reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Uh, ach, dotarłam....
Chwileczkę. Tylko odsapnę.

hyy hyy hyy

Nie da rady. Trza iść spać.
Tak serio, to moje dziecię dostało jakiegoś pier... ca i ostatnio chodzi spać o północy. A mamusia wstaje o 6 rano.
Oczywiście w nocy też ma jakieś wymagania: "dzie jest szczułek Tusi??" "mama szukaj!!!" (bo zgubiła pluszowego szczura :/)
I nie mam siły.
Z pracy wróciłam koło 21, obiad zjadałam o 22, popracowałam jeszcze trochę i ... łaaaaa... ziew.
Znikam.

Ale jeszcze...
Albo balona, albo słońca dla Czarnej.
Marma - oby poszedł w ślady mamy ;)
Magdziunia - dawaj kom do siebie - zadzwonię i Ci przypomnę, żeś zuch baba:)

reklama
U mnie dietowania ciąg dalszy no i dołączyłam sobie ćwiczenia A6W + jeszcze na ładne piersi i zgrabne pośladki.
Mam mało czasu, bo jak Seba zobaczy, że ja ćwiczę to zaraz włazi na mnie i jest ciężko tak z obciążeniem ćwiczyć.
Ale na te 17 dni diety mam już 3 cm mniej w pasie - z czego się cieszę.
Oby tak dalej a mój zapał nie znika.

Gratuluję postępów!
Jakie masz te ćwiczenia na cycki, bo u mnie przez te karmienia to jest mała masakra:(

Hello :-)
a jeszcze mnie nastraszyła ze przy takiej niedoczynnosci musze sie liczyc z tym że moge stracic fasolke... Głupie babsko...

.

Głupi babsztyl...

Z pracy wróciłam koło 21, obiad zjadałam o 22, popracowałam jeszcze trochę i ... łaaaaa... ziew.
Znikam.

Ty to masz zdrowie.
Ja po całym dniu z maluchami padam jak dętka o 22:(
Mój M. to chyba nie wie, że ma żonę....

Martynka, ja dopiero dzis mam wizyte wieczorkiem. Dam znac.
A co to tej gin u której byłaś - głupie babsko...

Kciuki zaciśnięte.
Podziwiam Twój spokój.
Ja bym szalała z nerwów!

Witajcie!
Kolejny dzień żłobkowy i kolejna drzemka Nikiego.
Niestety załapał od siostry katarek i zaczyna pokasływać, więc 13:20 do lekarza.
I coś mu się z siusiakiem dzieje. Coraz mniejsza dziurka i zaczerwienione troszkę.
Mamusie synusiowe? Co robić?

BUZIAKI!

hejka ja tylko melduje ze zyje- jeszcze, i jakoś na razie nie jest żle tylko na cwiczonka brak mi czasu
o jakich ćwiczonach mówisz????
U mnie dietowania ciąg dalszy no i dołączyłam sobie ćwiczenia A6W + jeszcze na ładne piersi i zgrabne pośladki.
Mam mało czasu, bo jak Seba zobaczy, że ja ćwiczę to zaraz włazi na mnie i jest ciężko tak z obciążeniem ćwiczyć.
Ale na te 17 dni diety mam już 3 cm mniej w pasie - z czego się cieszę.
Oby tak dalej a mój zapał nie znika.

Zobaczymy co dalej będzie.

W sobotę wyjeżdżam nad morze na weekend - mamy wesele mojego kuzyna.
Cieszę się bardzo - bo mimo, że jedziemy z młodym to będzie to jakaś odskocznia.
A tak poza tym, to wszystko po staremu.

Dobra znikam pod prysznic - trza się wypucować a później lulu :-D
brawa za podstępy w diecie i samozaparcie. A weselicha zazdroszcze buuuu dlaczego u nas nikt się nie chce żenić:(((
Hello :-)
Ja tylko melduje ze dzisiaj zaliczyłam ginekologa-endokrynologa. Ogolnie wizyta trwała góra 10min i kosztowała mnie 120zł, pani obejrzała mnie, wypisała recepte na lek na niedoczynnosc, powiedziała jakie badania mam zrobic i że mam przyjsc za miesiac... Wiec w sumie ta wizyta praktycznie mi nic nie dała, nic wiecej nie wiem, a jeszcze mnie nastraszyła ze przy takiej niedoczynnosci musze sie liczyc z tym że moge stracic fasolke... Głupie babsko...

