnie poczytam dopiero bo dzis padam juz na twarz.
Sto lat dla dwolatkow.pa.
ulalal korzystaj korzystaj z przyjemności bo przy dwójce już tak łatwo nie będzie:-p:-p
Czarna nie:no: narazie jeszcze czekam, boję się teraz na zimę dawać do przedszkola z racji chorób, że będzie więcej teraz chorować, bo niektóre dzieciaki chore chodzą:no:

A ja oglądam właśnie powtórkę meczu brazylii z kubą i jestem dumna z naszych, że wygrali wszystkie 3 mecze i oczywiście marzy mi się wygranych kolejne 6 :tak::tak::tak: byłoby super:tak:
[/B]
no to czyli od wiosny:-p:-p:-p kurde szkoda ze u nas nie ma takich a jak sa to takieeee drogie że brak słów:nerd:
Dziś mamy dzień przerwy w meczykach:-D:-D:-D

Marma a na ile Twój mały chodzi do przedszkola???? Moze mu wydłużyć czas???

Magdasf jak mama???????? i Stasiu????

No i mamy paskudną jesień wryyyy ale i tak chyba małego zaraz ubiore i przejdziemy się na kaczki;-)
U nas stara bida więc się nie rozpisuje:rofl2:

reklama
Czarna Kacper chodzi od 8;30 gdzieś do15.wczoraj odebrałam go o 15;20... A przedszkole otwarte tylko do 16;30.

U nas cały czas leje. Muszę skombinować transport po małego do przedszkola. Spacery w deszczu całkiem fajna sprawa ale przy jego chorowaniu.... :no:

Ulka jakie lozeczko masz do malej?
nasza szybko nie pojdzie sama spac bo na gore po tych schodach wejsc to katorga:no:
a ta hulajnoga fajna widzialam taka naszczescie u nas jeszcze nie jest popularna wiec moje nie wolaja o nia :-p
czarna wspolczuje z Nikki kurcze twardy charakterek ma dziewczyna:szok:
Magda co z mama bo nawet nie wiem o co kaman ale pytam :zawstydzona/y: i jak Stasiu?
Marma moja na 2h idzie jak ja jestem w szkole i ryk jest na maksa! stoi przy bramce i nie ma nic co by ja sklonilo do zabawy:-(mam nadzieje ze w czwartek bedzie lepiej to bedzie jej 3 raz wiec moze potrzebuje sie przyzwyczaic dam jej czas ale serce mi peka
malena wspolczuje , zdrowka dla maluszka, a moze idz do lekarza moze cos mu sie przyplatalo i dlatego tak zle, daj p/bolowe moze bedzie lepiej

kto nastepny ma urodzinki??????

Hello wpadam tylko z wiesciami na szybko i mega egoistycznie;-)

Mama operacji nie mala, wurzon juz amxa, bo ciagle odkladaja, teraz ordynator stwierdzl ze jak dobrze pojdzie to czwartek,pitek...wydaje mi sie ze czekaja na kopete ale tutaj popieram moja mame bo ona ani mysli dawac kasy.

Z mlodym nie ma wiekszej poprawy, inhalacje 3xdziennie , antybiotyk koejne 7 dni, jak do piatku nie bedzie wikszej poprawy to dostanie kolejny lek na sterydach.
Fact stweirdzil ze jak nie pada to na podworko wychodzic, i to najpewniej alergia bo gdyby bylo bakteryjne to antybiotyk by bardziej pomogl...zal mi ego mjego smarkacza strasznie, dzisiaj zamowie posciel antyalergiczna, firanek sie juz pozbylam i nie wiem co dalej:-(

Milego dnia dziewczynki

Minisia mają piętrówkę, którą zrobił im tatuś i Karolinka śpi na górze a Lena na dole, ma dodatkowo zrobioną taką blokadę żeby nie spadła, ale ona i tak ładnie w nocy śpi :tak:

Czarna dobrze, że dziś przerwa bo ja muszę iść na lekcje wieczorem:tak:
Magdasf cierpliwości dla mamy i zdrówka dla Stasia, swoją drogą w głowie się nie mieści co lekarze wyprawiają z pacjentem:no:
Marma u nas tak było z Karoliną, że płakała jak był czas do domu iść a Lena zaś płacze jak trzeba zostać w przedszkolu:baffled:

Dzieńdoberek, u nas dziś pochmurno i czasem deszczowo, w końcu i tu jesień dotarła niestety:no:
Ja już poprasowałam, dwie kawki wypiłam i teraz mam chwilkę na komputer:tak:
Trza trochę jeszcze domek ogarnąć i dzieckiem się zająć bo narazie to siedzi przed telewizorem..

