reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Witam wieczorową porą - właśnie oglądam jakąś komedyjkę i zaśmiewam się do łez.
Pogoda dzisiaj była super cudowna i wybrałam się zaraz po pracy na długaśny spacer z Sebciem.
Spotkałam koleżanki i pogaduszyłyśmy sobie troszkę.
Jedna z nich ma za tydzień termin porodu - urodzi dziewczynkę i mała już teraz waży szacunkowo 4 kg :szok:
Troszkę zatęskniłam za brzuszkiem i byciem w ciąży.
Jeszcze tylko parę dni i święta - jutro czas dalszego sprzątania :baffled: jakoś mi się nie chce.

Evelajna ja też mam nadzieję, że już u Was lepiej i niech ten okropny pech sobie uleci daleko.
Asio asio ....

Dobra zmykam obejrzeć do końca film.

Spokojnej nocy życzę Wam.

reklama
Ale macie ładnie! Nie no! Ja chcę wioooosnyyy!!!!!
Dzisiaj lepiej. Może faktycznie jakaś kumulacja pechowa, ale odczyniajcie please jeszcze chwilkę, bo nigdy nie wiadomo co się czai za płotem.

Ula kawał baby :)
Czarna przypomniałaś mi, że też mam maszynę! I zaległości krawieckie! Ooooo, wiem co będę robić jak mi sprawność palca wróci.

Nie moge się już doczekać środy. M zaczyna tydzień urlopu. Może wreszcie sobie spokojnie posiedzimy i się nacieszymy naszą małą rodziną, bo tak to co ma wolne jakieś latania i załatwiania.
Podanie dzisiaj złożyłam. Założyłam rachunek firmowy w banku, rozdałam wizytówki kilku osobom, odwiedziłam koleżanki "dawne współspaczki" i zaliczyłyśmy prawie wiosenny spacer.
Buziam i idę przytulić podusię. Ach... :)

Cześć dziewczyny.

Ja zaraz zbieram się na zajęcia i wpadłam napisać że jeszcze żyję. Niestety ostanio ciągle w biegu pomiędzy pracą, praktykami a do domu wracam po 19. Maluch zdrowy, wiosną zachwycony i tym że w końcu nie musi zakładać kurtki a na kamizelkę się zgadza :-) Na weekend chłopaki sobie wyjechały. M do Gdańska a Kacperczak do Leszna do dziadków. Ze mną został kot. I dobrze bo jakoś dziwnie mi samej w domu. Nie wspomnę o przerażeniu które mnie dopadło w pierwszej chwili że mój synek będzie tyle czasu bez rodziców a może ja bez niego :confused: No ale na razie nie płacze i mama nie woła. Wczoraj wieczorkiem zaliczyłam samolot i wszystko wróciło na miejsce co do dzidzi mamy zielone światło tylko nas wzięło przerażenie. A z racji tego że M jest w trakcie szukania nowej pracy może się jeszcze wstrzymamy do wakacji. Choć za ostatnim razem trwało to chwilkę zanim Kacperczak do nas zawitał. No ale jeszcze dwa miesiące latania,jak skończę te swoje podwójne praktyki a M kursy i może w końcu znajdzie swoją wysmażoną robotę to już na spokojnie będzie można się zabrać do działania :-D W każdym razie tabletki idą precz a ja zabieram się za folik :-D Co będzie to będzie byle by córeczka hahahaha;-):-D Żartuje. Jak będzie dwóch łobuzów też nie będę miała nic przeciwko :tak::-).
Lecę na zajęcia. buźka

Wpadłam poczytać co u Was a tu puchyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy straszneeeeeeeeeeeeeeee i chyba wszystkie sprzątają przed świętami.
My dziś byliśmy u znajomych - zrobiłam sałateczkę gyros aby nie iść z pustymi rękami.
A tak to zwyczajna sobota.

