reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Dziewczyny, ja tak na momencik, bo w pracy jestem i nie moge dzis tu pisac.... właśnie chcę po pracy kupić teścik... tylko czy moge go zrobić w ciągu dnia, czy trzeba rano?? nie pamiętam jak to było ostatnim razem :-/ tyle, że 2,5 roku temu wyszedł mi w podobnym okresie jak teraz negatywny test,.... no zoibaczymyu co t będzie, co to będzie :-)

reklama
Zgłaszam że ja po USG.Maleństwo słodkie, serduszko bije, szyjka ok, łożysko w dobrym miejscu. Ufffff. Z USG 7 tygodni i 4dni ciąży. Czyli tyle co na suwaczku :-)
Wybaczcie, że się nie odpisuję ale czuje się fatalnie. Dziś Młody poszedł do przedszkola więc mam w końcu chwilkę dla siebie. Idę spać. :-D
pięknie GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!
Hello dziewczynki

Moja starsza już dziś poszła do szkoły, matko to już trzecia klasa:szok:
Rano wstała już przed siódmą, ubrała się, zjadła śniadanie i już pół godziny przed lekcjami chciała, żeby ją odwiezć:tak:
A w soboty będzie chodzić do polskiej szkoły i też stertuje do trzeciej klasy...
M już poszedł do roboty a Lenka ogląda teletubisie więc mam trochę spokoju:tak:

Trina, Anula napewno się maluszki szybciutko przyzwyczają do przedszkoli:tak:
Czarna tak tak trzeba Laurę spod maminego klosza wyciągnąć;-) a przecież jak dziecko nie chce spac to chyba nie musi???
Ania testuj i pochwal się:tak:
Marma powodzenia na wizycie:tak:

Ja po nieudanej próbie z przeszkolem w kwietniu myślałam, że spróbuję znów od września, ale teraz stwierdziłam, że jednak Lenki nie dam bo za malutka , mam po prostu cykora, a poza tym ja nie muszę, bo do pracy nie idę więc jeszcze niech posiedzi z mamusią....
wiesz ja w sumie Laury tez nie muszę dawać bo nie pracuję ale widzę że ona chce BARDZOOOOOOO
Czarna, mi sie wydaje ze nie bedzie problemu ze spankiem. U małego tez jest czas drzemki ale jak jakies dziecko nie chce to daja go do starszaków które juz nie śpią i po sprawie. Ja tez się tego balam bo ze spaniem małego w dzien są problemy straszne.

Ja właśnie przyszłam do domku a młody został - pierwszy raz sam. Zabieram go za godzinkę i codziennie będzie coraz dłuzej. Michulo spokojny ale jestem pod telefonem. Za to ja sie poryczałam po drodze. Pierwszy raz jest poza domem tylko z obcymi ludźmi. Był tez chłopiec ktory cały czas krzyczał: mama, tata i plakał tak strasznie, że az serce sie kroiło
Wiesz będę dziś na zebraniu to mam nadzieję że coś się dowiem i będą robić jak mówisz że jak nie spi to do starszaków:)))
Napisz jak twój rycerzyk przetrwał tą godzinke sam na sam z obcymi:)))
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Hej! Tu marnotrawna forumowiczka. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie po przerwie.
Nie wchodziłam, nie czytałam i nie wiem co u Was przez ten miesiąc się działo, tyle co mi Martynka zdążyła trochę opowiedzieć.
Liczę na to, że dziś w pracy uda mi się skraść godzinkę, to chociaż tyle zdążę nadrobić.
Ogólnie u nas bez fajerwerków, ale i nie jest najgorzej. Wakacje się kończą, M wraca do pracy i próbujemy się na nowo zorganizować.
Pozdrawiam i do zobaczenia wieczorkiem!!! :sorry2:
hello bez wkupnego nie da rady:)))
Dziewczyny, ja tak na momencik, bo w pracy jestem i nie moge dzis tu pisac.... właśnie chcę po pracy kupić teścik... tylko czy moge go zrobić w ciągu dnia, czy trzeba rano?? nie pamiętam jak to było ostatnim razem :-/ tyle, że 2,5 roku temu wyszedł mi w podobnym okresie jak teraz negatywny test,.... no zoibaczymyu co t będzie, co to będzie :-)
jak jesteś po terminie @ to pora nie ma różnicy (ja zawsze robiłam wieczorem w dniu spodziewanej @) TRZYMAM KCIUKI za wynik najlepszy dla Ciebie

Cześć
oj, ale mi się zaległosci w czytaniu narobiło. Nie poodpisuje bom jeszcze nie poczytała, może znajdę chwilkę wieczorkiem.

My po weselisku brata super zadowoleni, cały tydzień jeszcze odsypiałam :-). Lecę właśnie na allegro zamówić worki próżniowe, bo muszę porządki w szafach powakacyjne zrobić, a nie mam w co pakować fatałachów.

