reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Hello :-)
Ja tylko melduje ze dzisiaj zaliczyłam ginekologa-endokrynologa. Ogolnie wizyta trwała góra 10min i kosztowała mnie 120zł, pani obejrzała mnie, wypisała recepte na lek na niedoczynnosc, powiedziała jakie badania mam zrobic i że mam przyjsc za miesiac... Wiec w sumie ta wizyta praktycznie mi nic nie dała, nic wiecej nie wiem, a jeszcze mnie nastraszyła ze przy takiej niedoczynnosci musze sie liczyc z tym że moge stracic fasolke... Głupie babsko...

Ja pojde do mojego gina w poniedziałek...

Ty no stara sama masz swiadomosc ze z twoja tarczyca masz wieksze ryzyko powiklan itd, wiec chyba dobrze ze baba powiedziala co i jak, wazne w jaki sposob sie taki rzeczy mowi a nie ze wogole sie mowi. A jakie tabsy dostalas??

Witam się w mokry, deszczowo-zachlapany dzionek

nastrój mam cudny jakby za oknem słońce napierdzielało:-D
U nas na topie meble kuchenne, jeszczem się nie zdecydowała i już mam dość tego decydowania się, bo z M mamy rózne gusta i kompromisu znaleźć nie możemy:no:. Muszę trochę odpuścić to może mętlik w głowie mi się odmętli i znajdę jakieś rozwiązanie.

A przedwczoraj poczułam pierwsze kopniaczki mojej kruszynki. Myślałam, że to nie to, ale już 3 dzień czuję :-). Ahhh jakie to cudowne uczucie :-)

No to gratulacje pierwszych kopniczkow!!!! Cudne uczucie pewnie co?? Az troche zazdroszcze ,ale jak pomysle ze mialabym byc 3 raz w ciazy to brrrrr:-D
Co do mbli my z jackiem tez nie moglismy sie dogadac ;-) W koncu trafilismy na takie ktore mi sie podobaly i jemu, nnie zastanawialismy sie ani chwili tylko wplacilismy zaliczke i bralismy zeby nikt nas sprzed nosa nie zwinal:-D

Hej babeczki, ja dalej jestem zgięta w pół, ale jakoś się ruszam w ciągu dnia.. najgorzej jest rano jak z łóżka trza wstać.. boli jak diabli:no:
Pozdrawiam Was i przepraszam, ale jakoś nie mam weny do pisania...

Zdrowka!!!! a moze tak do lekarza by pojsc??;-)

Złożyliśmy już regał i stolik z mebli.
Dziś wieczorkiem cd.
Dziadostwo takie ciężkie,że samemu nie da rady, niestety...

MIŁEGO DNIA!

Nooo sladanie mebli to masakra...my poszlismy na latwizne i znajomy nam skladal wszystkie meble bo sami bysmy sie z miesiac bujali:-D

Dzien dobry laseczki, u nas stara bida, jedyne co sie wydazylo to to ze awansowalam z taty wreszcie na mame!!!! Stasiu juz 2 dni wola na mnie mama....jestem taka dumna:-D A stas chyba widzi ze sprawia mi to mega przyjemnosc i co chwile przychodzi i mowi mama i robi te swoje sliczne maslane oczeta...zjesc mozna taka slodycz:-D
POza tym nic sie nie dzieje co mnie dobija, monotonia ,monotonia i jeszcze raz monotonia...az sie zyg..c chce;-) Dzisiaj ma byc w koncu slonko i ciepelko wiec wyjdziemy z chalupy , jakas odmiana w koncu:-DA jak pomysle ze niedugo jesien i zima....

Uciekam zjesc sniadanko, potem sie szykuje bo dentysta na mnie dzis czeka...
Milego dnia:-)

reklama
Witam się w mokry, deszczowo-zachlapany dzionek

nastrój mam cudny jakby za oknem słońce napierdzielało:-D
U nas na topie meble kuchenne, jeszczem się nie zdecydowała i już mam dość tego decydowania się, bo z M mamy rózne gusta i kompromisu znaleźć nie możemy:no:. Muszę trochę odpuścić to może mętlik w głowie mi się odmętli i znajdę jakieś rozwiązanie.