Teraz zmykam spać - dobrej nocy życzę.

hej babencje!
dawno mnie nie byłoooo!
nawet nie wiem co tu się dzieje, u mnie maraton przedświąteczny, ale nie świąteczny, okna brudne, firanki zakurzone, a ja w lesie. Od tej pogody szajba mi do łba uderza, bo ja zamiast na dworze biuro okupuję. Za to w ostatni wekend pomalowalismy z mężem sypialnie i kuchnię, ale mam teraz burdelencję w sypialni ;-). Po świętach idę na urlop, bo muszę zadbać o moje życie rodzinne, bo przez tą robotę coś mi się psuję....
Mój Pynio walczy z zębami, jedna 4 idzie i ból straszny, aż policzek spuchł. To tyle z grubsza. lecę poczytac trochę bo mam mega tyły.

Witam po megaaaaa długiej przerwie!!!!

Marma no no no zielone swiatełko powiadasz:-p:-p:-p:-p

Hello
Mnie wczoraj naszedł nastrój świąteczny więc w pokoju zagosciły zajaczki itp:-D:-D:-D Ogólnie działam jakby mi ktoś motorek w d... włożył:cool2: ale bynajmniej robota idzie do przodu:tak::tak::tak: a w między czasie jeszcze ktoś się przyplączę na kawę więc wiecie jak to jest:-D:-D:-D:-D
Ale ogólnie cud miód i malina:-p:-p:-p

Witam niedzielnie - my już po kościółku i święceniu palemki.
Młody dał taki popis przed kościołem, że myślałam iż zapadnę się pod ziemię - w wózku nie było mowy o siedzeniu a jak wypuściłam go to uciekał za ogrodzenie bo tam pan sprzedawał wiatraczki kolorowe.
Spacerowałam z nim i spokojnie przemawiałam do Sebcia aż zasnął.
Teraz szaleje w swoim pokoiku z zabawkami.

A ja zmęczona i jakoś ucieka mi czas - to wszystko przez zmianę czasu ... ech.

Święta za pasem a ja na razie mam 1/3 roboty zrobioną - może jutro albo we wtorek po południu trząchnę trochę.
Nie mogę poradzić sobie z przesileniem wiosennym jak nigdy - ospała i wypluta a na dodatek znów zaczęło się mi plamienie.
Nie mam normalnej miesiączki tylko takie plkamki - ale tak chyba ma być przy braniu tabletek anty.

Czarna fajnie, że robota tak się pali w rękach a tych namolnych gości to zagoń do pomocy w sprzątaniu :-p

Wiolu oj przydało by się Tobie więcej wolnego.

Marma trzymam kciuki za pomyślność z zielonym światełkiem.

Acha obiecałam focie z mojej własnoręcznie zrobionej gazetki świątecznej
Oto i ona - przepraszam za słabą jakość zdjęcia, robiłam pośpiesznie aby uwiecznić :-p
Jak wieszałam ją to dosłownie palce mnie bolały od wbijania szpilek no i ten dziwny materiał zielony - wszystko ślizgało się po nim jak po dywanie :no:
I zauważyłam już tu na zdjęciu, że literki ciut mi się przesunęły w dół :wściekła/y:

Załączniki

• DSC00109 [HDTV (720&.jpg
    DSC00109 [HDTV (720&.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 36
Magdziunia aż poczułam ten ból palców od szpilek. Au! Gazetka bardzo fajna. Strasznie lubię takie różne ozdabianki ale talentu ni mam :(
Czarna sprzedaj trochę tego wigoru!!! :D
Minisia
oooo, bomba pomysł. Może ukradnę ;P :) Mam nadzieję, ni masz nic przeciwko.

