reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Jak tylko przejrzę na oczy, to zrobię zdjęcie brzuszka :-)
Dorota co jeszcze straszne przy alergii to tzw. reakcja krzyżowa, nie wiem czy masz to w takim stopniu jak ja, nie mogę wogóle jeść jabłek, brzoskwiń, nektarynek, czereśni i ani kawłka orzecha, zwłaszcza laskowego. Jak jeszcze nie byłam pod opieką alergologa to nie wiedziałam czemu puchnie mi gardło i tak jakby od środka mnie swędziało przy gardle i uszach, no ale się dowiedziałam że przy pyłkach często jeszcze to dochodzi jak się je m.in. te owoce i orzechy.

Dotarłam wczoraj wreszcie do "mama i ja" rzeczywiście dość duży wybór, ale wózeka na pewno przez internet z tej strony którą podałyście bobowozki.pl kupię, już sobie upatrzyłam Magical 4X lub 3X, tylko muszę opinie poszukać o nim. A łóżeczko u nich bo przez net 40 zł tańsze, tyle co przesyłka, a jest to Klupś Radek VII. Ciuszki za to dość drogie były, przez allegro korzystniej

reklama
Tak sobie czytam kobietki o Waszych alergiach. Ja tez mam na pyłki i pokarmową a od pleśni i grzybów puchne od środka i sie dusze. Raz o mało co sie nie przekreciłam zwiedzajac piwnice zamku.
Ale teraz póki co pyłki jakoś na mnie nie działają. Mam tylko delikatny katar a normalnie to szkoda słów. W tej kwestii ciąża wyraźnie mi służy:-)

Anula cieszę się że się nie męczysz, widocznie jesteś w grupie kobiet u których w ciąży łagodnieją objawy, to bardzo dobrze zwłaszcza z tą pleśnią i grzybami to niebezpieczne świństwo
Czy Wy też słyszałyście ze w weekend ma być nieciekawa pogoda? A ja tu przed chwilą na tvn patrzę a tam pięknie w całej Polsce. No dobra idę śniadanko wsunąć a potem jakiś okład na oczy i strzelę foty do galerii :-)

No właśnie ppatqa pustawo i cicho no ale w końcu sobota.

Ja ide zaliczyć mój tradycjny-ciążowy poranny relaksik w wannie a później troche posprzatam, spakuje torbe i popołudniu w droge.

Znowu będzie wesoło i M bedzie pytał przy każdej stacji benzynowej czy ma sie zatrzymać:laugh2:

Bede zaglądac i wtrącac swoje trzy grosze.

Witam sobotnie.
U mnie robota od rana sie pali:rofl2: Juz dwa ciasta gotowe, sałatki też, miesko od wczoraj sie marynuje. Dzisiaj zostały do zrobienia szaszłyki i koreczki. I finito. Normalnie jestem wykończona jakby mnie kto przez magiel przecisnął. I mam nadzieje ze sie pogoda utrzyma i bedzie udany grill;-)

Kobietki współczuje wam tych alergii. U nas naszczescie nikt nie ma. Tzn moja Niki miała jak była malutka ale wyszł juz z tego:rofl2:

ppatqa jak juz urzadzisz apartamencik wrzuc jakaś fotke:-p

śniadanko sie skończyło czas dalej do roboty:szok::baffled::-D

Mirabelka i Anula wlasnie od kad jestem w ciazy to objawy alergi do wczoraj mi
ustapily jak dziennie przed ciaza bralam 2 tabletki na alergie bo nie umialam funkcjonowac :-(
Tak przez ponad 2 miesiace mialam spokoj z katarem a od wczoraj mi sie cos zrobilo
ale nie jest tak zle :-).Przed ciaza z tabletkami bylo gorzej niz teraz jak nic nie biore na alergie,
przezyje :-).Ja na jedzenie to mam na czekolade uczulenie ale i tak ja jem tzn moze
nie czekolade bezposrednio ale slodycze czekoladowe tak i objawia mi sie to katarem
i swedzeniem w gardle ze normalnie najchetniej to bym se gardlo wydrapala :-).
Kiwi nie moge jesc a kiedys moglam a szkoda bo bardzo je lubie :-( i orzechy hihihih.
A tak pozatym to na wiele pylkow i roztoczy ktore sa wszedzie no i na psa w domu
ale jego za nic w swiecie bym sie nie pozbyla chocbym miala sie zasmarkac :-)
Ale sie rozpisalam SORKI

Czarna fajnie masz bo szykuje ci sie grill ja tez bym sobie zrobila grilla ale nie mamy takiej
mozliwosci :-(.
U mnie od rana szaro ale teraz jakos sie rozpogadza bo w koncu u mnie ma byc dzis sloneczko i
19 stopni wiec moze sie rozpogodzi :-).

Na tym forum czy sa grile czy nie to zawsze weekend jest mniej produkcyjny w posty niz
w tygodniu :-(.
Ide sprzatac choc starsznego mam lenia :-( ale trzeba sie wziasc za robote bo sama sie
nie zrobi :-(

Ojjj pustawo tutaj....
A ja juz spakowana do drogi. Tylko troszke jeszcze domcio ogarne i luzik.
Tata przywiózł ogórkową także obiadek mam z głowy i nie musze stac przy garach;-)

reklama
hej ja siedze w szafach, już coraz mniej oba pokoje rzypominaja pobojowisko. Wieczorem impreza, 5 urodziny chrześniaka. U mnie ciepło ale zbiera się na deszcz i niech pada- trawa już posiana. Wrzuciłam wszystkie spodnie w które się nie dopinam do torby próżniowej, to samo spotkało spódnice, ciuchy zimowe i do jazdy, jak mi jej brakuje, czasami mam ochote ukradkiem wsiąść chociarz na stępa.
Dorotka w sprawie alergii to z M mamy szczęśćie bo nic się nie przypałętało.

Do góry