A przedwczoraj poczułam pierwsze kopniaczki mojej kruszynki. Myślałam, że to nie to, ale już 3 dzień czuję :-). Ahhh jakie to cudowne uczucie :-)
jak chcesz my wam wybierzemy mebelki tylko rzuc propozycje:tak::tak::tak: jejku a kopniaczków to Ja ci zazdroszcze!!!!! Kiedy wizyte masz? chcecie znać płeć???
Pogoda pod psem. Do tego jeszcze nie grzeją...Hania załapała katarek. To tak po krótce. A mi się nic nie chce;-)
Karolka a coś nowego:-p:-p:-p (żarcik) dziś się dowiedziałam ze na weekend będziesz słomana;-)
Hej babeczki, ja dalej jestem zgięta w pół, ale jakoś się ruszam w ciągu dnia.. najgorzej jest rano jak z łóżka trza wstać.. boli jak diabli:no:
Pozdrawiam Was i przepraszam, ale jakoś nie mam weny do pisania...
a może tak delikatne ćwiczenia albo faktycznie lekarz:sorry2:
Heloł,

Jutro jadę prosić o dofinansowanie do szkolenia. Trzymajcie kciuki!

Ale powiem Wam, że jestem szurnięta- dostałam książkę pocztą (sama zamówiłam więc żadna niespodzianka).
"Taxation Summary" -o wszystkich podatkach w Irlandii, jak się je liczy, jakie prawo do nich itp. A w środku była taka wielka tabela ze wszystkimi wytycznymi. Taka do powieszenia na ścianę.
I jak wariatka chodzę dokoła tej tabelki, skaczę z radości, czytam tą książkę jak najlepsze romansidło. Fiu fiu nierówno pod sufitem :D
M mówi, że już by mi dawno sprawił, gdyby wiedział, że tak mnie to ucieszy, hehe.
no dobra jakieś ciepełko doszło choć bez słonka ale jest fajnie:tak::tak:
A Ty to jesteś nie możliwa ale widać ze praca dla Ciebie to nie tylko obowiazek ale i pasja:tak::tak::tak:

Magda założymy klub monotonności z tabelkami bo u mnie prawie wszystko jak w zegarku:baffled:

Witam
Ja dzis dzień zaczynam o 5:30 bo miałam dyżur w przedszkolu (ja zawsze sobie znajdę zajęcie:-D:-D)
Dziś już zaliczyłam z malym spacerek a zaraz chce go nakłonic do drzemki ale szczerze wątpie że zaśnie tak bryka mój tygrysek.

No to gratulacje pierwszych kopniczkow!!!! Cudne uczucie pewnie co?? Az troche zazdroszcze ,ale jak pomysle ze mialabym byc 3 raz w ciazy to brrrrr:-D
Co do mbli my z jackiem tez nie moglismy sie dogadac ;-) W koncu trafilismy na takie ktore mi sie podobaly i jemu, nnie zastanawialismy sie ani chwili tylko wplacilismy zaliczke i bralismy zeby nikt nas sprzed nosa nie zwinal:-D

Magda wczoraj pojechaliśmy do znajomego, który właśnie kupił meble, spodobaly się i mi i M i już decyzja podjęta, w poniedziałek najpewniej jedziemy zamówić, bo to na wymiar :-):-)
jak chcesz my wam wybierzemy mebelki tylko rzuc propozycje:tak::tak::tak: jejku a kopniaczków to Ja ci zazdroszcze!!!!! Kiedy wizyte masz? chcecie znać płeć???
Czarna dzięki za chęci :tak:. Wizyta dopiero na koniec września, już się nie możemy doczekać, ciekawe kto tam mieszka w brzuszku :-).
A chwaliłam się Wam, że moja bratowa ma równo miesiąc termin porodu przede mną??? Ale mamy radochę, będą dwa łobuzki w tym samym wieku i Szymon przewodnik. Moi rodzice będą mieli wesołe wakacje jak im wnuki zjadą:-p;-):-D

Dziś zrobiłam trochę porządków w szafie, dozuję sobie pracę, bo mam nie lada problem czego się pozbyć a co zostawiać, więc się zbytnio nie przemęczam ;-)
Szymon śpi, ale lecę go budzić, bo on bez pieluchy, a ma drzemkę w naszym łóżku więc niespodzianki NIE mile widziane.

Miłego wekendu laseczki!

Fajnie tak składać sobie meble, urządzać się... :)

W sumie to chciałam się pochwalić- śpiewaliśmy dzisiaj całą trójką kołysankę "a a a, kotki dwa"
Jeny jakie to było cudowne. Głupole z m chodziliśmy uchachani jak na Boże Narodzenie :D
Cudne takie rodzinne śpiewanie

Witam sobotnie!
Michulo już dochodzi do siebie z przeziębieniem ale za to mnie chwyciło. Kaszle jak stary gruźlik.

