reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Heja!!!! Ja tak na szybko!! wrociliśmy z targów w Warszawie (od czwartku..) byłlo fajnie..w dzien wystawa..wieczorkiem bankiet...
A teraz czekam na @..miala byc miedzy czwartkeim, a sobota, a tu nic... wygladalo ze sie zaczelo, ale..przestalo...moze w ciazy jestem?? malo prawdopodobne, aczkolwiek byloby fajnie..a jak nie to tez nie bede plakac:)
Trina - czy to Ty pracujesz w Kancelarii PP????
Milej nocki:)

reklama
No i poniedziałek, zimno, mokro i wietrznie wrrrr

Mój M do konca dnia miał focha więc nic nie skorzystaliśmy ze wspólnego dnia ale niech wie ze rodzinę ma!

Od dzisiaj dieta turbo;-) W sobote idziemy na wesele, a przy okazji to nasza rocznica ślubu;-)

Cześć dziewczyny!
Całe wieki mnie nie było ale wogóle nie mam czasu.

Od dzśs mój Szkrabik idzie do przedszkola. Będzie w grupie trzylatków z dwoma jeszcze maluchami w jego wieku. Niestety w naszej mieścinie (30tys. ludzi) nie ma żłobka. Żal mi tyłek ściska ale miałam ultimatum z roboty. Albo wracam na cały etat albo żegnamy się a ze zdrówkiem babci nie jest najlepiej i nie podoła dłuzej cały dzień. Chodzi tez o bezpieczeństwo Bąbla bo moja mama ma zanik płata czołowego mózgu co daje bóle nie do zniesienia, zawroty głowy i boimy się ze zacznie tracic przytomnośc.

Poza tym lato za szybko minęło. Zaliczyłam udany wyjazd nad morze. W pracy bagienko i robie wszystko zeby do końca wrzesnia ją zmienić (juz z własnej woli). Co nie zmienia faktu ze nowa praca tez na cały etat. Chyba że zdarzy się cud i uda się gdzies na pół. Wtedy zrezygnujemy z przedszkola.

Gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych!!!!!!!!!!!!!!!! Ciesze się razem z Wami.

Choć pogoda za oknem nie nastraja zbyt optymistycznie - miłego dnia.....
Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
U nas nic nowego. Dzis była mega rozpacz w żłobku :-( a od środy nowa grupa. Na nieszczęście Macka ulubiona pani przechodzi z dziećmi do gr 2, a z nim pani, której szczerze niecierpi (mama też za nia nie przepada - wg mnie nie ma podejścia do dzieci). Miejmy nadzieje, że nowe panie bedą kochane...:rofl2: przynajmniej na te kilka miesiecy...
Mi juz na szczęście nie jest tak niedobrze - pomaga żucie gumy :sorry2:

Kaka - współczucia
[*]
sukcesów w turbo-diecie i mimo wszystko miłej zabawy na weselo-rocznicy :tak:
Lilunia - Maćki to chyba takie sa, bo mój też sam wie najlepiej, co sie bedzie kogos słuchał
Ania - nie w Kancelarii ale w msz
Anula - trzymam kciuki za Michałka
Marma - jak usg???
Pati, Czarna - grunt to wiedziec skad nerw sie bierze ;-)
Magda - nie no Stas bez loczków??? no nie wyobrażam go sobie :laugh2:
Ulka - powodzenia w diecie, ja czuje jak w oczach puchnę, niestety i chyba czeka mnie powtórka z rozrywki tj. 25 na plusie :wściekła/y:

witam poniedziałkowo
Normalnie jak nic jesień mamy za oknem wryyyy i to ta z najgorszego scenariuszu!!!! Miałam w planach w tym tyg połazić za jakąś kurteczką na jesień ale chyba zostanie allegro:))) a po za tym chyba za duży klosz nałożyłam na Laurę bo przeraża mnie fakt że od środy będzie w przedszkolu chyba nie jestem JA na to gotowa bo ona to się doczekać nie może (na razie) a dziś mamy zebranie ciekawe co każą zakupić. A i mam dylemat bo Laura jest w grupie 4-tki i u nich jest drzemka a ona mi nie śpi. I nie wiem czy zostawiać ją czy zabierać przed drzemka (od poczatku mówiłam ze dają ja na 5h ale kilka osób namawia mnie by ja zostawiać do konca bo i tak za to płace, ale nie chciałabym aby sie zraziła jak beda kazac jest spac) ehhh
Lilunia mój to też diabeł tasmański!!!!! i fajnie ze odpoczełaś
Trina nie martw się ja z Niki przytyłam prawie 30kg a z Laurą coś koło 16/17 kg więc nie martw się na zapas:)))
Marma powodzenia na USG czekamy na wieści i fotkę:))
Kaka ehhhh zazdroszczę tego weselicha!!!!!!!i przepraszam z czego sie chcesz odchodzać???? widziałam Cię !!!!!
Anula wybrałaś bdb rozwiązanie dajac małego do przedszkola napewno mały na tym skorzysta. Powodzenia w poszukiwaniu pracy:))
Aniaaa a może tak teścik:))) (normalnie pogrom u nas)
Magdasf nie no babo gdzieś Ty była ja Cię nie było!!!!!!!!!!!!!!!!! Dawaj tu fote bo nie wierze że opitoliłas Stasia:)))