Ja pojde do mojego gina w poniedziałek...
o ludu co za baba, już by mnie chyba nie zobaczyła ehhhhh
Tak serio, to moje dziecię dostało jakiegoś pier... ca i ostatnio chodzi spać o północy. A mamusia wstaje o 6 rano.
Oczywiście w nocy też ma jakieś wymagania: "dzie jest szczułek Tusi??" "mama szukaj!!!" (bo zgubiła pluszowego szczura :/)
I nie mam siły.
Znikam.

Ale jeszcze...
Albo balona, albo słońca dla Czarnej.
Marma - oby poszedł w ślady mamy ;)
Magdziunia - dawaj kom do siebie - zadzwonię i Ci przypomnę, żeś zuch baba:)
Ty to masz zdrowie!!!!! ale slonko do mnie nie dociera chyba adresy mylisz:(((

Martynka, ja dopiero dzis mam wizyte wieczorkiem. Dam znac.
A co to tej gin u której byłaś - głupie babsko...
Bedzie dobrze jeszcze na tym etape będzie mało co widać więc nie daj się malutka!!!!! ale z całego serducha życzę Ci pikającego serduszka na USG
Witajcie!
Kolejny dzień żłobkowy i kolejna drzemka Nikiego.
Niestety załapał od siostry katarek i zaczyna pokasływać, więc 13:20 do lekarza.
I coś mu się z siusiakiem dzieje. Coraz mniejsza dziurka i zaczerwienione troszkę.
Mamusie synusiowe? Co robić?

BUZIAKI!
Malena zdrowka dla małego oby na zwykłym przeziebieniu się skończyło. Co do spraw męskich pokaż lekarce przy najbliższej okazji bo może to stulejka:nerd:. U nas chirurg zapisał super maść i obyło się bez nacinania czy odklejania i płaczu:tak::tak::tak:

Witam i stukam się kaweczką.
Chatka hmmm jak dla mnie ogarnięta:-D:-D:-D wczoraj pranka porobiłam i obiadek ugotowałam więc mam luzik:-p chciałam dziś wyruszyć w miasto za butami ale piz.... że aż się nie chce wyjść:no::no::no:
Kurde chyba mi dziecie rośnie bo niechce mi drzemać w dzień:baffled: a mamusia by z miłą chęcią podrzemała:rofl2:

Witam się w mokry, deszczowo-zachlapany dzionek

nastrój mam cudny jakby za oknem słońce napierdzielało:-D
U nas na topie meble kuchenne, jeszczem się nie zdecydowała i już mam dość tego decydowania się, bo z M mamy rózne gusta i kompromisu znaleźć nie możemy:no:. Muszę trochę odpuścić to może mętlik w głowie mi się odmętli i znajdę jakieś rozwiązanie.

A przedwczoraj poczułam pierwsze kopniaczki mojej kruszynki. Myślałam, że to nie to, ale już 3 dzień czuję :-). Ahhh jakie to cudowne uczucie :-)

Witam się i ja.

Od dwóch dni od rana latam po uczelni z papierkami bo ciągle coą albo ciągle na kogoś czekam w poniedziałek mam egzamin na studia doktoranckie,trzymajcie kciuki.Pisze tak w skrócie bo mała śpi a za niedługo mamy gości imusze mieszkanie ogarnąć.
Właśnie przeczytałam że u Mnie w Czewie sa kursy językowe dla mam z dziećmi

ICE - Interaktywne Centrum Edukacji - Szkoła językowa - Częstochowa - Kursy językowe, tłumaczenia, angielski, niemiecki, hiszpański, rosyjski, francuski, korekta, edycja tekstów, korepetycje - PROJEKT MAMA, ale 30 zł 45 min.Trochę sobie liczą.