MIłego dzionka

wiesz ja w sumie Laury tez nie muszę dawać bo nie pracuję ale widzę że ona chce BARDZOOOOOOO
No a u nas na każde moje wyjscie reaguje płaczem i myślę, że zostałaby w przedszkolu ale tylko ze mną, albo z tatusiem...więc chyba narazie nie ma sensu:no:

Wanilia cieszę się, że imprezka udana była:tak:

Moja córcia wróciła własnie ze szkoły zadowolona:tak:

Czesc dziewczyny serdecznie pozdrawiam. GRATULACJE DLA ZAFASOLKOWANYCH ABY TE JESZCZE 8 MIESIĘCY BYŁY MIŁE , PRZYJEMNE I BEZ PROBLEMU.
JA WROCIŁAM DO PRACY I NIE MAM CZASU NA NIC . WRACAM OKOŁO 17 . SPACER DO 19.30 POTEM ZABAWA, KOLACJA , KAPIEL I GDZIES O 21 SA W ŁÓZKACH . kOLACJA . PRZYGOTOWANIE OBIADU NA DZIEN NASTEPNY, PRANIE, PRASOWANIE CHWILA ROZMOWY Z MEZEM I PADAM ZE ZMECZENIA. ALE I TAK JESTEM ZADOWOLONA ZE WROCIŁAM DO PRACY

MAKSIO JUZ 9 MIESIECY CHODZI ZA RACZKE , KRZYCZY NA WSZYSTKICH BIJE SIE Z aNTOSIEM O ZABAWKI, CZASME PUSZCZAJA NERWY.

ANTOS SPI NAWET BEZ PIELUCHY PONIEWAZ BUDZI SIE I WOŁA ALE ZAZWYCZAJ PRZESY[PIA BEZ SISUSIANA DO 6-7 RANA, OD CZERWCA JESTES PIECHUREM NIE DA SIE WŁOZYC DO WÓZKA, ZACZAŁ MÓWIC ALE NIESTETY NA POLU JEDZENIA CAŁKOWITA KLESKA NIE CHCE JESC I KAZDY POSIŁEK TO NERWÓWKA , PŁACZ,. NIESTETY DALEJ WAGA 12,300-12,400 jAKDAK DALEJ POJDZIE TO mAKSYMILIAN GO PRZESKOCZY NA ROK JAK NIE JADŁ TO NIE JADŁ ZA TO TERAZ JE WSZYSTKO CHOC PRZY JEGO BIEGANIU TO MAŁO DAJE BO WAZY TYLKO 9,100. nARZEKAŁAM KIEDY NA ANTOSIA ZE JEST SZYBKI TO MI BOZIA POKAZAŁA JAK WYGLADA SZYBKIE DZIECKO W POSTACI mAKSIA
ANTOS BARDZO BARDZO SAMODZIELNY WE WSZYSTKIM ALE NA SZCZESCIE DALEJ JEST KOCHANYM TULACZKIEM MAMY I CZASEM PRZYJDZIE SIE POPRZYTULACi
PRZYGOTOWUJEMY SIE DO BILANSU DWULATKA CZYLI WIZYTY STOMALOGA MAMY ZA SOBA OKULISTY TEZ, ORTOPEDY TEZ ZOSTAŁ NAM PEDIATRA.

NIE ODPISZE WAM DZIEWCZYNY BO PO PROSTU NIE MAM CZASU I Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA TO.
WSZYSTKIM NOWYM PRZEDSZKOLAKOM ZYCZE SUKCESÓW BO TO WAZNY MOMENT DLA PAŹDZISZKÓW I RODZICÓW.

Heja hej!! Teścik negatywny, a @ brak... trochę szkoda, że negatywny, no ale trudno :-) i tak nie nastawiałam się, że to już mogłoby być...

Aniu, jak nie ma @ to jeszcze nic straconego;-)

Widze, ze majowe i kwietniowe masowo najeżdzają październikówki;-)

U nas zimno i pada;-/

Aniu, jak nie ma @ to jeszcze nic straconego;-)

Widze, ze majowe i kwietniowe masowo najeżdzają październikówki;-)

U nas zimno i pada;-/
No w końcu u nas ruch w interesie ;) choć jak sądzę lutówki są w przewadze, bo to i Wanilka i Lilunia i Dorotka. Marma jest kwietniówką, ja kwietnówko/majówką.
Która się następna dołacza do klubu ;)

reklama
Cześć Kobiety, czy ktoś Nas jeszcze pamięta???

Witam po dłuższej nieobecności ,ale w końcu mam nowego laptopa i moge spokojnie posiedzieć bo przez ostatnie 2 mce nie miałam komputera i korzystałam tylko na chwile u K w biurze:(

Nie wiem co u was słychać,ale mam nadzieje że paździoszki zdrowe a i wy po wakacjach w dobrych nastrojach.

Jagna już duża dziewczynka,mówi już wszystko,sikać też w końcu się nauczyła choć trwało to 2 miesiące i miałam dość bo lała mi dosłownie jak piesek gdzie popadnie,pozwijałam dywany i w końcu jak już byłam bliska poddania się załapała,schowałam pampki i już nie mamy nawet w nocy:)

Poza tym u nas po staremu,wakacji w tym roku dla nas nie było jak wyjazd to na 2-3 dni ponieważ budowa i budowa.

Pozdrawiam

Do góry