Ulka to super :) lozeczko
ja zaraz siadam na rowerek i pojezdze chwilke
potem wezme sie za obiadek i zajme mloda bo tez ma zajecia we wlasnym zakresie
pokoik po wyjezdzie rodzicow posprzatany , pranko zrobilam ale pogoda tak do dupy ze tylko spac by mozna bylo ehh

wyslalam dwa meile o prace zobaczymy co napisza :)
Magda szkoda mlodego kurcze moze testy zrob
ja mam kolezanke co raz w miesiacu a na bank dwa laduja w szpitalu jednak ona nie rezygnuje z niczego byc moze jej blad musze jej podpowiedziec ale z drugiej strony lekarze nie zasugerowali by jej?
moze nie jest z mlodym tak zle moze nie ma potrzeby zdejmowania firanek itp
ja bym chyba w sprawie alergi skonsultowala z innym lekarzem jeszcze

a co do mamy co sie stalo??

oki to do pozniej nara

Hej Kochane ja tak w skrucie bo oczywiście się nie mogę obrobić i mała dostała w nocy gorączkę,nie wiem czy to nie ta 3 dniówka bo nie ma kaszlu kataru nic zadnych objawów tylko gorączke dostała a może to na ząbka.

No muszę się pochwalić urodziny się udały pierwsza klasa i mam już dorosłą dwuletnią córeczkę:)
Postaram zamieścić fotki.

Miłego Dnia

No ja po wizycie u dentysty;-) za jakis miesiac bede miala juz piekne zabki:tak:pani dentystka dzis stwierdzila ze za nedlugo ze zdrowymi bede przychodzila bo mi sie spodoba:-D Ale niech zapomni...niby wiem ze nie bedzie bolalo a i tak przed kazda wizyta sie boje.

Dominika takim malym dzieciom nie robia u nas testow niestety, za rok dwa to i owszem, a wiesz to jest lekarz ktory stasia zna od urodzenia i w zasadzie tylko on go leczyl wiec wieco i jak, no i prawda jest taka ze mlody zaczyna chorowac na oskrzela jak zaczyna sie okres grzewczy...a to czy firanki zdejmuje czy kupuje posciel antyalergiczna to napewno nie zaszkodzi a moze pomoc, wole wydac na to pienidze niz na lekarstwa noz widelec;-)

Trina,marma moj stasulino gada : MAMA (w koncu),tata, kaka (wszystkie zwierzeta), tika(traktr,kopara,tir itd) idzisz (widzisz),nieeeeeeeeeeee, idz (isc:-D) i to by bylo na tyle bo nawet dzwiekow zwierzat nie nasladuje....
Marma masz racje z tymi konmi,tylko to niestety droga impreza, no i powiem ci ze duzo osob odradza jazde konna dzieciomdo okolo 7 roku zycia.

marma musze poszukac tu w okolicy moze cos znajde a noc pomoze
magda w sumie racja z tymi firankami :) oby pomoglo!!
ja po kawce
13km na rowerku zrobione , twister zaliczony :) jeszcze brzuszki :)
obiadek sie robi za 2h wracaja starszaki ale jak kiedys juz sie balam bo halas znow bedzie tak po wakacjach nie moge sie nimi nacieszyc i wogole mam do nich inne podejscie nie krzycze juz jak nawywijaja ale rozmawiam i dociera :) nawet Wika zaczela wiecej jesc normalnych posilkow jak mam inny do niej stosunek (bardziej kolezenski) wiecej z nia rozmawiam razem cwiczymy itp widze ze docenia mnie a ja staram sie ja nagradzac
mateusz tez ma swoje 5 min ale zawsze marzylam o takich relacjach z corka :)

reklama
Minisia to tylko pogratulować stosunków miedzy mamą a córką:tak:
My też dużo rozmawiamy i narazie jeszcze mi prawie wszystko opowiada, bo napewno ma jakieś swoje własne sekreciki, mam nadzieję że jak wejdzie w wiek nastoletni to dalej będzie rozmawiać ze mną....
Staram się jej dużo czasu poświęcać, jestem przy odrabianiu lekcji i ostatnio mi powiedziała, że większości dzieci rodzice nie sprawdzają zadania czy zrobione dobrze czy zle, więc miło, że widzi moje starania:tak:
Oczywiście problemy też czasem są bo ona chce o wszystkim sama decydować a nie na wszystko można pozwolić.
A powiedz mi o której Wiki musi przychodzić wieczorem z podwórka do domu?
Jakby co to może nam Czarna podpowie;-) bo ma już doświadczenie:tak:

Do góry