zaraz ja wrzuce fote,
widze ze dla wszystkich sroda bedzie cięzka mój młody bedzie z babciami no chyba ze ktoś odpadnie z grupy 3-latków to może pójdzie do przeczkola, u mnie też brak złobka ale chcą otworzyć w przyszłym roku- co mi nic nie daje. w srode tesciowa z młodym zostanie i tak na zmiane raz jedna raz druga ze względu ze są jeszcze dziadkowie do opieki. A ja zobacze czy przy okazjio powrotu do jobu z niego nie wylece- no niby nie ale nigdy nic niewiadomo. A ja zaraz mykam na zakupki i do parku bo umówiłam się z kumpelą, ale dzis pogodau u mnie prawdziwie jesienna

Zgłaszam że ja po USG.Maleństwo słodkie, serduszko bije, szyjka ok, łożysko w dobrym miejscu. Ufffff. Z USG 7 tygodni i 4dni ciąży. Czyli tyle co na suwaczku :-)
Wybaczcie, że się nie odpisuję ale czuje się fatalnie. Dziś Młody poszedł do przedszkola więc mam w końcu chwilkę dla siebie. Idę spać. :-D

Hello dziewczynki

Moja starsza już dziś poszła do szkoły, matko to już trzecia klasa:szok:
Rano wstała już przed siódmą, ubrała się, zjadła śniadanie i już pół godziny przed lekcjami chciała, żeby ją odwiezć:tak:
A w soboty będzie chodzić do polskiej szkoły i też stertuje do trzeciej klasy...
M już poszedł do roboty a Lenka ogląda teletubisie więc mam trochę spokoju:tak:

Trina, Anula napewno się maluszki szybciutko przyzwyczają do przedszkoli:tak:
Czarna tak tak trzeba Laurę spod maminego klosza wyciągnąć;-) a przecież jak dziecko nie chce spac to chyba nie musi???
Ania testuj i pochwal się:tak:
Marma powodzenia na wizycie:tak:

Ja po nieudanej próbie z przeszkolem w kwietniu myślałam, że spróbuję znów od września, ale teraz stwierdziłam, że jednak Lenki nie dam bo za malutka , mam po prostu cykora, a poza tym ja nie muszę, bo do pracy nie idę więc jeszcze niech posiedzi z mamusią....

Czarna, mi sie wydaje ze nie bedzie problemu ze spankiem. U małego tez jest czas drzemki ale jak jakies dziecko nie chce to daja go do starszaków które juz nie śpią i po sprawie. Ja tez się tego balam bo ze spaniem małego w dzien są problemy straszne.

Ja właśnie przyszłam do domku a młody został - pierwszy raz sam. Zabieram go za godzinkę i codziennie będzie coraz dłuzej. Michulo spokojny ale jestem pod telefonem. Za to ja sie poryczałam po drodze. Pierwszy raz jest poza domem tylko z obcymi ludźmi. Był tez chłopiec ktory cały czas krzyczał: mama, tata i plakał tak strasznie, że az serce sie kroiło

reklama
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Hej! Tu marnotrawna forumowiczka. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie po przerwie.
Nie wchodziłam, nie czytałam i nie wiem co u Was przez ten miesiąc się działo, tyle co mi Martynka zdążyła trochę opowiedzieć.
Liczę na to, że dziś w pracy uda mi się skraść godzinkę, to chociaż tyle zdążę nadrobić.
Ogólnie u nas bez fajerwerków, ale i nie jest najgorzej. Wakacje się kończą, M wraca do pracy i próbujemy się na nowo zorganizować.
Pozdrawiam i do zobaczenia wieczorkiem!!! :sorry2:

Do góry