Dni lecą, zimno ciągle. Młoda takie histerie ostatnio urządza, że ręce załamuję. Ale co tam. Drze się, rzuca, ryczy - nie zwracam uwagi i przechodzi.
W banku też się tak zachowywała jak ostatnia furiatka, ale uf uf, tu jest podejście "dziecko ma swoje prawa". Magdziunia nie przejmuj się jak Sebcio wariuje. W końcu każdy z nas był kiedyś mały i niech podniesie rękę kto siedział cichutko i grzecznie cały czas :D:D
Jeszcze 3 dni i urlop Andrzeja. Hurraa!

reklama
Witam niedzielnie - my już po kościółku i święceniu palemki.
Młody dał taki popis przed kościołem, że myślałam iż zapadnę się pod ziemię - w wózku nie było mowy o siedzeniu a jak wypuściłam go to uciekał za ogrodzenie bo tam pan sprzedawał wiatraczki kolorowe.
Spacerowałam z nim i spokojnie przemawiałam do Sebcia aż zasnął.
Teraz szaleje w swoim pokoiku z zabawkami.

A ja zmęczona i jakoś ucieka mi czas - to wszystko przez zmianę czasu ... ech.

Święta za pasem a ja na razie mam 1/3 roboty zrobioną - może jutro albo we wtorek po południu trząchnę trochę.
Nie mogę poradzić sobie z przesileniem wiosennym jak nigdy - ospała i wypluta a na dodatek znów zaczęło się mi plamienie.
Nie mam normalnej miesiączki tylko takie plkamki - ale tak chyba ma być przy braniu tabletek anty.

Acha obiecałam focie z mojej własnoręcznie zrobionej gazetki świątecznej
Oto i ona - przepraszam za słabą jakość zdjęcia, robiłam pośpiesznie aby uwiecznić :-p
Jak wieszałam ją to dosłownie palce mnie bolały od wbijania szpilek no i ten dziwny materiał zielony - wszystko ślizgało się po nim jak po dywanie :no:
I zauważyłam już tu na zdjęciu, że literki ciut mi się przesunęły w dół :wściekła/y:
no jaka cudna gazetka widac ukryte talenty sie ujawniaja:)))) Mój też przechodzi jakiś okres buntu!!!! normalnie szok
Kochane przepraszam ze tak bez odp do waszych postwo ale nie mam kiedy poczytac
wpadam looknac co u was i uciekam tesciom towarzystwa dotrzymywac;-)

no i mimo ze napewno wpadne jeszcze to juz wytrzymac nie moge zeby pokazac kartke zyczyc Wam Wesolych Swiat!!!!!!
BoboVita - Świąteczna Kartka Wielkanocna
świetna kartka ty to zawsze cos wyszperasz i stworzysz:tak::tak:
Magdziunia aż poczułam ten ból palców od szpilek. Au! Gazetka bardzo fajna. Strasznie lubię takie różne ozdabianki ale talentu ni mam :(
Czarna sprzedaj trochę tego wigoru!!! :D
Minisia
oooo, bomba pomysł. Może ukradnę ;P :) Mam nadzieję, ni masz nic przeciwko.

Dni lecą, zimno ciągle. Młoda takie histerie ostatnio urządza, że ręce załamuję. Ale co tam. Drze się, rzuca, ryczy - nie zwracam uwagi i przechodzi.
W banku też się tak zachowywała jak ostatnia furiatka, ale uf uf, tu jest podejście "dziecko ma swoje prawa". Magdziunia nie przejmuj się jak Sebcio wariuje. W końcu każdy z nas był kiedyś mały i niech podniesie rękę kto siedział cichutko i grzecznie cały czas :D:D
Jeszcze 3 dni i urlop Andrzeja. Hurraa!
Powiem Ci ze Aniłki takowe istnieją moje corki takie były. A Sami dokazuje za cała trójkę:szok::szok::szok: wstyd gdzieś z nim wychodzić:baffled::baffled::baffled:

Witam wieczornie chyba znów musze wyciągnąć dziennik i sprawdzać obecnosć:cool2::cool2: U nas stara bida licze ze jutro bedzie brak deszczu i dzieciaczki znów pobrykaja na podwórku:-p:-p

Do góry