reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

U Was pogoda, a tu siąpi z nieba całe dnie. I nawet mam już suche liście w ogródku :/

Wiola uważaj na siebie. !! Odpoczywaj, nie stresuj się pracą. Wysyłam Ci dużo buziaków!
Marma heh, sześćsetlecie zobowiązuje, prawda? Tak piszesz o szyciu ubrań na Grunwald, jakby to było codzienne zajęcie każdej białogłowy. Tak tylko czekam, kiedy dodasz, że kolczugę już kończysz pleść ;-):-D Bardzo mi się podoba to Wasze życie "po godzinach"
Minisia zaraz pójdę poczytać, ale jego argument po prostu zwala z nóg. A może sam mieszka w takim, że od niego nie wychodzą? :wściekła/y:
Aniaaa ja Ci za taką nudę przyfanzolę w cztery litery... Super, że się buduje i że możecie szukać i wybierać! Super! A w Maroku odpoczniecie po całym zamieszaniu.
Aleś mi smaka narobiła... Maroko, koko, oko...

W pracy nam system padł - świetna sprawa zwłaszcza, że koleżanka wyjeżdża na wakacje i teraz sama będę musiała sprawdzić, czy wszystko hula ok. No po prostu bosko... A na koniec nie mogłyśmy wyjść, bo się zamek zepsuł.. Ja chyba coś ostatnio ściągam takie złe fale. Chyba w najbliższym nowiu jakieś hokus-pokus odprawię, bo to już o obłęd zakrawa!
Idę oblukać list Minisi i fazy księżyca. Buziole:*

reklama
Witajcie!
My cały czas na podwórku, więc rzadko zaglądam i weny coś brak.
Młody rośnie jak na drożdżach.
W końcu zaliczyliśmy pierwsze szczepienie i po 9 tygodniach waży 7kg-przybrał prawie 3,5kg!
Wygląda na 4 miesiące.
Dzisiaj po raz pierwszy przespał też całą noc, więc jestem w skowronkach.
Izunia rozrabia i się buntuje, ale bardziej to śmieszne niż kłopotliwe...
Poczytałam co u Was, ale nie poodpisuję, bo lecę obiad gotować, póki śpią!
BUZIAKI!

Witajcie - dziś byłam z młodym na kontroli i znów miał pobieraną krew - wynik w przeciągu paru minut.
Lekarka spojrzała i powiedziała, że są w normie ale da skierowanie do szpitala aby skonsultował to hematolog - ja znów zdenerwowana.
A jak zajechaliśmy i lekarz zobaczyła, zbadała to okazało się, iż wszystko jest dobrze - przy okazji sprawdzono stan serca, w płucach czysto :-) .. jaka ulga.

No i co lekarz to inna opinia - mam małemu dawać 3x dziennie po 1 tabletce ruthinoscorbin, dużo warzyw, owoców i spacerki na powietrzu ale nie pełnym słońcu.

Teraz to mogę się rozkoszować latem i wolnymi dniami.

Ciesze się, że u Was wszystko dobrze.
Zmykam poleniuszkować :-p;-)

Cześć dziewczynki
Mm dziś bardzo zly nastrój a wszystko przez kogo??? oczywiście teściową:wściekła/y: jdnym słowem poje........na kobieta i tyle:wściekła/y:

Ale co tam, pojechałam po południu z dziewczynkami do mojej znajomej i siedziałyśmy do pózna a potem napaliłam w piecu nagrzalam wodę, umylam i położyłam małą i mam nadzieję, że zaraz zaśnie i się zbyt wcześnie nie obudzi bo tak normalnie to wstaje tutaj o 6.00 ale wczoraj wstała o 4.00:szok::szok: i ten wczorajszy dzień był niemiłosiernie długi:baffled:
Dobrze, że już w poniedziałek M dojedzie bo miałabym ochotę wrócić do domu gdyby nie on...........
Magdziunia no to koniec kłopotów zdrowotnych już, niech Sebulek zdrowieje ladnie
Evelajna a wypędz już tego pecha od siebie
Czarna mi też się średnio podobało, ale ja w sumie nikomu nie kibicowałam, stwierdzilam, niech wygra lepszy......... natomiast bylam wściekla wczoraj, że siatkarze przegrali z niemcami po tym co pokazali niemcy a przede wszystkim ten ich zakichany trener:wściekła/y:

Cześć laski:-D
(o w końcu emotionki mi się pojawiły :szok:)
ale upał, w domu wiatrak pracuje na pełnych obrotach i tak du.pa. Ja odpoczywam na maksa i już z tych nudów oraz pomysłów pt:" co bym zrobila gdybym mogła" głupoty dostaje.
Siedzę i wcinam surówkę z kiszonej kapusty, którą zrobiłam na obiad. Zastanawiam się czy jej wystarczy, bo jem i jem :rofl2:.
Muszę pomyśleć o zaktualizowaniu zdjęcia w podpisie i wklejeniu suwaczka, ale moze poczekam do konca 3 miesiąca, jakaś przesądna jestem.

z kalkulatora TP wychodzi na 18 lutego, wiec jakiś 8 tydzien teraz będzie. Oby do przodu i bez plamień, a zaczne żyć jak człowiek, bo tak to na wszystko uważać musze.