Z nowa praca na razie ciiiisza. Zaczyna mnie to stresować bo pozanosiłam już z 50 CV i nic. Jak tak dalej będzie to kicha. Deprecha mnie dopada........

Evelajna tak, fajnie sobie tak rodzinnie pośpiewać. Jak mój mlody zacznie (a zna juz kilka piosenek) to tylko słyszę "mamusiu jeszcze raz śpiewamy" i końca nie widać. Musze go jakiejś kolędy nauczyć na swięta.

Malena ten Pulmex to faktycznie zapach ma intensywny ale u nas zdziałał cuda w połączeniu z Pulneo i tez obylo sie bez antybiotyku - na szczęście. W ciągu dnia Michulo mial smarowane pod noskiem maścia majerankową - smarki schodziły z noska że hej.

Trzymajcie się cieplutko!!!!! Zdrówka wszystkim chorowitkom!!!!! Papaśki!!!!

Hej dziewczynki

Wybaczcie że się nie odzywam ale po prostu czuję się fatalnie i nie mam siły. Młody nie daje mi odpocząć i tylko mama i mama. Ostatnio nawet do ubikacji nie mogę iść sama....
Ech ale już niedługo powinno się skończyć. :tak:

Słyszę szum opadającego kurzu, firanki łomocą taki przeciąg...

Dwa razy odświeżałam, bo myślałam, że coś mi się nie otworzyło, a tymczasem pustki!:-D
Mam nadzieję, że to ładna pogoda Was wymiotła na weekend.

A wiecie po czym poznać, że idzie jesień?
Kiedyś po zapachu ogniska, chłodnego wilgotnego powietrza, pieczonych ziemniaków.
Dzisiaj po mamie Filipa reklamującej rutinoscorbin.

Heh XXI wiek;-):sorry2::-D

Hejka!! No i my też po weselichu! Szymek został z rodzicami, a my szaleliśmy do 5 rano!
Pozatym nuda :-( Praca, budowa itd...
Odwiedziliśmy znajomych z tygodniowym dzidziusiem - jakie to Maleństwo !! !! !! już się zapomniało jakie te dzieci były małe....
Za 2 tygodnie tescik...ciekawe co pokaże...

Hello
Faktycznie tu pustki:;-)
U nas weekend minął bardzo szybciutko ale pogoda piękna więc się żyć chciało:rofl2::rofl2: Zaraz też ubieram małego i śmigamy na kaczuszki tyle pieczywa mam w domku a w drodze powrotnej trzeba coś na obiadek kupić. Na szczęście porządki zrobione i opłaty, wiec tylko obiadek pozostał:tak::tak:

Aniaaa no po takich szaleństwach to teścik jak w banku:-D:-D:-D

Evelajna taka jesień jak była przez weekend i jest teraz moze trwać wiecznie:rofl2::rofl2:

Trina daj znać malutka co tam u was jak sytuacja!!!!

A jak reszta brzuchatek dzis się czuje?????????????

Magdasf śniłaś mi się dzisiaj!!!!!!!!!!!! wieczorkiem chinolek na BANK!!!!

Ahhhh mam nadzieje że nie zapeszę ale mój smerfik mówi!!!!!!! normalnie rozpływam się przy każdym słowie. Kurde jakie to cudowne

reklama
Hello witam po weekendzie:-)

Ból już prawie minął wreszcie więc mogę się wyprostować...

Wczoraj dzień udany, spotkanko z przyjaciółmi po południu i trochę dłużej posiedzieliśmy, minęła Lenki godzina do spanka i potem nie mogła zasnąc, musiałam z nią leżeć a ona gadała, śpiewała i skakała po tym łóżku....no ale w końcu zasnęłyśmy obie:tak:

Teraz też już poszła spać więc ja mam trochę czasu.

Niedługo jednak czas robić obiadek, dziś pierogi z serem :tak:

Zakiełkował mi w głowie pewien plan, żeby sobie w lutym lub marcu pojechać na 3 dni do mojej sis, która mieszka na Śląsku SAMA bez dzieci i M poparł to bez zastanowienia:tak::tak:
Ale bym sobie odpoczęła :tak::tak:

Do góry