Pogoda pod psem. Do tego jeszcze nie grzeją...Hania załapała katarek. To tak po krótce. A mi się nic nie chce;-)

Hej babeczki, ja dalej jestem zgięta w pół, ale jakoś się ruszam w ciągu dnia.. najgorzej jest rano jak z łóżka trza wstać.. boli jak diabli:no:
Pozdrawiam Was i przepraszam, ale jakoś nie mam weny do pisania...

Heloł,
Dzisiaj poszłam drzemać razem z moją diablicą. Teraz mam drugie siły, hehe:)
Czarna no nie wiem. Nawet znaczek "przesyłka ekspresowa" przykleiłam. Kurdesz, pójdę z reklamacją! ;)
Ula bidulo...
Magdziunia dawaj te ćwiczenia na cycki! Mnie zawsze wmawiano, że cycki, to jedyna część ciała, której się nie da wyćwiczyć :/

Jutro jadę prosić o dofinansowanie do szkolenia. Trzymajcie kciuki!

Ale powiem Wam, że jestem szurnięta- dostałam książkę pocztą (sama zamówiłam więc żadna niespodzianka).
"Taxation Summary" -o wszystkich podatkach w Irlandii, jak się je liczy, jakie prawo do nich itp. A w środku była taka wielka tabela ze wszystkimi wytycznymi. Taka do powieszenia na ścianę.
I jak wariatka chodzę dokoła tej tabelki, skaczę z radości, czytam tą książkę jak najlepsze romansidło. Fiu fiu nierówno pod sufitem :D
M mówi, że już by mi dawno sprawił, gdyby wiedział, że tak mnie to ucieszy, hehe.

reklama
Malena zdrowka dla małego oby na zwykłym przeziebieniu się skończyło. Co do spraw męskich pokaż lekarce przy najbliższej okazji bo może to stulejka:nerd:. U nas chirurg zapisał super maść i obyło się bez nacinania czy odklejania i płaczu:tak::tak::tak:

Mały lekko przeziębiony - od razu mu na oskrzela wchodzi, ale walczymy bez antybiotyku.
Flegamina, Nurofen i Pulmex baby - mam małego śmierdziuszka w domku.
Recepta na antybiotyk w szufladzie, ale mam nadzieję, że nie będzie potrzebna, bo się nie pogarsza.
Co do siusiaka, to jest ok., tylko muszę po kąpieli mu lekko odciągać, bo mu się zaczęło za bardzo przyklejać.

czekam w poniedziałek mam egzamin na studia doktoranckie,trzymajcie kciuki.

Doktoranckie? Fiu, fiu!
A gdzie i co?

Hej babeczki, ja dalej jestem zgięta w pół, ale jakoś się ruszam w ciągu dnia.. najgorzej jest rano jak z łóżka trza wstać.. boli jak diabli:no:
Pozdrawiam Was i przepraszam, ale jakoś nie mam weny do pisania...

Zdrówka Ulka, zdrówka!

Ale powiem Wam, że jestem szurnięta- dostałam książkę pocztą (sama zamówiłam więc żadna niespodzianka).
"Taxation Summary" -o wszystkich podatkach w Irlandii, jak się je liczy, jakie prawo do nich itp. A w środku była taka wielka tabela ze wszystkimi wytycznymi. Taka do powieszenia na ścianę.
I jak wariatka chodzę dokoła tej tabelki, skaczę z radości, czytam tą książkę jak najlepsze romansidło. Fiu fiu nierówno pod sufitem :D
M mówi, że już by mi dawno sprawił, gdyby wiedział, że tak mnie to ucieszy, hehe.

Możę lepiej weź aspirynkę ;)

U nas dzisiaj żłobkowy bek.
Izka lewą nogą wstała, jeszcze lekki katar i wszystko ble.
Na razie odbieramy ją po obiedzie.
Nocka bez zarzutu. kawkę popijam, mały zasnął właśnie.
Złożyliśmy już regał i stolik z mebli.
Dziś wieczorkiem cd.
Dziadostwo takie ciężkie,że samemu nie da rady, niestety...

MIŁEGO DNIA!

Do góry