Buziolki wakacyjne wysyłam :-)

Mały update naszych wakacji. Od tygodnia jesteśmy na wybrzeżu. Najpierw do czwartku w Gdańsku, bo M pracował, a teraz w Słupsku w mieszkanku mojej mamy. Stąd lepszy wypad nad morze, niz z Trójmiasta, a w zatoce po powodziach raczej nie chciałabym moczyć Maćka. Wczoraj spędzilismy dzień (z południowa przerwa na spanko w domku) na plazy w Poddabiu, dzis w akwaparku w Jarosławcu. Pogoda śródziemnomorska, wiec i nad naszym morzem nie jest tak zimno ;) Młody do wielkiej wody podchodzi nieufnie, ale na basenie to na siłę musiałam go wyciągac, jak juz widziałam, że mu broda lata, bo jest mu zimno. Tak sobie pomyslałam, że może pojedziemy z nim pod koniec września na tydzień do Egiptu? Byle znaleźć jakiś fajny hotel dobrej jakości (żeby biegunki nie zaliczyć) z basenami dla dzieci. Się chyba napaliłam ;)
Na jutro na razie planów brak, pewnie gdzies nad wode pojedziemy, nie wiem tylko jeszcze gdzie. Jedyny problem to to, ze Maciek nic nie chce jeść. w sumie mu sie nie dziwie, bo upał cholerny, ale o nędznej paróweczce i paru paluszkach potrafi cały dzień przechodzić :( nic go nie rusza...
To tyle, a przed nami druga część urlopu, prawdopodobnie z okazji pogody nadal nad morzem ;) Buziaki gorące dla wszystkich babeczek i paździochów oraz rodzeństwa :)

Dzien doberek:-) U nas wakacjowe lenistwo;-)popoludnia spedzamy na dworze, dopoludia nie koniecznie bo nie mozna wysiedziec w slonku:tak: Maluchy pluskaja sie w basenie, razem z mama, Zosia opalona juz wyglada jak mulatka:-Da mlody jak sciagne mu pampka to widac ze troche go slonko wzielo ale i tak bladziuch na maxa:-D

Mirabelka pozdrawia was wszystkie, wpadnie jak wroci z wakacji:tak:U niej wszystko OK, odpoczywa z rodzina w szklarskiej:tak:

Jutro mykamy z zocha na rtg pantomograficzne, bo nie wiadomo czy wysrosna jej wszystkie zabki stale, poza tym mleczaki wypadaja jedne wyrastaja inne nie, te co wyrastaja nie maja miejsca i rosna krzywo, wiec dentystka zastanawia sie nad wyrwaniem 6-tek...mloda bedzie miala jeszcze podcinane wiazadelko u gory i na dole miedzy warga a dzaslem...no i czeka nas wizyta u ortodonty bo aparat murowany, a ludzilam sie ze skoro mleczaki wyrosly prosto to stale tez takie beda...no nic trzeba zrobic porzadek zeby nie miala takich problemow jak ja i jackowaty.

Trina to w sumie od srody bedziemy niedaleko bo w Dąbkach z Patrycja,Karola:tak:I Martyna:tak:

Teraz uciekam zrobic make up, zebym nie straszyla i mykamy do murarza...a nasza budowa narazie stoi w miejscu, biurokracja w naszym kraju przeraza normalnie a "fachowcy"...szkoda gadac poprostu, ale to dlugo by opowiadac;-)
Milej niedzieli babeczki:tak:

he laski
ja sprzatam jak to na wolnym
Magda kurde to mloda niezle teraz po lekarzach sie nabiega ehh
mojej Wice jeden staly zabek nie wyrosl 4ka ale moze jeszcze wyrosnie bo dpiero teraz na dniach wypadla 4ka z drugiej strony jednak nie pamietam kiedy tamta wyleciela ;)

pogoda u nas taka srednia bo upal ale wietrznie
za 10 dni przylatuja moi rodzice juz sie doczekac nie moge ;)

milego dnia laski

mirabelko wypoczywaj
trina ty takze

Ulka a co ci tresciowa zrobila??jak uklady???
wanilia suuper ze ciaza przebiega ksiazkowo oby tak dalej

reklama
widać że wakacje za pasem;-) Ja tam lubię ciepełko ale to co się dzieje to juz gruba przesada. Wczoraj kupiliśmy wentylator do domu. Na parterze zawsz chłodniej ale w nocy to już wymiękaliśmy...

A tak żyjemy;-) Drzemki nm sie przesówają;-/, jeść nie chce...ale komu się jeść w taką pogodę chce??

Do góry